Партнер рубрики Події

Звертайте увагу на упаковку: на Тернопільщині продають небезпечні іграшки

Звертайте увагу на упаковку: на Тернопільщині продають небезпечні іграшки

Упаковка імпортних іграшок часто не має інструкції українською мовою, а вікове обмеження спереду і ззаду упаковки суперечить одне одному.

Про результати перевірки дитячих іграшок повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Дитячий надувний басейн ТМ «INTEX», арт. 57107NP, 61*22см, дата виготовлення – 01.2018р. та 3-х кільцевий басейн ТМ "INTEX",  арт. 59416ТЗ, 1,14м*25см за результатами випробувань не відповідає вимогам п. 7 ДСТУ EN 71-1:2016, а саме на пакування нанесено символ, який вказує на вікове обмеження без пояснення причини, наприклад, «Замало місця», символ, який нанесено на упаковку не відповідає про вікове обмеження, інформація про виробника та імпортера зазначена на іноземній мові.

Відео дня

Іграшка-брязкальце  (арт. 826-26, дата виготовлення – 2018р), дитяча іграшка-брязкальце «Чудо гусеница», ТМ «PLAY SMART»  (артикул: 0956, виробник “Shantou Jinxing Plastics CO. LTD”, адреса виробника: INDUSTRIAL DISTRICT, PENGFA RD, WAISHA, SHANTOU, GUANGDONG, CHINA (Китай)), дитяча іграшка-брязкальце «Чудо гусеница», ТМ «PLAY SMART», артикул: 0956, виробник “Shantou Jinxing Plastics CO. LTD”, адреса виробника: INDUSTRIAL DISTRICT, PENGFA RD, WAISHA, SHANTOU, GUANGDONG, CHINA (Китай) за результатами випробувань не відповідають п. 7 ДСТУ EN  71-1:2016 «Безпечність іграшок. Ч.1. Механічні та фізичні властивості», а саме зображення вікового обмеження спереду упаковки протирічить віковому обмеженню, яка нанесене ззаду упаковки іграшок.

Іграшка «Джип» на радіокеруванні (живлення від батарейок) (арт. 8024В, виробник – Китай, дата виготовлення – 2019р.) за результатами випробувань не відповідає наступним вимогам:

- відсутня інформація по виробника та імпортера іграшки; на попереджувальній інформації не вказане стисле означення конкретної небезпеки, що обумовлює обмеження;

- відсутня інструкція на українській мові.

До вказаної вище продукції фахівці Держпродспоживслужби винесли рішення про обмежувальні (корегувальні) заходи, які суб’єкти господарювання виконали в повному обсязі.

Читайте також Смердючий запах і дешева пластмаса: як відрізнити якісні іграшки від шкідливих товарів
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Коля

    Стаття для дибілів - як тільки наш імпортер наклеїть папірчик з заду на укранській мові то одразу іграшка стане корисною для здоровя дитини! Краще б ця Держпродспоживслужба переівіряла з чого зроблено все барахло яке знахидься в іграшкових магазинах і на базарах, від яких смердить навколо, а не дурнею голову нам забивали про наклейки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up