До Скадовську чи Бакоти - що радять тернопільські бувалі відпочивальники

До Скадовську чи Бакоти - що радять тернопільські бувалі відпочивальники
  • Зекономити на відпочинку можна, якщо обирати зелений туризм і приватні помешкання.
  • Ціни на харчування майже всюди – як в Тернополі.
  • Запасіться коштами, якщо відпочиватимете з дітьми – розваги влітають у добру копійку. 

Якщо збираєтесь до Скадовська, варто з’їздити на острів Джарилгач. Відпочиватимете на Дністрі - можна катером поїхати на екскурсію та відвідати монастир. А ввечері завітати на Новодністровську ГЕС. Коли пакуєте валізи на Світязь – обирайте житло на протилежному боці від лісу, тоді комарі «не доїдатимуть». Тернополяни поділились своїми історіями літнього відпочинку і наголосили, на чому можна зекономити. 

Тернополянин Вадим Романюк родом з Херсонщини. В одному з селищ на березі Чорного моря досі живуть батьки та чимала родина, тому куди поїхати влітку, що гарно і недорого, вибір не стоїть.

У селі є море, але воно дуже мілке, без перебільшення – по коліно. Дітям – рай. А от дорослим, щоб поплавати, потрібно їхати до найближчого курорту.

Відео дня
  • Ми зазвичай хоча б через день вибираємось або до Скадовська – туди 12 км від с. Красне, де проживають родичі, або в інший бік – до Лазурного. Туди – 17 км. Кожен з курортів має свої «плюси» і «мінуси».

Житло - від 40 до… 800 грн. І море – по коліно

У селах Скадовського району добре відпочивати й тим, хто хоче зекономити чималі кошти на атракціонах та дитячих розвагах. Їх тут немає. Ціни на продукти – практично, як у Тернополі. А от ціни на житло – як у найближчих великих курортних містах. Приблизно 40-60 грн за добу з дорослої людини.

- У Скадовську ми останніми роками їздимо не на центральний, а на дитячий пляж, - ділиться секретом тернополянин. – Там дуже чисто і охайно. Шезлонг з матрацом і під парасолькою на півдня можна орендувати за 20 грн. На центральному такий коштує вже 30. Можна по інший бік стежки розміститись на власному покривалі. Мало продавців і значно менше людей. Для дітей є чималі ігрові кімнати та басейн з невеличкою гіркою та морською водою.

Ціни на розваги в ігрових кімнатах на 5-10 грн дешевші за ті, що на центральному пляжі. Біля центрального є парк розваг, квитки на атракціони 25-50 грн. І чималий аквапарк, за перебування в якому треба заплатити за цілий день.

- Якщо брати ціни у Скадовську, житло коштує в середньому 40-60 грн на добу для одного дорослого, - розповів пан Романюк. – Для надто вибагливих є й міні-готелі, де вартість проживання однієї родини в добу обходиться у 800 грн.

Ціни на харчі такі ж, як у Тернополі. Хто не хоче готувати – є комплексні обіди в межах 50-70 грн, навіть на пляжах. Вибір барів і ресторанів – дуже великий.  

Не дружите з медузами – вам не до Херсонщини

У Лазурному все дорожче на 10-20 грн – як на пляжі, так і за іншими показниками. Однак тут глибше море, що краще підійде любителям поплавати.

  • Медузи є і там, і там, - каже пан Вадим. – Тому тим, хто їх боїться чи не любить плавати з такими сусідами, краще обирати інші курорти. Проте море суттєво тепліше і чистіше за одеське.

Є у Скадовську дельфінарій. Діти просто шаленіють від морських улюбленців.

Якщо хтось відпочиватиме у Скадовську – пан Вадим радить обов’язково відвідати острів Джарилгач. Перевезуть туди катером. Якщо збереться більша компанія – варто поїхати орендованою яхтою, адже тоді вас за бажанням доправлять на «Маяк». Вода там прозора, пляжі чисті, природа дика.

  • Але, вирушаючи на Джарилгач, не забудьте подбати про засоби від сонця, навіть якщо ви вже засмагли як слід, про парасолі і захопіть простирадло, аби облаштувати з нього намет – з 12 до 15.00 тільки це врятує від сонячних ударів та опіків, - радить чоловік.

Доки не анексували Крим, родина тернополянки Вікторії Ушакової щороку відпочивала на півострові. Два роки поспіль після того облюбували с. Морскоє Миколаївської області, що неподалік Коблево. Щоправда, від нього до Одеси ближче – 60 км, а до Миколаєва майже 90.

Зручності – на вулиці. Але чисто і дешево

  • Раніше там відпочивали росіяни, - розповіла Вікторія Ушакова. - Потім потік російських туристів зменшився. Село невелике, багато баз відпочинку немає. Проте чималий вибір проживання у приватному секторі. За добу просять в межах 50 грн.

Вікторія з родиною проживала у господині в будиночку блочного типу. У кімнаті 2 або 4 ліжка з новими матрацами, кухня загальна для всіх відпочивальників будиночку. Є посуд, холодильник. Душ, туалет – на вулиці. У дворі є альтанки, мангали та парковочні місця для авто.

  • Це містечко більше для тих, хто хоче спокійного відпочинку, - каже Вікторія. – Є й школа віндсерфінгу. Пляж піщаний, чистий. Вона чиста і тепла. Якщо хотілось «руху» – йшли в сусідні селище Луговоє. Берегом – хвилин 15. Там - дискотеки,  клуби, аквапарки. Окрім того, в Луговому є спеціальне місце для того, аби розбити намет. Є душові та прісна вода.

Олена Ілинич разом з чоловіком і сином два роки поспіль їздили в Залізний порт на Херсонщину. Пляж там чистий, море теж. Метрів сто від берега - дуже мілке, гарно відпочивати з малими дітьми, каже жінка.

За 9 діб – 11 тис. грн

  • Зупинялися у пансіонаті «Екватор» - бюджетний варіант, але зручності у номері, - розповіла пані Олена. – Наприкінці серпня платили по 100 грн з людини. Кімнати – на 2, 3 або 4 людей. До пляжу 10 хвилин.

Ціни навіть на набережній дуже адекватні, каже жінка. Пообідати можна за 40-50 грн.

  • Ми три обіди не з’їдали, то потім брали два комплексних на трьох і наїдалися «з головою», - розповіла Олена Ілинич. - Вартість дитячих атракціонів – від 20 грн. Разом із проживанням і дорогою на тьох - двоє дорослих і дитина - за 9 повних днів витратили близько 11 тис. грн.

Тернополянин Георгій Ларін каже, що любитель поїздити. Завждли у компаньйони бере 13-річного сина. З кожної поїздки привозять чимало позитивних вражень і безліч фото.  

  • Якщо обирати не морський відпочинок, порадити можу Світязь, - каже бувалий мандрівник, який об’їздив чи не всю Україну. - Природа супер. Вартість відпочинку – бюджетна.

Скажімо, минулого року проживання однієї людини обходилась в приватному секторі у 60 грн за добу. Цього сезону, припускає чоловік, може вже бути 70-100 грн. Умови мінімальні, але в кімнаті є все необхідне для нетривалого перебування. Рукомийники, душ, туалет – на дворі. Є кухня з посудом, де можна приготувати їжу. Ціни у крамницях на рівні з тернопільськими.

На Світязі – Пісочне або Мельники

  • Серед «плюсів» - можна взяти човен і сплавати на острів, - каже пан Георгій. - Вода збагачена сріблом, є лікувальна глина. Є 14 озер. Раджу відвідати чи обрати місцем відпочинку с. Пісочне, або с. Мельники.

Хто не дружить з комарами – варто обирати протилежний бік від лісу. Там комарі не турбуватимуть. Однак, таки варто прихопити засоби проти комах.

  • Ще можу порадити Бакоту, найкраще відвідати цей край, коли цвіте акація – запах неймовірний і краса… Якщо їхати вздовж берега – кожні 20-30 м серед лісу паркінг. Зі столиком, смітником та об лаштованою чистою територією. Є й наметові містечка, - каже пан Георгій.

Якщо обирати відпочинок на Дністрі – варто розглядати с. Рудківці, радить бувалий мандрівник. Там, каже, є чимало баз. Проживання в одній з найдешевших обходилось минулого року у 60 грн для однієї людини за добу.

- Там здебільшого «фанерні» хатки, - каже пан Георгій. - Хто вибагливий – краще не їхати. Відпочинок сподобається любителям риболовлі і природи. Можна катером поїхати на екскурсію – в комплекті пропонують подорож до монастиря. А нижче за течією - Новодністровська ГЕС. Особливо у вечірній час видовище неймовірне. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up