Економно, але неймовірно: як за один день побачити усю красу Дністровського каньйону. РЕПОРТАЖ "20 хвилин"

Економно, але неймовірно: як за один день побачити усю красу Дністровського каньйону. РЕПОРТАЖ "20 хвилин"
  • Карантин вплинув на плани щодо проведення літнього відпочинку. Море поки що залишається під питанням.
  • Тож це чудовий привід відкрити для себе сімейні чи дружні поїздки на ближчі відстані. 
  • Одна з найпопулярніших туристичних родзинок Тернопільщини - Дністровський каньйон. Як за день побачити усі принади цього місця, не витратити "усі гроші" та активно відпочити, читайте у матеріалі. 

Дністровський каньйон - найбільший в Україні і один з найбільших в Європі. Інколи ці місця називають Українським Техасом.

Тут протікає одна з найкрасивіших річок у Європі і друга за величиною в Україні – Дністер. Його загальна протяжність – 1365 км. Але найкрасивіші береги цієї ріки – на Тернопільщині. Тому відвідати ці місця справді варто. 

Найдивовижнішими перлинами каньйону за один день проїхалась журналістка "20 хвилин". 

Відео дня

Устечко: водоспад "Дівочі сльози" та "Печера Монаха"

Подорож розпочалась із села Устечко, що на Заліщанщині. Розташоване воно за 20 кілометрів від Заліщиків. Можна ознайомитись із історією давнього мосту через Дністер. Тут розташоване урочище "Пустельня". 

У лісі неподалік села можна оглянути "Печеру монаха", де жив монах-відлюдник, який зцілював людей щирими молитвами. 

Неподалік милує око водоспад "Дівочі сльози". За легендою, у селі Устечко в давнину жили закохані, яких хотіли розлучити батьки. Проте хлопець раптово зник у лісі. На місці, де ллється водоспад, його довго оплакувала кохана. 

Цю історію та багато інших розповів екскурсовод пан Аркадій. Контакти залишаємо нижче. 

За бажанням можна поїхати і до найбільшого рівнинного водоспаду України в с. Джурин. 

Місто Заліщики та надзвичайні краєвиди на Дністер

Із Устечка наш маршрут прямує до райцентру Заліщики. 

Надзвичайна панорама на Дністер відкривається із оглядового майданчика у парку. Через Дністер пролягає кілька величних мостів, які не залишать вас байдужими. На іншому березі видніється скеля та населені пункти сусідньої Чернівецької області. 

Чимало туристів тут розпочинають сплави на байдарках та каное. 

У Заліщиках ми познайомились із екскурсоводом та організатором турів Віктором Кучером, який організовує "Кучеряві тури". Це надзвичайно колоритний та позитивний чоловік, який допоможе вам організувати нічліг, обід та проведе незабутні екскурсії Дністровським каньйоном. 

Печера "Вертеба"

Якщо закортіло гострих вражень, і ви готові поринути у стародавній світ через підземелля - печера "Вертеба" саме для вас.  

Розташована вона неподалік села Більче-Золоте, що на Борщівщині. Із Заліщиків вам доведеться їхати близько години. 

Це гіпсова печера, яка особлива геологічною будовою та оголошена об'єктом природно-заповідного фонду.  У печері розташовано єдиний в Україні підземний музей трипільської культури. Тут для вас організують екскурсію працівники Борщівського краєзнавчого музею (контакти див. у довідці прим. ред).  

Урочище "Монастирок"

Останньою локацією поїздки стало урочище в селі Монастирок. Тут вийшли найкрасивіші фото. А ще це місце називають "Місцем сили", адже тут розташований монастир та досі проводяться богослужіння. 

Урочище відкриває неймовірний вигляд на заплаву річки Серет. 

А ще це місце називають "Українським Стоунхенджем", пам'ятка природи місцевого значення  печера-храм дохристиянського часу, довжиною 28 м, пл. 50 м², поблизу якої розташований язичницький жертовник.

Місце овіяне безліччю легенд. Тут можна не лише побачити красу, а й збагатитись духовно. 

Хто допоможе організувати тур

Якщо ви не маєте змоги дістатись до Дністра власним автомобілем - до Заліщиків можна поїхати автобусним маршрутом. Автобуси із тернопільського автовокзалу курсують з інтервалом в годину. Ціна квитка - близько 100 грн. 

За довідковою інформацією щодо турів звертайтесь у Тернопільський туристично-інформаційний центр: тел. 098-052-07-20.

Екскурсовод із с. Устечко - пан Аркадій, 098-250-87-64.

Організація турів Дністровським каньйоном - Національний природній парк "Дністровський каньйон". Тел (03554) 2- 24-34

Організація екскурсії у печері "Вертеба": Борщівський краєзнавчий музей - 03541 21692

Організація сплавів та турів: Віктор Кучер - 097-762-31-64. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up