За рік близько сотні тернополян їздять на екскурсії в Чорнобиль

За рік близько сотні тернополян їздять на екскурсії в Чорнобиль

Під час офіційної одноденної екскурсії в Чорнобильську зону тернополяни розглядають мертве місто і годують сомів-велетнів

Організатори екскурсій у Чорнобильську зону розповідають, що на місце катастрофи переважно їздять молоді тернополяни. Але осіб до 18 років до участі в тур не допускають.

Екскурсії в Чорнобиль є досить популярними серед тернополян. За рік їх відвідує близько сотні бажаючих.

- Екскурсії в Чорнобилі є дуже специфічними і багатьом туристам психологічно важко відвідувати певні об’єкти,- розповідають екскурсоводи поїздок в Чорнобильську зону з турклубу "Go Ternopil". - Найбільше запам’ятовуються, мабуть, усім туристам  екскурсії по закинутих дитячих садочках чи школах, бо атмосфера в цих приміщеннях дуже гнітюча. Також туристи під час екскурсії мають змогу погодувати сомів, довжина яких приблизно три метри.

Відео дня

- Ми їздимо перевіреним маршрутом, перебуваємо в зоні відчуження з 10 ранку до 5 вечора. Вже о 18.00 місто повністю закривається. Щодо питання безпеки, то людина, яка відвідує зону відчуження, за день отримує таку саму порцію радіації як від одного рентген обстеження. Звісно, в туристів має бути відповідний одяг, максимально прикритий. В нашій практиці не було жодного разу, щоб хтось перевищив норму радіоактивного зараження, - розповів екскурсовод-організатор Іван Ковальчук.

В екскурсію входить переїзд до «мертвого міста» Прип’ять - огляд м. Прип’ять , переїзд до ЧАЕС через захоронене село Копачі , об’їзд ЧАЕС, відвідування оглядового павільйону - об’єкт «Чорнобиль-2». Та власне огляд міста Чорнобиль.

Перед виїздом усі туристи проходять паспортний контроль, інструктаж з дотримання правил радіаційної безпеки та власне перед в’їздом та виїздом з зони відчуження проходять через контрольно-пропускний пункт. 

Читайте також Як журналісти "20 хвилин" побували в Чорнобилі

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up