Україна відновлює регулярні авіарейси: куди можна полетіти найближчим часом?

Україна відновлює регулярні авіарейси: куди можна полетіти найближчим часом?
  • Українці чекають на запуск міжнародних напрямків.
  • Обов'язково в масках впродовж усієї поїздки і рекомендовано - в рукавичках: діють нові правила для пасажирів.

Україна частково зняла карантинні обмеження на регулярні авіаперельоти. З 5 червня виконуються внутрішні рейси, запуск міжнародних очікується після 15 числа. При цьому ряд країн точно залишиться закритим для українців через ситуацію з коронавірусом, повідомляє РБК-Україна.

Самоізоляція для тих, хто прибув до України

Український МОЗ роз'яснив заходи контролю за тими, хто прибув з-за кордону. Зокрема, пасажири, які прибувають з країн "червоної зони", будуть зобов'язані проходити двотижневу самоізоляцію або обсервацію.

Уточнюється, що до країн "червоної зони" відносяться ті, в яких ситуація з коронавірусу гірша, ніж в Україні.

Відео дня

Євросоюз рекомендує відкрити кордони для туристів з 1 липня

Країни-учасниці Європейського союзу можуть відкритися для українських туристів вже з 1 липня. До цієї дати кордону для громадян третіх країн точно будуть закриті. Очікується, що члени ЄС ознайомляться з рекомендаціями Брюсселя найближчими днями.

Втім, рішення про відкриття кордонів кожна країна буде приймати самостійно.

Німеччина відкриває кордони, але поки не для українців

Німецький уряд прийняв рішення з 15 червня скасувати прикордонний контроль. Поки мова йде тільки про ослаблення для громадян країн Євросоюзу.

Ще більшу стурбованість викликає те, що Берлін продовжив застереження для поїздок до України та ще понад 160 країн до 31 серпня. Не виключено, що це надалі позначиться на відстрочення відкриття німецького кордону для українців.

Географія внутрішніх польотів

Після запуску внутрішнього авіасполучення минулого тижня напрямками Київ-Одеса та Київ-Дніпро українські авіакомпанії не поспішають окремо оголошувати нові рейси.

Втім, у системі бронювання МАУ з 12 червня доступні квитки на рейси Київ-Дніпро вартістю від 800 гривень, Київ-Одеса від 1 119 гривень, Київ-Харків від 800 гривень, Київ-Львів від 1 293 гривень. При цьому в останньому про ослаблення карантину поки що не йдеться.

Також відкрито продаж квитків на європейські напрямки, наприклад Афіни і Берлін, попри те, що до наступного місяця кордону ЄС будуть закритими для туристів з України.

В системі бронювання Wind Rose з 16 червня доступні квитки з Києва до Львова, Одеси та інших міст.

Грузія, Кіпр, Азербайджан і Болгарія

Міністерство закордонних справ активно обговорює питання авіасполучення з іншими країнами, а про відновлення рейсів до Грузії, Кіпр, Азербайджан і Болгарію можуть оголосити вже найближчим часом. При цьому не виключено, що українців там зобов'яжуть проходити додаткові тести на коронавірус та дотримуватися самоізоляції.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що Грузія готується приймати туристів вже з 1 липня.

Греція відкриється з 1 липня

Україна і Греція домовилися запустити авіасполучення вже з 1 липня. Але польоти відновляться лише за умови стабільної епідеміологічної ситуації в країнах. Таким чином, попри те, що деякі авіакомпанії пропонують квитки в грецькому напрямку з 16 червня, рейси будуть виконуватися не раніше наступного місяця.

Міжнародні рейси

Київський аеропорт імені Сікорського анонсував міжнародні пасажирські перевезення з 16 червня. Планується відновлення рейсів лоукостера WizzAir із Києва в ряд європейських міст - Берлін, Варшава, Будапешт, Копенгаген, Лісабон і т. д. Однак, швидше за все, дати будуть перенесені на липень.

Лоукостер Ryanair заявив про плани відновити польоти до України у перших числах липня. Поки оголошено рейси з Києва, Одеси та Львова до Рима, Болоньї, Мілану і Катаньї.

Про запуск рейсів до України вже оголосила Туреччина. Авіакомпанія Turkish Airlines відкрила продаж квитків на рейси з Києва в Стамбул з 15 червня.

Нові правила для пасажирів

Через карантинні обмеження певні правила поширюються і на пасажирів. До терміналів аеропортів не будуть допускати проводжаючих. Пасажири зобов'язані носити респіратор, або захисну маску протягом всієї поїздки, у тому числі під час перебування в зонах обслуговування.

Пасажир повинен мати при собі достатню кількість масок на весь час подорожі (до виходу з аеропорту прибуття). Рекомендується також мати одноразові рукавички. Людей без засобів захисту не допустять до реєстрації та можуть відмовити у польоті. Виняток - пасажири до 6 років або з медичними протипоказаннями.

Перед вильотом проводиться температурний скринінг, пасажирів з підвищеною температурою та іншими симптомами відправлять до медиків. Примітно, що деякі авіакомпанії можуть безкоштовно перебронювати квитки при наявності довідки про захворювання.

На стійках реєстрації в аеропорту необхідно дотримуватися дистанції 1,5-2 метри, як і при виході на посадку. Реєстрацію рекомендують робити в онлайн-режимі.

В МОЗ закликають дотримуватись правил безпеки як на території України, так і за кордоном. Правила в‘їзду до туристичних країн під час карантину наводять інфографіці ⤵️

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nadia Chornomaz

    А в якій країні ситуація гірша, ніж в Україні????? 🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up