Як проходити тест на коронавірус в аеропорту: алгоритм дій

Як проходити тест на коронавірус в аеропорту: алгоритм дій

Наразі для українських туристів вже відкрито 25 напрямків для подорожей (включно з країнами, куди потрібна віза та країнами, які встановили карантинні обмеження).
 

Для безпеки та комфорту в міжнародних аеропортах “Бориспіль” та “Львів” будуть розміщені ПЛР лабораторії для швидкого проходження тестів, про це розповів Міністр інфраструктури Владислав Криклій.


Алгоритм проходження тесту в аеропорту:

1. Проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію відповідно до Алгоритму припинення самоізоляції для осіб, що перетнули державний кордон. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції.

2. Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім - у додаток “Дій вдома”.

Відео дня

3. Тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку “Дій вдома”. Уважно ознайомлюйтесь з усіма умовами та правилами, адже при найменшому порушенні чи неуважності ви не зможете достроково припинити режим самоізоляції.
 

Нагадаємо, найпопулярнішими країнами, які приймають україніців на сьогодні є Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія.

Також додамо, нещодавно в Україні запровадили авіазбір із кожного пасажира. Це означає, що з кожного пасажира додатково збиратимуть від 0,5 долара до 2 доларів.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №2424, який передбачає збір за виліт кожного пасажира: внутрішній переліт – 0,5 долара, для міжнародних перевезень – 2 долари, про це пише 24 канал.

Зміни до Повітряного кодексу України:

  • за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України (ставка державного авіазбору становить: внутрішні польоти – 0,5 долара, міжнародні рейси – 2 долари); 
  • за кожну тонну вантажу, відправленого або який прибув до аеропорту України (для перевезень у межах України – 2,5 долара, для міжнародних перевезень з/до України – 10 доларів).

Державний збір не будуть стягувати у таких випадках:

  • у разі перевезення вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав;
  • коли перевозять гуманітарну допомогу з та в Україну (порядок такого перевезення визначає Кабінет Міністрів);
  • у разі польотів, пов'язаних із забезпеченням проведення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних робіт тощо;
  • для санітарних авіарейсів (зокрема, для перевезення тіла / останків / праху померлого);
  • під час перевезення дітей у віці до двох років; у разі перевезення пасажирів, які здійснюють транзит; 
  • для пасажирів з сервісними квитками; в разі перевезення менш як 10 пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Також звільняються від збору ті особи, яким це дозволяє зробити закон. 
 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up