Партнер рубрики Погода

На Тернопільщині уточнюють наслідки негоди, яка вирувала цими днями(фото)

На Тернопільщині уточнюють наслідки негоди, яка вирувала цими днями(фото)
  • Знесені покрівлі, повалені дерева, обірвані лінії електропередач - такого лиха наробила негода в кількох районах області 13-15 серпня.
  • Інформація щодо інших наслідків негоди на території області уточнюється.

Через погіршення погодних умов, що супроводжувалось грозою та сильними поривами вітру, впродовж 14-15 серпня на території Тернопільської області спостерігались наступні негативні наслідки, повідомляє управління ДСНС України в Тернопільській області:

1. Внаслідок сильних поривів вітру відбулося аварійне відключення електропостачання 25 населених пунктів області (у Борщівському районі – 8, Бучацькому районі – 4, Заліщицькому районі – 10, Теребовлянському районі – 1 та у Чортківському районі – 2 населених пункти.

Відео дня

2. Внаслідок проходження грози із сильними поривами вітру пошкоджено покрівлі 41 будівлі (36 – в Зборівському та 5 – в Бережанському районі), з них 38 будівлі житлового призначення, 2 виробничого та 1 громадська будівля.

3. У с. Заруддя Зборівського району внаслідок сильних поривів вітру на проїжджу частину дороги повалено 9 дерев. Для розчистки проїжджої частини дороги від повалених дерев залучався черговий караул 17-ї ДПРЧ Управління (1 од. техніки та 4 чол. о/с). В с. Нижчі Луб’янки Збаразького району внаслідок сильних поривів вітру на проїжджу частину дороги повалено 1 дерево. Для розчистки проїжджої частини дороги залучався черговий караул 4-ї ДПРЧ Управління (1 од. техніки та 4 чол. о/с).

4. Окрім цього, в смт. Підволочиськ на вул. Данила Галицького, черговим караулом 20-ї ДПРЧ Управління здійснено буксирування із затопленої дощовими стоками ділянки дороги 2-х легкових автомобілів. Також рятувальники здійснили відчування води з затопленого дощовими водами підвалу приватного житлового будинку в смт. Підволочиськ на вул. Дорошенка, 2 та з території підтопленого дощовими водами приватного домогосподарства в смт. Підволочиськ на вул. Українська, 45.

Всього для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов на території області пожежно-рятувальними підрозділами Управління здійснено 5 оперативних виїздів, залучалося 5 одиниць техніки та 20 чол. особового складу.

Читате також Підволочиськ пливе: затопило автомобілі. Люди такого ще не бачили (відео)
 

13 серпня у с. Зозулинці Заліщицького району поривом сильного вітру з одного приватного житлового будинку зірвало частину покрівлі та пошкоджено близько 100 м.кв покрівлі. Також є випадки повалення дерев та пошкодження теплиць градом, повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Тернопільській області.

В с. Синьків Заліщицького району поривами сильного вітру пошкоджено покрівлю школи та орієнтовно п’яти приватних будинків, також є випадки повалення дерев та пошкодження теплиць.

В с. Колодрібка Заліщицького району поривом сильного вітру зірвало частину покрівлі з однієї приватної господарської будівлі.

У Зборівському районі відбулося аварійне відключення електропостачання 4-х населених пунктів, електропостачання уже відновлене. В с. Млинівці Зборівського району поривами вітру пошкоджено покрівлю виробничого приміщення місцевого приватного підприємства, орієнтовно на площі 300 м.кв. В с. Заруддя Зборівського району поривами вітру пошкоджено покрівлю 30 житлових будинків та, частково, місцевої школи, на площі орієнтовно 80 м.кв. На проїжджу частину дороги повалено 9 дерев.

Для розчистки проїжджої частини дороги від повалених дерев задіяний черговий караул 17-ї ДПРЧ (1 од. техніки та 4 чол. о/с). В с. Травотолоки Зборівського району пошкоджено дах складської будівлі на свинокомплексі місцевого приватного підприємства, на площі 90 м.кв. В с. Кудобинці Зборівського району пошкоджено покрівлю 2-х житлових будинків.

Електропостачання в усіх населених пунктах Зборівського району відновлене. Проїзд транспортних засобі автодорогами державного та місцевого значення забезпечений. З метою уточнення наслідків негоди задіяна мобільна оперативна група Зборівського РВ Управління (1 од. техніки та 2 чол. о/с).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Ось це у нас так дахи роблять все на цвяхах і то колотять так ,що це п.....ц всьому . Треба надійно кріпити кутниками ,пластинами гвинтами ,а не цією пародією ,що зараз у нас ліплять . Ви подивіться дахи то в основному нові .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up