Партнер рубрики Погода

На Заході сильні зливи, шквали та локальний град: погода в останній день червня

На Заході сильні зливи, шквали та локальний град: погода в останній день червня

З ранку до самого вечора у Тернополі небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці очікується дощ.

Температура повітря колиатиметься від +17 до +24

Максимальна та мінімальна температура повітря за останні 130 років 30 червня:

МАКС: 30.2° (1994)
МІН: 6.8° (1962)

Відео дня

Погода від Наталки Діденко:

Червень завершить своє перебування в Україні грозовими дощами.
До нас завітає атмосферний фронт, який рухається із заходу Європи.
Цей фронт зараз витягнувся від Скандинавії через Польщу, Чехію, Німеччину аж до Швейцарії. 

Найближчої ночі грозові дощі, подекуди сильні зливи, шквали та локальний град пройдуть - увага! - у західних областях України. 

Вдень 30-го червня фронт посунеться східніше і дощі з грозами та супутними посиленими явищами - зливи, шквали і град - очікуються вже вздовж смуги: Чернігівщина, Київщина, Вінниччина, Черкащина, Кіровоградщина до Одеської області. 

Підливатиме та погримлюватиме в Криму.
Окремі локальні дощі ймовірні у денні години на Луганщині та в Приазов`ї.

У Харківській області, у Дніпрі з районами, на Миколаївщині, Херсонщині, більшості районів Донеччини та Запоріжжя суттєві опади - навряд.

Температура повітря 30-го червня протягом дня підніметься в Україні до +26+32 градусів.
На Заході, який вдень вже опиниться в тилу холодного атмосферного фронту, буде свіжіше, +23+27 градусів.

Народний прогноз погоди

30 червня вшановується пам'ять священномучеників Мануїла і Ісмаїла. У минулі часи говорили: "На Мануїла сонце застоюється (уповільнюється в зеніті)". Цю народну прикмету підтверджують дані астрономів: дійсно, до цього часу Земля знижує швидкість руху навколо Сонця. На нічному небі у цей час можна побачити блискавиці. Наші пращури у цей день прислуховувались до дерев: якщо сосна звенить, а дуб - стогне, значить бурі не обминути.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up