Погода у Тернополі на 4 грудня: снігопади підуть з України, без опадів, але буде ожеледиця

Погода у Тернополі на 4 грудня: снігопади підуть з України, без опадів, але буде ожеледиця
  • У Тернополі ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Без опадів.
  • А рятувальники застерігають про ожеледицю на дорогах.

Температура повітря у Тернополі від -4 до 0, повідомляє sinoptik.ua.

Погодою керує антициклон з Румунії

4 грудня погоду області визначатиме північна периферія антициклону з центром над Румунією. Про це повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

Відео дня

Область: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно – західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 2 – 7о  морозу, вдень від 3о морозу до 2о тепла.

Місто: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно – західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 4 – 6о  морозу, вдень від 1о морозу до 1о тепла.

Упродовж 4-6 грудня на дорогах ожеледиця. В області оголошено 1 рівень небезпечності.

На дорогах слизько - особливо вранці та ввечері

- Снігопади та мокрий сніг 4-го грудня підуть за межі України, а на місце атмосферних фронтів прийде антициклон Sarena. Карта. А ми знаємо, що коли - антициклон, то про якісь суттєві опади не йдеться, - пояснює на своїй сторінці у facebook синоптик Наталка Діденко.

Тому в середу в більшості областей України опади малоймовірні, лише в другій половині дня та надвечір мокрий сніг можливий на Волині, Рівненщині, у Житомирській, Чернігівський та Київській областях. Це торкнеться нашої північної частини млявий атмосферний фронт із Польщі.

Вітер буде із заходу, помірний, поривчастий. Температура повітря з ночі 0-5 градусів морозу, вдень в Україні від 3 морозу до 2 тепла. На дорогах - слизько, особливо вранці та ввечері.

У Києві середа буде прохолодною, вночі -2-4 градуси, вдень близько нуля. Протягом дня суттєві опади - навряд, хіба що ввечері є можливість невеликого мокрого снігу.

Впродовж тижня температура повітря в Україні підвищиться, істотних опадів не буде.

Тому головна задача найближчих днів - тримати рівновагу на підмерзлій землі неслизьким взуттям, не забувати вмикати фари, водіям та пішоходам знайти золоту середину у взаєминах, тобто, слідувати правилам, і запастися одноразовими носовими хусточками, щоб відразу їх пропонувати відверто чхаючим сусідам у транспорті чи в крамниці.

Народний прогноз погоди

4 грудня відзначається свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. У минулі часи цей день називали “воротами зими” і говорили: “Введення прийшло – зиму привело”. Погода цього дня може бути дуже мінливою: і морозною, і теплою. Наші пращури підмітили, якщо на Введення похолодає, то зима буде суровою. Якщо сніг випаде до Введення, то він може розтанути, якщо після — то лежатиме аж до весни.

"20 хвилин" бажає гарного дня за будь-якої погоди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up