Партнер рубрики Погода

Погода у Тернополі: синоптики на наступні дні попереджають про ожеледицю на дорогах

Погода у Тернополі: синоптики на наступні дні попереджають про ожеледицю на дорогах

На вихідних погоду області визначатиме поле пониженого атмосферного тиску.

Погоду на найближчі дні повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

У неділю, 05 грудня: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 1 – 6º морозу, вдень від 2º морозу до 3º тепла.

У понеділок, 06 грудня: Хмарно з проясненнями. Часом опади. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень від 1º морозу до 4º тепла.

Відео дня

Прогноз від ua.sinoptik.ua

Весь день 5 грудня у Тернополі буде хмарним. Без опадів.

У Тернополі протягом усього дня 6 грудня погода буде похмурою. Вранці продовжиться нічний дрібний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

Народний прогноз погоди

5 грудня вшановується пам’ять святого Прокопія. Для цього дня в народі існувало багато приказок, і пов’язані вони були зі становленням санного шляху: “Прокіп снігом ступає — дорогу копає”, “Прийшов Прокіп — розрив замет”, “Прокіп дорогу прокопає, а Катерина (7 грудня) закатає”. Цього дня заглядали у пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи — пернаті відчувають холодну зиму.

6 грудня вшановується пам’ять благовірного князя Олександра Невського і святителя Митрофана. Наші пращури звернули увагу на те, що якщо 6 грудня мжичить сніг і вітер з півночі, то через півроку — 6 червня — мжичитиме дощ і дутиме північний вітер. У цей час селяни святкували становлення санного шляху по снігу і льоду

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up