Партнер рубрики Погода

Спека послабшає, але без опадів: погода на 3 серпня

Спека послабшає, але без опадів: погода на 3 серпня
  • Небо у Тернополі буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.
  • Температура повітря коливатиметься від +13 до +24

Погода від Наталки Діденко

Головна новина завтрашнього вівторка - послаблення спеки за холодним фронтом (карта 1) у більшості областей України.

Температура повітря 3-го серпня протягом дня дозволить спокійніше пересуватися вулицями, а не стрибати від тіні до тіні та швидко під кондиціонер - передбачається +25+28 градусів.

З нюансами: у західних областях завтра вдень +22+27 градусів. на Сході та Півдні ще затримаються вищі градуси, +29+33-ри.

Відео дня

Атмосферний фронт у вівторок зачепиться за наш Схід та південний схід, тому саме там завтра ймовірні короткочасні дощі та грози.

Також місцями очікуються дощі в Карпатах.

На решті території України суху погоду організує виступ далекого, але потужного атлантичного антициклону (шукайте на першій карті буквочки Н, це означає високий атмосферний тиск).

У Києві 3-го серпня температура повітря знизиться і протягом дня становитиме +25, +26 градусів. Дощі завтра малоймовірні.

Бо вже з середи побільшає шансів у короткочасних періодичних дощів з грозами.

Народний прогноз погоди

: У цей день вшановується пам'ять преподобного Семена і пророка Єзекіля. У народі Семена називали Літопроводцем, оскільки він літо проводжає. За повір'ям, літо має закінчитися після обіду. Наші пращури примітили, яке третє число серпня, такий і жовтень. А якщо цей день буде вітряним, то зима буде достатньо холодною.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up