Присяга та перші "сутички" у міськраді: як проходить сесія депутатів VIII скликання

Присяга та перші "сутички" у міськраді: як проходить сесія депутатів VIII скликання
  • У середу, 18 листопада, о 10 годині розпочалася перша сесія новообраних депутатів Тернопільської міськради.
  • Вони склали офіційну присягу. Уже в перший день роботи не обійшлося і без словесних сутичок між міським головою та депутатами "Сили людей". 

Перед початком засідання обранці, а також міський голова склали присягу.Традиційно був священнослужитель. Іван Сороколіт хотів виступити з цього приводу, але головуючий Сергій Надал не надав йому слова. 

Перші конфлікти

Після чого з місця представники "Сили людей" почали викрикувати, що цим порушують їхні права депутатів. 

Відео дня

Уже в перший день роботи не обійшлося і без конфлікту. Виник він через прийняття рішення "Про утворення постійних комісій Тернопільської міської ради". Проти свій голос віддали депутати від партії "Сила людей".

Словесний конфлікт прокоментував депутат від партії "Сила людей" Ігор Турський.

- Ми були готові до того, що демократії не буде, - каже він. - Ми не голосували за деякі рішення, тому що вони є абсурдними або протизаконними. До того ж, у законодавстві чітко сказано, що порядок денний має бути розданий депутатам за п'ять днів до сесії. Документи на сесію нам прийшли лише вчора. Сесія, у принципі, скликана в незаконний спосіб. Нам не давали слово, я не погоджуюся з цією позицією, адже то є обмеженням прав депутата та порушенням законодавства.

За регламентом сесії міської ради, на першому засіданні депутати мають затвердити новий регламент ТМР, доповнений особливостями ведення сесії в карантинних умовах. що спричинені поширенням вірусу COVID-19.З метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, пленарні засідання міської ради проводяться за відсутності представників громадськості, виключно у складі міського голови, депутатів міської ради, доповідачів, старост, представників управління організаційно-виконавчої роботи, управління правового забезпечення, відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації, відділу діджиталізації та програмування. Також сесії міської ради можуть проводитися в приміщенні, яке забезпечує дотримання соціальної дистанції (за пропозицією міського голови)- зазначається у проєкті регламенту.

Відповідно до старого регламенту, депутати мали б тільки провести присягу.

Також депутати міськради повинні обрати на першій сесії секретаря та затвердити персональний склад постійних комісій та старост тернопільської міської громади.

В Положенні про постійні комісії в Тернопільській міській раді зазначається. що вони "як правило, відкритими та гласними, із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством", крім того, депутат зобов'язаний увійти до складу однієї з постійних комісій.

Відповідно до пункту дев'ятого  Положення про постійні комісії Тернопільській міській раді, "рішення Ради щодо утворення постійних комісій приймається з урахуванням принципу пропорційного представництва в комісіях".

Веде першу сесію голова виборчої комісії Тетяна Семусь, вона інформує про підсумки виборів депутатів міської ради, міського голови і визнання їх повноважень.

Текст оновлюється...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Sasha Poznanskyi

    шо за брєд на рахунок підписки і здирництво. самі напрошуєтесь щоб підписатись на вашу сторінку, а потім намагаєтесь гроші збити...
  • Nazar Brehin

    Сила Людей Тернополя не може без скандалу...
  • Руслан Елизаров

    Першим указом новообраних депутатів має бути знесення незаконних забудов!
  • Antio Corupti

    Тепер є кому пістонів заряджати на сесіях якщо щось незаконно. Так і треба, а то звикли депутити як вівці, куди пастух пожене туди біжать.  В бюджетний комітет Похиляк, Баб'юк  і голова Паньків оце влаштують бюджетний дерибан ці баби.

    Antip Sycylia reply Antio Corupti

    Двох незнаю,можливо такі самі,а Пхиляк то ссесівка 100%.Людське їй не притаманне

    Sergey Sergey reply Antio Corupti

    То не на довго, лисий їх скоро втихомирить! Або "невстановлені особи", будуть не пускати на сесію тих крикунів :) Це уже було :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up