Партнер рубрики Політика

Тернопільські депутати обирають бюджетний відпочинок і навіть подорожі в причепі

Тернопільські депутати обирають бюджетний відпочинок і навіть подорожі в причепі

Для відпочинку тернопільські депутати вибирають Заліщики, Карпати, Одесу та інші цікаві місця в Україні. Якщо і їдуть за кордон, то обирають економні мандрівки. Проживають у друзів чи родичів, або навіть подорожують у причепі.

Гарячий сезон відпусток для тернополян триває. У міжсесійний період подорожують і місцеві депутати. Вони відвідують рідні місця, відкривають ще незвідані та приділяють максимум часу своїм сім’ям.

Про те, куди саме їдуть у відпустку тернопільські обранці та скільки готові витратити на відпочинок, журналіст «RIA плюс» запитала у кількох представників різних політичних сил. Варіанти відповідей виявились досить цікавими, а окремі навіть здивували.

Схід сонця у підніжжя гір

Депутат ПП «Громадянська позиція» Любомир Балук любить чисте гірське повітря та обожнює проводити час на лоні природи серед високих гір. Тому при нагоді разом із родиною їде в Карпати.

Відео дня

- Є таке мальовниче село в Яремчанському районі – Микуличин. Любимо там бувати, - каже він. – У дитинстві я був піонервожатим у дитячому таборі. Ще тоді піднімався на гору Синяк - висока, зі стрімкими схилами гора в Ґорґанах (Українські Карпати). Розташована в Надвірнянському районі Івано-Франківської області, неподалік від сіл Поляниця і Татарів. Жага підкорити ту вершину лишилась і до нині, щоправда, не завжди є можливість там побувати.

Ще одна перлина, яка причаровує депутата, - це озеро Синевір. Разом із сім’єю охоче їздять у селище Міжгір’я Закарпатської області, тамтешні пейзажі надзвичайно колоритні. Відпочити від буднів та покращити здоров’я можна у термальних джерелах у Косино чи Солотвино, продовжує пан Любомир.

Лімниця – найчистіша річка в Європі

- У Рожнятівському районі є надзвичайне селище Ясень, саме там у підніжжя вершин можна зустріти схід сонця, - продовжує чоловік. – Я сам родом із Івано-Франківщини, певно, тому, мене так притягують гори.

Якщо не гори, то – водичка, тепленька та чистенька, у яку можна зануритися та змити всі турботи. Заліщики, Дністровський каньйон, Касперівці – не треба далеко їхати, аби відпочити біля води, каже співрозмовник. У Калуському районі, додає, є чудова річка Лімниця. Вода в ній надзвичайно чиста, тому це – один із кращий варіантів сімейного відпочинку разом з дітьми.

На рахунок витрат, то доводиться економити, зауважує чоловік.

- Пенсія невелика плюс дружинині відпускні, плануємо сімейний бюджет  та їдемо. У Прикарпатті і в Закарпатті маємо родичів, тому проблем з житлом немає, - зауважує він.

 

За кордоном ціни нижчі

На відпочинок у літній період часу, на жаль, немає, каже депутат від ПП «Громадський рух «Народний контроль» Петро Болєщук. До 2014 року разом із родиною їздив у Крим. Тепер, відколи його окупувала Росія, на море депутат їде в Одеську чи Миколаївську область.

- Одеса, Затока, Залізний порт, Коблево… Але цього літа навіть сюди не вдасться поїхати – багато роботи, - каже пан Петро. – Можливо, заплануємо з дружиною поїхати і за кордон. Якщо аналізувати, то ціни на відпочинок в Одесі чи області нині вищі, ніж за межами України.

Сімейний бюджет та відпочинок планує дружина, додає Петро Болєщук. Кожен вибирає відпочинок по своїй кишені. Родина депутата не готова витрачати більше, ніж заробляє.

Лишився без медового місяця

Уже два роки без повноцінного відпочинку в період відпустки – висуванець від партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Павло Бич. До речі, нещодавно він одружився.

 

- Робота, робота і ще раз робота… Наразі і без медового місяця, - каже він. – А так, якщо випадає нагода, то вибираємо бюджетний відпочинок. Якщо за кордон можна недорого поїхати, то прекрасно. Якщо ні, то багато цікавих місць і в Україні є – Львів, замки на Тернопільщині тощо. Та і відпустка зазвичай – це через вікенд чи державні свята– тобто більше трьох-чотирьох днів не триває.

Максимальної суми для відпочинку Павло Бич не називає. Якщо закордонні мандрівки, то орієнтується на гарячі путівки.

- Приміром, у 2015 році їздили у Туреччину по гарячій путівці, на двох заплатили максимум 10-11 тис. гривень. У Карпатах за тиждень треба більше віддати, - говорить він.

Подорожують Європою у причепі

Депутат від політична партії «Об‘єднання «Самопоміч» Віктор Генсерук свої відпустки часто проводить у своєму будиночку на колесах.

- Чотири роки тому купив собі в Польщі причіп до автомобіля. Вартував він 900 Євро, за розмитнення заплатив недорого. Він був досить в хорошому стані. Мати такий будиночок на колесах було мрією з дитинства. Я шукав саме старий причіп, щоб він був витривалий до українських доріг, - посміхаючись розповідає чоловік.

У причепі є чотири ліжка – одне двоспальне та два – односпальних. Також є можливість прийняти душ, є газова плита та холодильник. Віктор Генсерук встановив у своєму будиночку ще сонячні панелі, що дає можливість дивитися телевізор. Навіть опалення є.

- У цьому будиночку ми часто їздимо на риболовлю. У період відпустки разом з родиною відкриваємо для себе європейській країни. Остання наша мандрівка – десятиденний тур Німеччиною, Чехією, Польщею. На пальне та харчування на всіх ви витратили 300 Євро. І на море його беремо. Може, цього року ще кудись поїдемо. Дуже хочемо побувати в Естонії, - продовжує співрозмовник.

Насправді, як зауважує депутат, такі бюджетні мандрівки нічим не гірші за проживання у п’ятизіркових готелях. У європейських країнах  є багато безкоштовних паркінгів для таких мандрівників. Подорожі на колесах за кордоном – досить поширене явище. Заночувати можна навіть біля супермаркету. Та ще й з цікавими людьми познайомитися, адже таких мандрівників на дорогах немало.

Витрати не перевищують зарплати

Найкращий відпочинок – коли витрати не перевищують зарплати, переконаний депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Артимович. Він любить проводити час із сім’єю, неважливо де, аби разом. Якщо дозволить робота, то планує кудись поїхати з дружиною і донькою.

- Зібратися дуже важко, але ми любимо подорожувати разом. Доньці 24 роки, вона поки неодружена, тому ми користуємось нагодою і цінуємо спільний відпочинок, - говорить тернополянин.

Відпустку завжди планують разом. Та, каже, більше шансів, що всі будуть задоволені. А от витрати чоловік бере на себе, як голова сім’ї. Жінок треба балувати, наголошує посміхаючись.

Свою відпустку депутат від «Об‘єднання «Самопоміч» Назар Зелінка часто проводить на зборах пластунів. Ще один варіант – ближнє зарубіжжя. Зупиняється родина у друзів чи в родичів, так економлять на проживанні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up