Як депутати Тернопільської райради запропонували Уряду та президенту добровільно скласти повноваження

Як депутати Тернопільської райради запропонували Уряду та президенту добровільно скласти повноваження

Політичні баталії на фоні локдауну та чергових заяв про підвищення тарифів на комуналку дл українців загострюються. У то час, коли центральна влада намагається вплинути на непокірних мерів і депутатів у регіонах, ті намагаються кидати виклик у зустріч. 

Усі ми бачили спроби міського голови Тернополя не сприймати докдаун. Черговий піар чи турбота про Файне? Це питання, швидше за все, лишиться риторичним. Опиралися-опиралися, але здалися. Тернопіль таки пішов на локдаун. 

Про зачинені заклади громадського харчування, думки підприємців та невдоволення батьків, діти яких не можуть навчатися у школах, писали журналісти "20 хвилин".

Наприкінці тижня депутати Тернопільської районнної ради зібралися на позачергове засідання сесії. Основне питання, яке обгворювали — звернення до Президента України та Прем'єр-міністра щодо скасування підвищення тарифів на основні жилово-комунальні послуги. Йдеться про подорожчання природного газу, електроенергії, послуги з розподілу газу. І як наслідок — водопостачання та водовідведення. 

Відео дня

Цікаво, дане звернення доповнили кількома пунктами, одна з них — вимога, аби Уряд пішов у відставку, друга — пропозиція до Президента добровільно скласти повноваження через ситуацію з тарифами та неодноразовим порушенням Закрнів України. Депутати голосували майже синхронно, є 33 голоси.

Депутат райради Андрій Шкула прокоментував рішення депутатів та пояснив, чому не варо розцінуювати їх, як популізм окремих політсил. 

—  У час пандемії та обмежень підвищення тарифів просто знищить народ. Якщо людей не почують, і не лише в питанні тарифу, фракція «Голосу» у районній раді ініціює своєрідний флешмоб щодо прямих звернень до президента від місцевих рад з пропозицією Гаранту добровільно скласти свої повноваження. Чому? Тому, що проблема з тарифами — лиш один епізод недолугої державної політики. Так, місцеві ради не мають правових підстав говорити про імпічмент, але ради можуть звертатись до Президента та висловлювати свою позицію та позицію виборців, — зауважив він. 

А як ви думаєте, чи є пропозиція депутатів районної ради обгрунтованою та чи підтримуєте її? Пишіть у коментарях. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • СТУГНА П

    Цьому "гаранту" вже давно треба кримінальну справу відкривати за державну зраду за Оман , за злив операції вагнерівців, за скорочення оборонного держзамовлення, за розкрадання ковідних грошей  і за тарифний геноцид українського народу .
  • СТУГНА П

    Звичайно ,що цю недолугу і некомпетентну банду треба гнати в шию і ще заставити повернути гроші, які вони посписували олігархам, і ті гроші, які розікрали з ковідного фонду.  Українські надра належать громадянам України ,а не олігархам .Потрібно розуміти ,що вони ціну на газ не знижуть це ілюзія. Так само і незаконне стягнення з транспортування газу оскільки в тарифі на газ там вже закладено транспортування. Щось ці зелені говорили ,що скасують другу платіжку і так не скасували і це ще було за часів Гончарука.
  • Руслан Елизаров

    На період локдауну підприємцям видали по 8000 грн. щоб не здохли.
  • Руслан Елизаров

    Суть проблеми заключається в тому, що мінімальна зарплата має бути 300 Євро (10000 грн.). В Європі це вважається за межею бідності.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up