Чи чекає власників паїв додатковий податок із зміною законодавства? (пресслужба партії)

Чи чекає власників паїв додатковий податок із зміною законодавства? (пресслужба партії)

Законопроект 3131Д, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції, активно обговорюють жителі Тернопільщини. По селах розповсюджуються чутки, начебто власникам паїв тепер доведеться платити додатковий податок, що бентежить багатьох селян.

Насправді ж пересічні громадяни змін у законодавстві взагалі не відчують, переконує нардеп, член ради обласної організації партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Податок, що запроваджується, не стосується людей, які ведуть домашню господарство на власних паях. З площі менше 1 га податок не сплачується. А фактично лише таку площу можна обробити самотужки. Більші земельні наділи використовують вже для сільгоспвиробництва і для продажу вирощеної продукції, а тому з них треба сплачувати податок», – пояснює ситуацію нардеп.

Вона додає, що даний податок не є додатковим, а фактично став зведеною сумою з мінімальних податків, які раніше потрібно було сплачувати з гектара.

Відео дня

«Запроваджена плата – це приблизно 1 тис. 215 грн на рік з гектара. Більшість фермерів та аграріїв вже і так її сплачують. Що важливо, цей податок надходить до бюджетів ОТГ і дані кошти будуть використані на потреби громади», – підкреслила Євгенія Кравчук.

У свою чергу голова обласної організації партії «Слуга народу», нардеп Володимир Гевко наголосив, що новообраний парламент вже прийняв чимало важливих законопроектів, які модернізували податкову систему та зробили прозорим ринок землі.

«Ми зруйнували систему, яка 28 років дозволяла олігархам виводити прибутки до офшорів, запровадивши правило: заробляєш в Україні - плати податки в Україні. Заборонили продавати українські підприємства через офшорні компанії, не сплачуючи податки. Підвищили ставки ренти на видобування руди компаніями олігархів. Також  дали можливість бізнесу відшкодовувати збитки від дій контролюючого органу, полегшили процедуру оскарження дій податкової, спростили звітність по внеску на соціальне страхування і ПДФО», – окреслив здобутки Володимир Гевко.

Він також зауважив, що завдяки прийнятому закону про ринок землі власники паїв нарешті отримали  можливість скористатися своїм правом власності на землю. При цьому парламент обмежив концентрацію власності угідь до 500 га в одні руки і відтермінував відкриття ринку до 2021 року.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • не мита смердюча зелена жаба

    Опозороив Село Принизив Україну та Вирішив сі Всрати в Тернополі не Тутешній Комбайнер.

    гарне містечко Цебрів reply не мита смердюча зелена жаба

    До немитого бидляка називається , жаба рагульська .

    Рагуль сиди в селі тебе це не повино ї бати , якого хуя  лізеш
    в місто , бидло немите і неграмотне .

    не мита смердюча зелена жаба reply гарне містечко Цебрів

    Продам Відро Води Передам Почтою в подарунок Поливалочка!!!

    Я reply не мита смердюча зелена жаба

    Троль ти та більше нічого не вартий

    не мита смердюча зелена жаба!!! reply Я

    Проміняю собаку на платіжку за газ !!!

    не мита смердюча зелена жаба reply гарне містечко Цебрів

    Продам Відро Води Передам Почтою в подарунок Поливалочка!!!
  • не мита смердюча зелена жаба

    Опозороив Село Принизив Україну та Вирішив сі Всрати в Тернополі не Тутешній Комбайнер.

    Я reply не мита смердюча зелена жаба

    Ти поливаєш брудом Зеленського, але  наберись духу і скажи чим пкращилось  життя простих людей коли при владі були майдануті??

    Зросли заплати???
    Стало більше робочих місць?
    їПодешевшав газ?  Подешевшав долар?

    не мита смердюча зелена жаба!!! reply Я

    А і не забудь Баканову зателефонувати по поводу цього чорта це якраз вам дуже личить моя кохана

    не мита смердюча зелена жаба!!! reply Я

    послухай ти прийми рішення чи троль чи майдануті чи як ти там любиш людей принижувати скажу тобі одне ви зелені шмарклі нічого не зробили і не зробите за вашим правлінням стало гірше жити в сто раз  тому відповідь одна йдеш до дупи зе бобік припнятий до буди !

    Хлоп reply не мита смердюча зелена жаба!!!

    Ти за яу партію  голосував ??  Чи не має духу сказати?

    не мита смердюча зелена жаба reply Хлоп

    хіхіхі хахаха а шо велосипеди без педаль  вже за Український Донецьк Крим Луганськ вже зе бобікам не дарують дивлюсь у тебе дзвіночок в кишені дзвенить=)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up