«Я маю чіткий план, як вкласти гроші в ідею, візію», - Леонід Бицюра про своє бачення розвитку міста (політична позиція)

«Я маю чіткий план, як вкласти гроші в ідею, візію», - Леонід Бицюра про своє бачення розвитку міста (політична позиція)

Кандидат на посаду міського голови Тернополя Леонід Бицюра пропонує змінити зашкарублу структуру міської ради і зробити її органом управління, а не простором, через який пролітають питання порядку.

У своєму нещодавньому інтерв’ю претендент на головне крісло в місті заявив, що кожна сесія повинна розпочинатися з обговорення стратегії міста: що зроблено, що ні й чому ні.

На його думку першочергово необхідно налагодити співпрацю з обласною владою і бізнесом, змінити стратегію економіки і зайнятості, а також припинити вимивання грошей із міста.

Як стверджує Леонід Бицюра, саме успішні практики Хмельницького й особливо Івано-Франківська, що за п’ять років став найбільш інвестиційно привабливим містом України, підтягнувши до себе якірних інвесторів, надихнули його на похід у мери.

Відео дня

«В умовах жорсткої конкуренції міст його успіх — наші проблеми, адже міжнародний бізнес, який мав би осісти в Тернополі, осів у Франківську. Як корінний тернополянин я не можу це проковтнути.

Я бачив, як розвивалася Грузія. У 2006 році там іще не було газу — тільки злидні й розруха. Але Батумі сконцентрувалося — і туди зайшли перші інвестори, за ними потягнулися інші. Знаю, як затягнути їх і до Тернополя, щоб вони стали частиною бренда нашого міста, щоб воно асоціювалося не тільки з піснею «Братів Гадюкіних» і ставом у середмісті, а й стало економічним центром західного регіону і Східної Європи.

Я бачу Тернопіль містом із 250 тисячами населення, з відповідною інфраструктурою: від потужності водогону, господарської каналізації, енергоживлення, оптимізації транспортних потоків — до соціальної, освітньої, медичної мережі.», - зазначає Леонід Олексійович.

В епоху форс-мажорів, тобто фінансових та енергетичних криз потрібно ухвалювати яскраві рішення, підкреслює політик.

«Я маю чіткий план, як вкласти гроші в ідею, візію. Ідеться не про відкриття нових торгових центрів, а про високотехнологічне виробництво. Уже кілька років предметно займаюся розвитком технічно-індустріального кластера на базі колишнього комбайнового заводу. Є надзвичайно цікаві діючі об’єкти. Кожне виробництво нині треба оцінювати на вагу золота, бо це — додана вартість, те, що створює нові гроші.», - додає пан Леонід.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up