Чи можна в Тернополі організувати весілля під час карантину. Що кажуть у ресторанах, церкві та ведучі свят

Чи можна в Тернополі організувати весілля під час карантину. Що кажуть у ресторанах, церкві та ведучі свят

Попри карантин, святкувати весілля можна, проте з певними обмеженнями. Наприклад, групами до десяти осіб та при дотриманні усіх епідеміологічних вимог.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу 12 червня заявив, що урочистості під час карантину проводити можна, відповідно до всіх карантинних вимог.

 – Святкувати можна, якщо ви дотримуєтеся встановлених обмежувальних заходів, – запевнив очільник МОЗ. – Це і соціальна дистанція за можливості і користування антисептиками, й інші заходи, про які ми вже неодноразово казали і про які всім нам відомо.

«Реєструємо в місяць до 50 шлюбів»

Відео дня

В «Офісі щастя», на вулиці Івана Мазепи, 1 проводять реєстрацію шлюбу. Там кажуть, що коли карантин тільки почався, охочих зареєструвати шлюб було значно менше, а зараз кількість пар знову збільшилася.

– Люди можуть замовити просту або урочисту реєстрацію, а ми її проводимо, – розповіли в «Офісі щастя». – Проте з певними обмеженнями: кількість гостей не більше 15 осіб та масковий режим у всіх.

Люди можуть розписатися за місяць і один день від дня подачі заяви, або ж можуть скористатися послугою «Шлюб за добу», коли вас можуть розписати наступного дня після подачі заяви. За місяць тут реєструють до 50 шлюбів. Кажуть, що серед охочих розписатися є як молоді пари, так і старші.

Чи можна організувати весілля в закладах харчування?

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися в декількох закладах харчування, чи можна організувати там весілля та за яких умов.

В ресторані «Оскар» нам відповіли, що найближчим часом відсвяткувати весілля у них не вийде.

– Наразі через обмеження ми садимо за столик тільки по чотири особи, тому поки організувати таке свято не можемо, – розповіли в закладі. – Хіба що ближче до серпня, вересня чи жовтня.

У дружній ресторації «Мамонт» розказали, що можуть організувати бенкет до 20 осіб, але з урахуванням того, що всі страви будуть порційними і фуршету не буде.

– За столом зможе сидіти не більше чотирьох осіб. Це наразі ті умови, за яких ми можемо приймати бенкет. Раджу ліпше зачекати, адже з цим карантином майже кожного дня щось забороняють, а щось дозволяють, – кажуть у «Мамонті».

У ресторані «Хутір» весілля також поки не організовують. Там розповіли, що через заборону робити такі заходи в ресторані не можуть.

«Під час карантину відмінили майже всі весілля»

Ведучий весіль та інших заходів Роман Винник розповів, що від початку року він та його команда ще не відпрацювали жодного весілля. Майже всі заходи, які планували на травень-червень, відмінили.

– Кожен мотивував це по-своєму. Хтось казав, що їх батьки за кордоном та не мають як дістатися в Україну, інші говорили, що не мають де проводити такі заходи, адже всі заклади харчування закрили, – каже пан Роман.

Роман Винник додає, що не розчаровується через це, адже якщо на весіллі де він буде присутнім, хтось захворіє, то він потрапив би в коло контактних осіб та змушений був би сидіти на ізоляції.

– З власного досвіду можу сказати, що контролювати людей на весіллі дуже складно, особливо ближче до його закінчення. Та й люди зазвичай приїжджають на весілля майже з усіх куточків світу, і всі хочуть між собою поспілкуватися, тому ризик, що в когось дійсно буде коронавірус, дуже великий.

«Вінчань майже немає»

Священик Олексій Філюк каже, що в церкві церемонію вінчання проводять, але з обмеженою кількістю людей: священник, дяка, двох молодят та п'ять-шість родичів, що знаходяться на безпечній дистанції.

– Зазвичай вінчання супроводжуються гуляннями в закладах харчування. Оскільки останні весілля наразі не організовують, то і вінчань поки майже немає. Усі переносять далі, аби обвінчатися після карантину.

Священник додав, що пари, де наречена вже є вагітною, все ж вінчаються і під час карантину, адже дуже важливо, щоб дитина народилася в шлюбі. Олексій Філюк зізнався, що останніми роками є тенденція на зменшення кількості шлюбів.

А ви чи ваші знайомі мали нагоду побувати на весіллі під час карантину? Діліться своїми історіями в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ашот

    Ясно шо можна, люди готуються по року часу, дають страшні гроші і через якийсь видуманий вірус будуть відміняти?ніколи в житті

    Хто має святкувати той в любому випадку відсвяткує, буде то в ресторані чи в іншому місці де збереться не менше людей
  • Анонім

  • David Starr

    "Чует моё сердце, Сметана, что мы накануне грандиозного шухера" )
  • Маховик правди

    А ,що так обовязково святкувати весілля в різних ресторанах і кабаках . Який зміст буде 10 чи 20 чоловік цього ж достатнь щоб підсили розповсюдження ковіду -19 . Ось один мудак провів ювілей результат ми спостерігаємо вже купу днів ,що в Тернополі статистика іде на збільшення . З таким підходом у нас буде вічний карантин бо комусь свербить забаву в ресторанах проводити . Всі ці заклади треба було лишати закритими і відкривати їх тільки у разі ,коли пандемія піде на спад . Влада теж винувата ,що послабила карантин, коли в Україні тільки збільшувались випадки захворювання.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up