Гарно, якщо не дивитися зблизька: як виглядають головні в’їзди у Тернопіль (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Гарно, якщо не дивитися зблизька: як виглядають головні в’їзди у Тернопіль (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • В’їзд до міста ще називають його обличчям. І не дивно, адже це перше, що бачать водії, пасажири, туристи.

  • Тернопіль має аж сім в'їздів. Чи на всі приємно дивитися, читайте в нашому матеріалі.

Журналісти  «20 хвилин» побували на головних в’їздах до Тернополя та перевірили, як вони виглядають. Дивлячись на них можна зрозуміти, у яке місто ти потрапив. Однак, було й чимало недоліків.

Дорога на Підгороднє

Зі сторони Підгороднього гарна, рівна дорога. Однак, по завершенню кільцевої розв’язків тротуар в поганому стані. В’їзд помітно здалеку – великий постамент з назвою та гербом міста, а також роками заснування, біля нього кількаметровий флагшток. 

Відео дня

Та якщо підійти ближче, то видно, що постамент давно потрібно перефарбувати. Подекуди фарба цілком відпала, і видно бетон. Флагшток вже давно іржавий, а прапор на ньому висвітлився на сонці.

Львівський напрямок

На львівському напрямку дорога також в хорошому стані. Є і постамент. Менший, аніж в сторону Підгороднього, однак новіший. За кілька десятків метрів від нього вздовж дороги встановили табличку з написом «Молодіжна столиця України. Тернопіль». Як постамент, так і табличка виглядають новими. Помітних слідів ржавіння чи висвітлення фарби немає.

Дорога на Гаї-Шевченківські

Зі сторони Гаїв-Шевченківських рівна дорога, є відбійники. Рослинність за ними псує загальний вигляд. Зрозуміти, що ви в’їжджаєте у Тернопіль можна за відповідною табличкою, що і на львівській дорозі. Територія досить чиста, а сміття ми не помітили.

Дорога зі сторони Збаража

Дорога на в’їзді зі сторони Збаража також рівна, чиста. Псує вигляд зігнутий знак про наявність лікарні за два кілометри, що розмістили якраз перед постаментом з назвою міста. Сам постамент великий і помітний здалеку, однак давно потребує оновлення. Принаймні, аби пофарбували його та флагшток поруч.

В’їзд за збаразьким кільцем

В’їзд за Збаразьким кільцем виглядає новішим. Дорога рівна. Постамент з назвою міста виглядає так, ніби його пофарбували нещодавно. В порівнянні з ним, табличка з назвою міста в кількох десятках від постаменту виглядає малопомітною.

Напрямок на Білу

Зі сторони Білої місцем, де починається Тернопіль можна вважати зупинку з відповідною назвою. Зупинка, до слова, досить стара і з обдертою фарбою. Тротуари біля неї подекуди в ямах, однак дорога рівна.

Дорога на Теребовлю

Теребовлянський напрямок. Дорога рівна, а тротуари в ямах. Подекуди немає бордюрів. Помітно, що напис на в'їзді в місто з цього напрямку створили ще кілька десятків років тому. Він досить старий, а фарба на ньому вже бліда. Флагшток іржавий, а прапор на ньому приспущений і висвітлений сонцем. Щоб осучаснити сам надпис, біля нього намалювали обличчя козака. Однак на загальному фоні воно ситуації не рятує.

Як ми переконалися, деякимиз тернопільських в’їздів можна пишатися. Вони мають гарний, охайний вигляд та впадають в око. Інші ж – радянські, старі, перемальовані у патріотичні кольори. За ними рідко доглядають, а якщо і поправляють їх вигляд то тільки косметично.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Володимир Олійник

    І я нарахував шість.
  • Оксана Іщук

    Перечисліть будьласка всі сім в'їздів,бо нарахували тільки шість
  • Marta Sobchuk

    Усіх зі святами!!!!
    Друзі,
    підтримайте лайками нашу зимову казку....
    Дякую заздалегідь❤

    https://m.facebook.com/groups/620872948381099/permalink/1286727448462309/?sfnsn=mo&ref=share

  • Ser Mel

    Зі сторони Кременця , Вишнівця , а Збараж взагалі збоку

keyboard_arrow_up