Корм для тварин: який і де є в Тернополі? Дізнавались «20 хвилин»

Корм для тварин: який і де є в Тернополі? Дізнавались «20 хвилин»
  • Тернополяни в соцмережах скаржились на відсутність кормів для тварин.

  • Наші журналісти обійшли шість точок продажу: три супермаркети великих мереж і три спеціалізовані зоомагазини, щоб дати відповідь на ці питання.

Сільпо на вулиці Максима Кривоноса 2Б

Полиці заповнені. Багато корму для котів це переважно Felix, Purina, Клуб 4 Лапи. Собачого корму менше, але він також є. Присутні як маленькі пакети з кормом, так і великі. 

Сільпо на вулиці Анатолія Живова 15А (ТЦ «Орнава»)

Полиці заповнені не до кінця. Для собак корму тут теж не багато, але більше ніж в попередній точці, він від виробників «Гав» та «Клубу 4 лапи». Багато корму для котів: Purina, «Клуб 4 лапи», «Мяу». 

Відео дня

ТЦ Novus

Серед великих торгових у Novus найширший вибір кормів. Для собак той самий «Гав» та інші. Для котів є Purina, Felix, Friskies. Є великі та малі пакети з кормом. Покупців у відділі немає.

Велика кількість зоомагазинів зосереджена на вулицях Митрополита Шептицького та Анатолія Живова, тому якщо не знайдете потрібного корму в одному з них, неподалік буде ще декілька.

Polly, вулиця Анатолія Живова, 38

– У нас є корми для всіх порід. Також – майже всі преміальні, а тих яких нема. намагаємось докупити, знайти. Зараз є такі: ACANA, Brit, JOSERA, PRO PLAN. Через військовий стан графік у нас скорочений – працюємо з 10:00 до 17:00, – говорить працівниця зоомагазину.

Petster, проспект Злуки, 35

– Ми працюємо з 10:00 до 20:00 щодня, а в неділю з 12:30 до 20:00. Це наш довоєнний графік, і він не змінився. Є дефіцит кормів, особливо на ті, постачальники, яких зі сходу України – Києва, Харкова. Були проблеми з кормом ACANA, два тижні його взагалі не мали, але зв’язались з постачальниками, і деякі з них відновлюють роботу. Товар у них обмежений через ситуацію в країні. Особливо це стосується канадських кормів, які прибувають в порти, через це товару недостатньо.

Преміум корми є, але далеко не всіх видів. Такі дистриб’ютори як ROYAL PRO PLAN, у яких склади є на Західній Україні, постачають товар, але в обмеженому обсязі. Тобто є певний дефіцит. Так само з лікувальними кормами.

Ми можемо підібрати корм для будь-якої породи, якщо клієнт готовий тимчасово перейти на інший бренд. Альтернатива завжди знайдеться для малих чи великих порід.

Деякі постачальники суттєво підняли ціни на товар, це пояснюється стрибком курсу валют. Оскільки їх замовлення прив’язані до євро чи долара, то й ціни на корми підвищились.

Але порівняно з мирним часом, у нас додалось клієнтів. До того ж зросла кількість відправок Новою поштою. Відправляємо навіть в Київ, також на Закарпаття, у Львівську та Чернівецьку область. Звертаються багато переселенців, як ті хто в Тернополі залишається, так і ті, хто тут проїздом, – ділиться з нами працівниця.

Кошенятко Гав, вулиця Лесі Українки, 10

– Працюємо щодня, крім неділі, з 11:00 до 17:00. Наявність корму «4 Лапи», який поставляють зі Львова, залежить від того чи його звідти привезуть, PRO PLAN так само. Royal Canin мають обмеження на складі, але логістика мала б відновитись. JOSERA їде з Хмельницького, тому також все залежить від поставок. З того, що в мене є постійно це: «4 Лапи», OPTI MEAL, PRO PLAN, FRISKIES, FELIX, JOSERA і Royal Canin.

У мене невеликий магазин, тому я орієнтувалася на людей, які живуть поруч. В мене вже була своя клієнтська база. Зараз клієнтів додалось, у тому числі переселенців. Тому зараз беру все, що є на складі, також те, що замовлять, якщо воно є. Ситуація така, що поставки з Києва, Харкова, Одеси припинилися, а люди роблять запаси на довгий час, тому з кормами трохи паніка. Ціни в нас поки що не дуже змінилися, – каже власниця.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лілія Дубік

    Який виробник?
    Якщо Харків і та частина України,то не буде —поки що
  • Леся Фещук

    А наповнювач( силікат гель) в лоток самий малий з 150 грн став  250 грн і то його потрібно ще пошукати😡

    Яна Олійник reply Леся Фещук

    Леся Фещук Взагалі нема((
    Принаймі ми сьогодні ніде не знайшли (силіка гель)

keyboard_arrow_up