Скільки коштують літні фрукти та ягоди. Де купувати вигідніше: на ринку, в кіоску чи супермаркеті?

Скільки коштують літні фрукти та ягоди. Де купувати вигідніше: на ринку, в кіоску чи супермаркеті?
  • Посмакувати літніми фруктами та ягодами в місті – непроста задача. Окрім того, що споживачу хочеться завжди якісних продуктів, також важливу роль відіграє і ціна.
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, скільки коштують літні фрукти та ягоди в різних торгових точках міста.

Отже, за звичайний кавун вам доведеться заплатити 10-12 гривень за кілограм. Ціна на цю ягоду переважно майже однакова. В супермаркетах за окремі види вам доведеться заплатити до 19 гривень за кілограм.

А от якщо ви хочете придбати диню, то зекономите, купуючи її в кіосках чи на ринку. В супермаркетах на них ціна дещо вища, особливо за диню узбецьку – майже 50 гривень за кілограм.

Відео дня

Ціна на малину значно відрізняється залежно від місця де ви її придбаєте. Так, в кіосках за пластиковий стакан, наповнений малиною просять 25 гривень, в супермаркеті продається за ціною 14,40 за 100 грамів., на ринку її також продають в пластикових стаканах за 18 гривень.

Найдешевше придбати персик в супермаркеті, там його ціна складає 37 гривень. В кіосках та на ринку за персики просять 45-50 гривень.

Полуниця – ягода, що потроху зникає з прилавків, адже сезон на неї проходить. Вона ще залишилася в супермаркетах (160 грн за кг)  та кіосках (95 грн за кг), а от на ринку журналістам знайти її не вдалося.

Вишні та черешні в супермаркеті знайти не вдалося. Проте вони є в кіосках (38 грн за кг) та на ринку (30 грн за кг).

Продавчині на ринку переконують, що вишні та малину збирали самі, а от дині та кавуни їм привозять з Херсонщини.

–  Нащо мені когось обманювати, – каже продавчиня Галина. – Мої вишні ще вчора зростали на дереві в моєму саду.

А от люди поки не поспішають купувати кавуни та дині, кажуть, що чекають серпня, коли вони будуть дійсно натуральні та стиглі.

Читайте також, як вибрати солодкий кавун на ринку.

А де ви купуєте фрукти та ягоди, чи, можливо, вирощуєте їх вдома? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Гриць Варцаба

    Кавун - це не ягода
  • Olena Denchak

    Супер рубрика з порівнянням цін.  Дякую! Робіть так щотижня
  • Петрик

    та ну,саме зараз автори мали б помітити узбецькі дині в одній мережі супермаркетів по 29грн.Це щодо ціни бо ж брав додому,а от по смакових властивостях 50/50 та як попалася зеленкувата всередині коло шкірки.
  • Товаровиробник

    Базарні перекупки  нагло та цинічно виманюють  сільськогосподарську продукцію у селян-товаровиробників та продають з великими націнками обважуючи покупців.
    Всі кращі місця на ринках зайнятості спекулянтами, товаровиробнику стати нігде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up