Цвіте і неприємно пахне: у Тернопільському ставі змінився колір води. Чи безпечно там купатися?

Цвіте і неприємно пахне: у Тернопільському ставі змінився колір води. Чи безпечно там купатися?
  • Колір води у Тернопільському ставі змінився на на зелений чи бірюзовий понад берегами Ставу. З'явився неприємний запах.
  • «20 хвилин» з'ясували, що стало причиною таких змін та чи безпечна тепер вода у водоймі.

Таке явище є щорічним для Тернопільського ставу, запевняє еколог Леонід Бицюра. Пов'язане воно з цвітінням сіро-зелених водоростей через високу температуру повітря. 

– Шар води повністю прогрівається, через що і відбувається цвітіння води, – каже еколог. – Наша проблема полягає в тому, що русло річки Серет, що проходить через став, іде під парком «Загребелля». Проточної зони повз Надставну церкву немає. Це негативна особливість нашого Ставу.

Відео дня

Чи змінилася якість води, еколог сказати поки не може. Проби уже взяли, але результат за всіма показниками буде на початку липня.

Для людини цвітіння сіро-зелених водоростей небезпеки не несе.

Леонід Бицюра розповів, що подолати всі ті наслідки, які накопичувалися в Тернопільському ставі протягом півстоліття, за рік чи два нереально. Так, перш за все. варто провести очищення дна водойми і робити це треба регулярно.

А як гадаєте ви, чи є безпечною для купання вода в Тернопільському ставі? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • ігор

    "...всі ті наслідки, які накопичувалися в Тернопільському ставі протягом півстоліття, за рік чи два нереально..." до чого тут це? Вони скільки вже при владі в Тернополі? Рік чи два?
  • тарас

    бицюра а де той мур навколо замку що ти обіцяв
  • Олена

    Загадили озеро стоками тому і цвіте а ще більше на мій погляд 20 років не чистили от і маємо те що маємо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up