«Зробили звалище»: на одній з вулиць Тернополя два місяці не прибирали сміття. В чому причина?

«Зробили звалище»: на одній з вулиць Тернополя два місяці не прибирали сміття. В чому причина?
  • Мешканці будинку на вулиці Слівенська, 7 скаржаться на те, що ось уже два місяці у відповідальному за вивезення відходів ПП «Наш Дім» не можуть вивезти  будівельне  сміття поблизу будинку.
  • Чому? Що кажуть у самому підприємстві та кому це сміття прибирати, цікавилися «20 хвилин».

Будівельне сміття, старі дерев'яні конструкції, з яких стирчать іржаві цвяхи. Саме таке явище понад два місяці спостерігають жителі будинку на вулиці Слівенська, 7. Кажуть, що верталися у відповідальне за прибирання ПП «Наш Дім» в письмовому та телефонному вигляді, але там лише відмахувалися обіцянками його прибрати.

«Прибирання для нас це тільки слова»

Мешканка цього будинку Уляна Швачук розповіла, що будівельне сміття завезли понад два місяці тому незнайомі люди. Заїхали у двір вночі та вигрузили відходи.

– Якби це робили мешканці нашого будинку, вони не їхали б машиною, – зауважила пані Швачук. – Я сплачую в місяць 201,83 гривні за прибирання сміття, а бачу таке.

Відео дня

26 серпня в першій половині дня частина сміття вже була в сміттєвих баках

Під час спілкування з журналістом «20 хвилин» жителі будинку розповіли, що були скарги і на прибиральницю, мовляв, та не може впоратися зі своїми обов’язками.

– Жителі спілкувалися з нею про це, – продовжує пані Швачук. – Та лиш розплакалася і пояснила, що зарплата в неї маленька, а будинків багато. Для нас прибирання це тільки слова. Свої під'їзди ми прибираємо самі.

26 серпня жителі навіть викликали Муніципальну поліцію.

«Прибирання сміттєвих відходів не входить в обов'язки підприємств, що обслуговують»

За словами директора ПП «Наш Дім» Анатолія Дмитришина, на рахунок будівельних відходів до підприємства ніхто не звертався. Факти скупчення відходів він побачив лише з соцмереж.

Директор також повідомив, що працівники підприємства вже прибрали будівельне сміття.

– Вчора, 25 серпня двірничка повідомила працівників підприємства про те, що треба додатково забрати будівельне сміття, – каже прес-секретар управління ЖКГ  Ольга Терещук. – Також вчора хтось із мешканців викинув на смітник розібрану шафу та декілька мішків з цеглою та будівельними відходами і повкидали їх у сміттєві контейнери. Цього робити не можна, адже пошкоджуються самі контейнери. В тариф не включено прибирання та вивезення будівельних відходів.

В Управлінні ЖКГ Тернопільської міськради закликають мешканців  дбайливо ставитися до двору, в якому вони проживають та пам’ятати, що відповідальність за будівельні відходи несуть саме вони.

«Питання сміття у нас на первісному рівні»

Юрист Ростислав Небельський пояснив, що для того аби відмовити у вивезенні будівельних відходів у відповідного підприємства цей пункт мав би бути прописаний у договорі, який укладали з мешканцями будинку.

– Відповідальне підприємство мало би забезпечити вивіз сміття, що утворюються в наслідку життєдіяльності людини – побутові відходи, – каже юрист. – Якщо керуватися Законом України «Про відходи»,   до побутових відносяться також великогабаритні, тверді, а також ремонтні відходи. Знову ж таки, це питання договору. Якщо говорити в загальному, то питання сміття в нас побудоване на первісному рівні, адже не має ні сортування його, ні розмежування, люди не знають умов договору і так далі.

Як на вашу думку мали діяти працівники підприємства та жителі будинку? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Як мали діяти жителі будинку? Знайти і дати тягла тим підерам, що так викинули сміття.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up