Приготоване без борошна печиво є менш калорійним, що робить його дієтичним.
Вівсяне печиво без борошна є низькокалорійним і більш корисним, ніж приготовлене з використанням борошном. Роблять такі ласощі на основі вівсяних пластівців, повідомляє УНІАН Рецепти.
Вівсяні пластівці (середнього або дрібного помелу) - 100 г
Молоко - 50 мл
Банани - 2 шт.
Яйця - 1 шт.
Мед - 2 ст.л.
Банани очистити від шкірки. Перекласти в ємність і розім’яти виделкою на кашку.
До бананового пюре додати вівсяні пластівці та мед. Влити молоко. Виделкою ретельно перемішати масу.
В окремій ємності збити вінчиком яйце до однорідності. Додати його в бананово-вівсяну масу й розмішати.
Покласти суміш у тепле місце на 7-10 хвилин, щоб пластівці увібрали всю вологу. Перемішати й дати суміші постояти ще 5 хвилин.
Застелити деко промасленим пергаментним папером. Ложкою викласти тісто, формуючи невеликі круглі печива. Або можна викласти печиво в силіконові невеликі формочки, щоб воно легко виймалося. В серединку викласти мигдаль або волоський горіх.
Заздалегідь розігрійте духовку до 190°С. Випікати приблизно 35 хвилин до золотистої скоринки.
Вівсяні пластівці - 120 г
Вівсяне борошно - 110 г
Цукор - 100 г
Вершкове масло - 90 г
Волоські горіхи - 50 г
Яйця - 1 шт.
Яблука (кисло-солодкі) - 1 шт.
Кориця - 0,5 ч.л.
Розпушувач - 0,5 ч.л.
Ванільний цукор - 0,5 ч.л.
Мускатний горіх - 2 г
Сіль - 2 г
Вівсяні пластівці краще взяти дрібніші, щоб печиво вийшло більш однорідним і м'яким.
М'яке вершкове масло з'єднати з цукром та яйцем, збити міксером до пишноти. Маса повинна трохи збільшитися в обсязі.
Всипати у масляну суміш корицю, ванільний цукор, мускатний горіх, розпушувач та сіль. Знову все збити.
Просіяти в масу вівсяне борошно, всипати вівсяні пластівці й перемішати все ложкою до однорідності. У результаті повинно вийти липке щільне тісто. Залишити тісто на 5 хвилин, щоб пластівці розмокли.
Волоські горіхи дрібно порубати.
Яблука вимити, видалити насіння. За бажання очистити яблука від шкірки. М'якоть нарізати дрібними кубиками.
Додати в тісто подрібнені горіхи та яблука, перемішати.
Вологими руками скачати з тіста невеликі круглі кульки розміром приблизно з волоський горіх. Викласти їх на застелене пергаментом деко. Відправити вівсяне печиво в розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин до появи на поверхні золотистої скоринки.
Готове вівсяне печиво вийняти з духовки, перекласти на блюдо й подавати до столу.
Вівсяні пластівці - 2 ст.
Курячі яйця - 2 шт.
Цукор - 1 ст.
Розпушувач - 1,5 ч.л.
Вершкове масло - 3 ст.л.
Сир - 200 г
Кориця - на смак
Ванільний цукор - до смаку
Вівсяні пластівці середнього або дрібного помелу перемішати з яйцями і розтопленим вершковим маслом.
Залишити їх на годину, за цей час пластівці повинні стати м'якшими й набрякнути.
Додати решту інгредієнтів: цукор, ванілін, сир та за бажанням корицю. Все перемішати і відправити у холодильник на 30 хвилин.
Сформувати з тіста кругле печиво й злегка придавити кожне зверху.
Викласти на папір для випікання і відправити у духовку, випікати при 170°С упродовж 30 хвилин.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер