20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
Нині дуже модно захоплюватися кухнями різних країн світу. Існує велика кількість ресторанів та кафе, які пропонують скуштувати страви якої завгодно країни.
Так, у сіті-кафе „Барбареско” можна посмакувати не лише бургерами чи піцами, а й смаколиками японської кухні — наборами суші.
— В Японії словом суші позначають широке коло страв, — каже суші-шеф Олександр Німащук. — А на Заході під ним помилково розуміють лише грудку рису, покриту шматком сирої риби. Ось у нас можна замовити роли-такі, роли-футомакі, традиційні різновиди ролів „Філадельфія” і „Каліфорнія” — з сирим лососем; копченим лососем; тунцем; унагі (вугрем), а також 10 різновидів оригінальних ролів. А ще — роли-дракони — зелені, золоті і червоні та солодкі роли — з бананом і шоколадним мусом; з персиком та ванільним соусом; з грушею та ванільним соусом.
Олександр береться готувати нестандартні пресовані роли — хако-суші з лососем. Усі продукти він викладатиме у спеціальний дерев’яний прес, ретельно трамбуватиме їх , а тоді розріже на частини з допомогою насічок у пресі.
— У цих суші сирий лосось поєднується з яблуком, — розповідає рецепт суші-шеф. — Яблуко має бути кислуватим. Такі суші мають приємний фруктовий присмак.
Соєвий їстівний папір, за словами співрозмовника, майже не має смаку і запаху.
— Він цікавий тим, — пояснює Олександр, — що вбирає смак тих продуктів, які входять у склад ролів. Також він має привабливий яскравий колір.
Основні правила приготування суші, за словами чоловіка, такі:
* ніж повинен бути дуже гострим і з дерев’яною ручкою, щоб не ковзав у руці;
* для стандартних ролів треба використовувати спеціальний бамбуковий килимок, щоб добре згорнути роли;
* потрібно зварити правильний рис;
* слід суворо дотримувати пропорцій, а також використовувати тільки натуральні і свіжі продукти.
Коли мій співрозмовник поклав на стіл яскраві хако-суші, я не могла стримати захоплення. Картинка була настільки гарною, що стало шкода її руйнувати. Утім, настала обідня пора...
Скільки чого треба:
120 г рису, 30 г сирого філе лосося, 30 г крем-сиру «Філадельфія», 10 г соєвого паперу і водоростей норі.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Оля Бача