Готуємо хрумкі малосольні огірки за 3 години за рецептом Клопотенка

Готуємо хрумкі малосольні огірки за 3 години за рецептом Клопотенка

Уранці ви ще купували свіжі огірочки на ринку, а ввечері вже можете подавати їх на стіл.

Інгрідієнти:

 На 2 л банку:

  • 1-1,5 кг огірків
  • 2 ст. л. солі
  • 1 пучок спецій (листя вишні, смородини, корінь і листя хріну, суцвіття кропу)
  • 10 г перцю чилі
  • 500-800 мл води (столової газованої)
  • 1 головка часнику

Спосіб приготування:

Візьміть огірки до 10 сентиметрів, із красивими пухирцями і без жовтизни. Помийте їх, викладіть в миску та залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.

Відео дня

Листя хрону, вишні та смородини помийте та крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, чим більше буде листя, тим краще.

Перець чилі треба порізати тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.

На дно банки викладіть порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику та шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.

Залийте огірки газованою водою. Потрібно використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо- або сильногазовану воду. Вода повинна бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години при кімнатній температурі, після чого помістіть в холодильник. Ще через 3-4 години можете діставати і пробувати. Якщо ви любите більш солоні огірки, трохи збільште час засолювання огірків. 

Рецепт з сайту Євгена Клопотенка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина

    Дався вам той Клопотенко...

keyboard_arrow_up