Готуємо італійські млинці "піадіна" з моцарелою

Готуємо італійські млинці "піадіна" з моцарелою
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Якщо вам здається, що ви добре орієнтуєтеся в італійській кухні, завітайте у піцерію "Стара добра піца", що на вул. 15 Квітня. Там вам запропонують страву, яку ви точно ніде у Тернополі не їли. Це піадіна (у перекладі з італійської означає "коржик" - прим. ред.) - млинці, запечені з різноманітними начинками.


— У нашому меню - п'ять різновидів млинців, - каже шеф-кухар Ігор Клос. - Є піадіна від шефа - з соусом бешамель, м'ясним фаршем, сиром грана, та соусом рагу. Також - зі свинячим м'ясом, маринованим у вині, часником, цибулею та помідором. А ще млинець із чотирма видами сиру: грана, брі, моцарела та горгондзола. Окрім них, є млинець із шинкою, помідором і моцарелою. А солодкий - із нутеллою.


Пан Ігор висипає у глибоку посудину борошно, розбиває яйця, додає сіль, щіпку цукру і ще один складник. І просить його не називати - мовляв, це секрет фірми.


— Навіть до солених млинців додаємо трішки цукру, - пояснює шеф-кухар, побачивши моє здивування. - Адже цукор допомагає тісту зарум'янитися і надає йомусмаку.


Чоловік розчиняє усі ці продукти у суміші молока і води, додаючи їх 50/50.


— Вода допомагає тісту набухати, - каже співрозмовник, - а молоко робить його щільним і не дає розлізтися.


Після приготування тіста кухар довго і ретельно вимішує його вінчиком, щоб не було грудочок. А тоді тонким шаром розливає на професійну млинницю. І відразу, поки тісто не застигло, розрівнює спеціальною лопаткою по поверхні.

За мить пан Ігор уже перевертає млинець на інший бік. Не встигаю я й оком змигнути, як кухар розмащує по млинцю соус власного приготування. Викладає на нього дрібно нарізану шинку, помідор і листя базиліка. Відразу згортає усе рулетом і запікає.


За хвилину я уже смакую італійським піадіна, запиваючи його томатним соком. І почуваюся щасливою, незважаючи на дрібний дощик за вікном.
До речі, італійський млинець із шинкою, помідором і моцарелою коштує 16.00 грн.
 
Скільки чого треба:
70 г шинки, 100 г моцарели, 50 г помідора, 2 г листя базиліка, борошно для млинців, яйце, сіль, щіпка цукру, вода і молоко 50/50.

Послідовність приготування:
1. Підготувати продукти: нарізати скибками шинку, натерти сир, помити помідори, приготувати соус

2. З борошна, яйця, води, молока приготувати тісто, розмішати, щоб не було грудочок

3. Шинку накраяти соломкою, помідори - напівскибками, листя базиліка посікти

4. Вилити тісто на млинницю тонким шаром, розрівняти лопаткою для тіста

5. Змастити готовий млинець соусом, викласти начинку, згорнути все рулетом

6. Запікати млинець по появи рум'яної скоринки, подавати з овочами і зеленню

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:18 На "Горбатому" мості Opel побив дві машини і врізався в паркан. Очевидці кажуть, що водій п'яний (оновлюється) 21:00 Фрі-файтер Володимир Ізанський змагатиметься етапі на Кубку Буковеля 20:00 Тернополянка виступатиме на Нацвідборі Євробачення-2019 play_circle_filled photo_camera 19:00 Тернополяни у соцмережах хваляться подарунками із Дня Закоханих. Шукайте своє фото з Instagram photo_camera Від читача 18:57 “Мені сказали не приходити сюди в кедах”: як у Києві відбулася антивиставка “Освітня барикада” 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:30 Тернополяни можуть запропонувати свої пропозиції щодо реконструкції Старого парку 17:00 Тендер на утримання Тернополя у 2019-ому постійно зривають. Хто ж прибиратиме місто 16:30 На фестивалі повітряних куль бомбили кремль і фотографували Тернопіль у незвичних ракурсах 16:00 Чому Тернопіль сидів без світла 15:38 Тернопільська група "Долг": "Де є солдати, там ми..." 15:37 Арбітражний суд в Гаазі виніс рішення на користь ПриватБанку та проти Російської Федерації щодо експропріації активів банку в Криму (прес-служба банку) 15:02 Пенсіонер в помешканні покійного сина виявив небезпечну знахідку 14:27 У Тернополі цього року оновлять світлофори 13:42 Злодій у парку виманив телефон у школяра 13:00 На птахофермі виникла масштабна пожежа photo_camera 12:20 На “Алясці” прорвало трубу: на дорозі утворилось “озеро” 11:51 До уваги власників "євроблях": 22 лютого – останній день дії пільгового періоду 11:12 З березня житлові субсидії у Тернополі будуть виплачувати готівкою 10:53 Марія Кручова у дебютній гонці на Кубку світу посіла 73 місце
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up