Равіо́лі — це невеликі квадратної або овальної чи круглої форми вироби з тіста з начинкою, різновид італійської пасти. Аналогом в українській кухні є вареники (які так само як і равіолі можуть бути десертною стравою) або пельмені.
Інгрідієнти:
Спосіб приготування:
Борошно насипати гіркою, зробити поглиблення в середині і влити 3 яйця. Акуратно перемішати яйця з борошном. Місити тісто ще хвилин 8-10, поки воно не стане еластичним. Потім загорнути в плівку і залишити в холодильнику мінімум на 30 хв.
У мисці з'єднати рікотту, шпинат і 1 яйце, додати дрібку мускатного горіха, сіль і перець за смаком. Якщо шпинат заморожений, його треба тільки розморозити, якщо свіжий - подрібнити.
Розкачати тісто в смужки товщиною 1-1,5 мм.
Дотримуватись рівних проміжків, викласти начинку на тісто, приблизно 1 чайну ложку. Накрити зверху ще одним шаром тіста і добре притиснути, видавивши все повітря навколо начинки. Обрізати надлишки тіста ножем або спеціальною формою для равіолі.
Відварити свіжі равіолі в підсоленій киплячій воді протягом чотирьох-п'яти хвилин. Подавати, посипавши тертим пармезаном.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер