— У нашому закладі великий вибір різноманітних страв і дуже демократичні ціни, — каже шеф-кухар. — Навіть якщо прийшла компанія і у кожного свої гастрономічні уподобання, ніхто не залишиться голодним. Адже у нас готують 12 видів суші, 10 піц, 9 бургерів, а також рибні і м ’ясні страви, гарніри до них, салати, супи і млинці з солодкими та несолодкими начинками. Є і десерти власного приготування.
Шеф береться готувати млинці з лососем. Насамперед замішує рідке тісто для млинців. А тоді виливає його на велику поверхню для смаження — млинницю. За кілька секунд млинець готовий. Тож шеф-кухар готує начинку. Спочатку відділяє філе лосося від шкіри, потім готує соус для змащування млинця. Для цього розтоплює плавлений сирок і змішує його з густими вершками. Цим соусом кухар щедро змащує млинець.
— У нашому меню є три різновиди млинців з солодкими начинками і два — з солоними, — каже чоловік. — Окрім млинця з лососем, у нас можна посмакувати млинцем з шпинатом, моцарелою і помідором. Це дуже смачно! А з солодких пропонуємо млинці з шоколадно-банановим мусом, домашнім сиром і яблуками. Пропонуємо полдивки до них на вибір — сметану або малиновий джем. З лососем — найдорожчі, бо ж риба делікатесна.
За словами співрозмовника, у кафе оновили меню, але улюблені страви своїх гостей у ньому залишили.
На змащений ніжним вершково-сирним соусом млинець шеф-кухар викладає філе лосося, нарізане тонкою соломкою, і свіже листя шпинату. Згортає млинець разом із начинкою рулетом і гострим ножем нарізає на чотири частини.
Декорування страви — особливий процес. Шеф-кухар обережно викладає мрозрізаний млинець на білосніжну овальну тарілку, поряд розливає вершково-сирний соус, притрушує все червоною ікрою летючої риби, а збоку кладе скибку соковитого лимона. Картинка просто заворожує! Щойно я скуштувала ще тепленький млинчик із солонуватим смаком, вмочавши його у соус, як мені закортіло прийти у кафе знову, щоб посмакувати млинцями з іншими начинками.
Скільки чого треба:
50 г слабосоленого філе тихоокеанського лосося, 15 г свіжого шпинату, 30 г плавленого сирка, 30 мл густих вершків (30%), 2 г ікри летючої риби (тобіко), млинець вагою 120 г.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер