Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Якщо ви терпіти не можете гострі страви чи смаколики під пекучим соусом, замовляйте м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем, у барі-ресторані «Шоколад», що на вул. 15 Квітня, у торговому центрі «Молодіжний».

— У нас всі м’ясні страви такі, що пальчики оближете, але чотири з них — особливо популярні, — розповідає Кухар Наталія Ясінчук. — Це «Свинина у яблуці», «М’ясна косичка», «Колобок» і «М’ясо, фаршироване перепелиним яйцем».

Першу готують так: беруть два м’ясні медальйони і викладають їх один на інший, чергуючи зі скибками яблука, а тоді запікають. Другу — відбивають три шматки м’яса, начиняють французькою гірчицею і тертим сиром. Потім заплітають у косичку і запікають. Третя страва — це фарширована печериця у курячій відбивній. 

«Косичка» у меню закладу — уже більше року, «Свинина в яблуці», — три місяці, «Колобок» — з літа, а остання — 1,5 місяця, каже співрозмовниця. Готувати новинку — нескладно. Разом із запіканням на приготування смаколика йде хвилин 30.

— На добре відбитий шматок м’яса кухар висипає гірку тертого сиру. Перепелине яєчко ретельно загортає у фарш, формує велику кульку. 

— Фарш у нас непростий, — пояснює жінка, — а присмачений середземноморськими травами. Вони надають пікантного смаку.

Ту кульку кухар викладає на шматок свинини, ретельно обкачує її у сирі і загортає, залишаючи серединку відкритою. Аби все трималося купи, пані Наталія скріплює краї м’яса зубочисткою. А  частину кульки, яку видно, ще раз добре посипає сиром.

— Сир краще брати гостріший, — каже співрозмовниця. — Можна голландський, можна інший, але не «Королівський», бо він солодкуватий.

20 хвилин злітають миттєво. Нарешті страва готова. Рум’яний «колобок» пані Наталія гарнірує картопляним пюре і цвітною капустою. Поливає усе білим класичним соусом.

— Ця страва — дуже ніжна на смак, — прикрашаючи тарілку зеленю, каже кухар. — Вона підходить для тих, кому не можна гострого чи хто пекучого не любить.

Скільки чого треба:
150 г свинячого м’яса, 80 г фаршу (свинина+яловичина), 50 г голландського сиру, 1 перепелине яйце, спеції, середземноморські трави, олія для змащування дека, зелень.

Послідовність приготування:
1. Зварити яйце, приготувати фарш, натерти сир, підготувати решту продуктів

2. Добре відбити шматок м’яса, посипати спеціями, викласти на нього тертий сир

3. Яйце загорнути у фарш, присмачений сушеними травами, сформувати кульку

4. Обкачати кульку у тертому сирі, загорнути у відбитий шматок свинини

5. Скріпити краї кульки зубочисткою, запікати м’ясо у духовій шафі 20 хвилин

6. Подавати м’ясо з картопляним пюре та цвітною капустою під білим соусом

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 "Галичанка" зазнала двох поразок від "Орбіти' 20:37 "Приїхала поліція, пожежні. З під'їзду нікого не випускають". У поштовій скриньці на вул. 15 Квітня знайшли гранату 20:30 Покажуть історію тернопільської галереї на плакатах 20:19 Чи пройшла тернополянка Ірен Гриців у прямі ефіри шоу "Х-фактор" play_circle_filled Від читача 11:38 Закони долі 20:00 Хто планує вечері на тиждень та готує "солодкі суботи" 19:33 51 420 грн за 9 картин: у Тернополі провели аукціон заради хворих дітей play_circle_filled photo_camera 19:00 Спортсменка з Бережан стала срібною призеркою чемпіонату України з кросу 18:00 Історії тернопільських "ранніх пташок" 17:00 У Греції заарештували тернополянку. Жінку підозрюють у шахрайстві 16:00 Представили марки, присвячені особливим українським орденоносцям 15:00 "Душу сина за гроші не продаю". Півтора роки батько бореться з системою 14:47 Неподалік "Центру" горів гараж та дах приватного будинку (відео) play_circle_filled photo_camera 14:00 У Польщі зник житель Збаражчини. Рідні чоловіка просять допомогти із пошуком (оновлено) 13:00 Дитина погано їсть – зробіть аналіз крові 12:00 Чиновники отримують і 30 тисяч з гаком зарплати 11:20 А ви вже поміняли шини на зимові? Обіцяють ожеледицю на дорогах 11:00 Перетворила квартиру на міні-музей вишивок 10:40 Як виглядав Тернопільський став у 60-х 10:30 В нічній ДТП на Збаражчині загинув пішохід
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up