Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

Якщо ви терпіти не можете гострі страви чи смаколики під пекучим соусом, замовляйте м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем, у барі-ресторані «Шоколад», що на вул. 15 Квітня, у торговому центрі «Молодіжний».

— У нас всі м’ясні страви такі, що пальчики оближете, але чотири з них — особливо популярні, — розповідає Кухар Наталія Ясінчук. — Це «Свинина у яблуці», «М’ясна косичка», «Колобок» і «М’ясо, фаршироване перепелиним яйцем».

Першу готують так: беруть два м’ясні медальйони і викладають їх один на інший, чергуючи зі скибками яблука, а тоді запікають. Другу — відбивають три шматки м’яса, начиняють французькою гірчицею і тертим сиром. Потім заплітають у косичку і запікають. Третя страва — це фарширована печериця у курячій відбивній. 

«Косичка» у меню закладу — уже більше року, «Свинина в яблуці», — три місяці, «Колобок» — з літа, а остання — 1,5 місяця, каже співрозмовниця. Готувати новинку — нескладно. Разом із запіканням на приготування смаколика йде хвилин 30.

— На добре відбитий шматок м’яса кухар висипає гірку тертого сиру. Перепелине яєчко ретельно загортає у фарш, формує велику кульку. 

— Фарш у нас непростий, — пояснює жінка, — а присмачений середземноморськими травами. Вони надають пікантного смаку.

Ту кульку кухар викладає на шматок свинини, ретельно обкачує її у сирі і загортає, залишаючи серединку відкритою. Аби все трималося купи, пані Наталія скріплює краї м’яса зубочисткою. А  частину кульки, яку видно, ще раз добре посипає сиром.

— Сир краще брати гостріший, — каже співрозмовниця. — Можна голландський, можна інший, але не «Королівський», бо він солодкуватий.

20 хвилин злітають миттєво. Нарешті страва готова. Рум’яний «колобок» пані Наталія гарнірує картопляним пюре і цвітною капустою. Поливає усе білим класичним соусом.

— Ця страва — дуже ніжна на смак, — прикрашаючи тарілку зеленю, каже кухар. — Вона підходить для тих, кому не можна гострого чи хто пекучого не любить.

Скільки чого треба:
150 г свинячого м’яса, 80 г фаршу (свинина+яловичина), 50 г голландського сиру, 1 перепелине яйце, спеції, середземноморські трави, олія для змащування дека, зелень.

Послідовність приготування:
1. Зварити яйце, приготувати фарш, натерти сир, підготувати решту продуктів

2. Добре відбити шматок м’яса, посипати спеціями, викласти на нього тертий сир

3. Яйце загорнути у фарш, присмачений сушеними травами, сформувати кульку

4. Обкачати кульку у тертому сирі, загорнути у відбитий шматок свинини

5. Скріпити краї кульки зубочисткою, запікати м’ясо у духовій шафі 20 хвилин

6. Подавати м’ясо з картопляним пюре та цвітною капустою під білим соусом

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

17:40 "Святе місце тепер нагадує Київський вокзал або Хмельницький ринок" 17:15 Тернополяни шукають кращого життя в Польщі 16:30 Машину проштрикнуло наскрізь, а на водієві лише подряпини. Кажуть – народився у сорочці 16:00 Фото дня: зупинку на Чернівецькій відчистили від свастики Від читача 17:09 Тернополян запрошують долучитися до тестування системи розрахунку субсидій 15:30 Десятки тітушок захищають будову в парку Нацвідродження (оновлено) 15:00 У парку Шевченка, де туалет, можуть будувати 14:40 Працівники СБУ вилучили рідкісне видання, яке чоловік намагався вивезти у Польщу photo_camera 14:19 «Рух нових сил»: чому Дерев’янко іде у президенти та що пропонує (прес-служба) 14:05 "Інваспорт" провів особистий чемпіонат області з дартсу 13:59 Что такое мочекаменная болезнь и где ее вылечить (новини компаній) 13:40 У Петриках вбили тернополянина: господар схопив сокиру і кілька разів вдарив нею гостя 13:20 Моторошне ДТП на трасі Тернопіль – Львів: травмованих немає 12:52 Шахрай на заправці WOG видурив 8000 грн 12:30 Нічна хода вірян до Зарваниці з висоти пташиного польоту. Вражаюче відео play_circle_filled 12:15 Тернополянка випала з маршрутки. З водієм працюють слідчі 12:00 У Дністрі знайшли тіло охоронця, якого розшукували три місяці 11:46 На Ставу біля "Циганки" розлили пальне 11:27 Убивця 32-річної Руслани Бай таки сяде на 8 років, хоча вини досі не визнав 11:00 Тернополяни на зустрічі Трампа-Путіна підтримали Сенцова та нагадають світові про війну photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up