Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

Якщо ви терпіти не можете гострі страви чи смаколики під пекучим соусом, замовляйте м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем, у барі-ресторані «Шоколад», що на вул. 15 Квітня, у торговому центрі «Молодіжний».

— У нас всі м’ясні страви такі, що пальчики оближете, але чотири з них — особливо популярні, — розповідає Кухар Наталія Ясінчук. — Це «Свинина у яблуці», «М’ясна косичка», «Колобок» і «М’ясо, фаршироване перепелиним яйцем».

Першу готують так: беруть два м’ясні медальйони і викладають їх один на інший, чергуючи зі скибками яблука, а тоді запікають. Другу — відбивають три шматки м’яса, начиняють французькою гірчицею і тертим сиром. Потім заплітають у косичку і запікають. Третя страва — це фарширована печериця у курячій відбивній. 

«Косичка» у меню закладу — уже більше року, «Свинина в яблуці», — три місяці, «Колобок» — з літа, а остання — 1,5 місяця, каже співрозмовниця. Готувати новинку — нескладно. Разом із запіканням на приготування смаколика йде хвилин 30.

— На добре відбитий шматок м’яса кухар висипає гірку тертого сиру. Перепелине яєчко ретельно загортає у фарш, формує велику кульку. 

— Фарш у нас непростий, — пояснює жінка, — а присмачений середземноморськими травами. Вони надають пікантного смаку.

Ту кульку кухар викладає на шматок свинини, ретельно обкачує її у сирі і загортає, залишаючи серединку відкритою. Аби все трималося купи, пані Наталія скріплює краї м’яса зубочисткою. А  частину кульки, яку видно, ще раз добре посипає сиром.

— Сир краще брати гостріший, — каже співрозмовниця. — Можна голландський, можна інший, але не «Королівський», бо він солодкуватий.

20 хвилин злітають миттєво. Нарешті страва готова. Рум’яний «колобок» пані Наталія гарнірує картопляним пюре і цвітною капустою. Поливає усе білим класичним соусом.

— Ця страва — дуже ніжна на смак, — прикрашаючи тарілку зеленю, каже кухар. — Вона підходить для тих, кому не можна гострого чи хто пекучого не любить.

Скільки чого треба:
150 г свинячого м’яса, 80 г фаршу (свинина+яловичина), 50 г голландського сиру, 1 перепелине яйце, спеції, середземноморські трави, олія для змащування дека, зелень.

Послідовність приготування:
1. Зварити яйце, приготувати фарш, натерти сир, підготувати решту продуктів

2. Добре відбити шматок м’яса, посипати спеціями, викласти на нього тертий сир

3. Яйце загорнути у фарш, присмачений сушеними травами, сформувати кульку

4. Обкачати кульку у тертому сирі, загорнути у відбитий шматок свинини

5. Скріпити краї кульки зубочисткою, запікати м’ясо у духовій шафі 20 хвилин

6. Подавати м’ясо з картопляним пюре та цвітною капустою під білим соусом

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:30 На Східному відкрили спортмайданчик за кошти громадського бюджету. Батьки не задоволені роботою 20:00 У Тернополі відбувся турнір з футболу "Кубок Чемпіонів" 19:30 Театр-студія «Сузір'я» представить комедію про розлучених 19:00 Енергетики: "за" чи "проти". Як ці напої впливають на здоров'я, розповів медик Від читача 18:29 У Тернополі відбулася акція до Дня Миру 18:30 На конгрес до Тернополя з'їхалися лікарі-українці зі всього світу 18:23 Близько 200 чоловік отруїлись на Борщівщині 18:00 “Тут роками ніхто не прибирає”. Мешканці Орлика скаржаться на купи сміття біля будинку 17:46 Біля "Берегині" поліцейське авто потрапило в ДТП. На дорозі затори 17:30 Спортсменка з Бережан перемогла на чемпіонаті України з легкої атлетики 17:00 Масштабна аварія на Будного: чотири побиті автівки і двоє травмованих photo_camera 16:30 Тернопільські пенсіонери за один день віддали аферистам 120 тисяч гривень 16:00 Сюрприз від Максимка Лихолата, або Чому хлопчик примусив плакати дорослих 15:41 Агрохолдинг «МРІЯ» щиро запрошує! (прес-служба) 15:34 У Шумському районі виявили аж 350 артилерійських снарядів 15:00 Через “нове” покриття на дорозі Тернопіль-Львів водії нищать автомобілі. Хто відшкодує витрати? 14:30 Водія з Тернопільщини спіймали на кордоні з Польщею. Чоловік перевозив картини 1910 року photo_camera 14:00 Фото дня: пошкоджений батут на новому дитмайданчику в парку Шевченка закрили дошками 13:26 Перший іноземний студент в педуніверситеті готовий до навчання 12:54 На Закарпатті чоловіки із Запорізької, Дніпропетровської та Тернопільської областей грабували людей photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up