Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

Готуємо м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Якщо ви терпіти не можете гострі страви чи смаколики під пекучим соусом, замовляйте м’ясо, фаршироване перепелиним яйцем, у барі-ресторані «Шоколад», що на вул. 15 Квітня, у торговому центрі «Молодіжний».

— У нас всі м’ясні страви такі, що пальчики оближете, але чотири з них — особливо популярні, — розповідає Кухар Наталія Ясінчук. — Це «Свинина у яблуці», «М’ясна косичка», «Колобок» і «М’ясо, фаршироване перепелиним яйцем».

Першу готують так: беруть два м’ясні медальйони і викладають їх один на інший, чергуючи зі скибками яблука, а тоді запікають. Другу — відбивають три шматки м’яса, начиняють французькою гірчицею і тертим сиром. Потім заплітають у косичку і запікають. Третя страва — це фарширована печериця у курячій відбивній. 

«Косичка» у меню закладу — уже більше року, «Свинина в яблуці», — три місяці, «Колобок» — з літа, а остання — 1,5 місяця, каже співрозмовниця. Готувати новинку — нескладно. Разом із запіканням на приготування смаколика йде хвилин 30.

— На добре відбитий шматок м’яса кухар висипає гірку тертого сиру. Перепелине яєчко ретельно загортає у фарш, формує велику кульку. 

— Фарш у нас непростий, — пояснює жінка, — а присмачений середземноморськими травами. Вони надають пікантного смаку.

Ту кульку кухар викладає на шматок свинини, ретельно обкачує її у сирі і загортає, залишаючи серединку відкритою. Аби все трималося купи, пані Наталія скріплює краї м’яса зубочисткою. А  частину кульки, яку видно, ще раз добре посипає сиром.

— Сир краще брати гостріший, — каже співрозмовниця. — Можна голландський, можна інший, але не «Королівський», бо він солодкуватий.

20 хвилин злітають миттєво. Нарешті страва готова. Рум’яний «колобок» пані Наталія гарнірує картопляним пюре і цвітною капустою. Поливає усе білим класичним соусом.

— Ця страва — дуже ніжна на смак, — прикрашаючи тарілку зеленю, каже кухар. — Вона підходить для тих, кому не можна гострого чи хто пекучого не любить.

Скільки чого треба:
150 г свинячого м’яса, 80 г фаршу (свинина+яловичина), 50 г голландського сиру, 1 перепелине яйце, спеції, середземноморські трави, олія для змащування дека, зелень.

Послідовність приготування:
1. Зварити яйце, приготувати фарш, натерти сир, підготувати решту продуктів

2. Добре відбити шматок м’яса, посипати спеціями, викласти на нього тертий сир

3. Яйце загорнути у фарш, присмачений сушеними травами, сформувати кульку

4. Обкачати кульку у тертому сирі, загорнути у відбитий шматок свинини

5. Скріпити краї кульки зубочисткою, запікати м’ясо у духовій шафі 20 хвилин

6. Подавати м’ясо з картопляним пюре та цвітною капустою під білим соусом

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

09:00 Готуємо пасту "Карбонара" photo_camera 08:00 Сьогодні, 16 лютого,цей день в історії 07:00 Погода у Тернополі на 16 лютого: мінлива хмарність, +4 21:18 На "Горбатому" мості Opel побив дві машини і врізався в паркан. Очевидці кажуть, що водій п'яний (оновлюється) Від читача 03:47 У Тернополі в центрі стерилізації безпритульних тварин, залиши понад 50 собак без їжі, води і працівників для догляду 21:00 Фрі-файтер Володимир Ізанський змагатиметься етапі на Кубку Буковеля 20:00 Тернополянка виступатиме на Нацвідборі Євробачення-2019 play_circle_filled photo_camera 19:00 Тернополяни у соцмережах хваляться подарунками із Дня Закоханих. Шукайте своє фото з Instagram photo_camera 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:30 Тернополяни можуть запропонувати свої пропозиції щодо реконструкції Старого парку 17:00 Тендер на утримання Тернополя у 2019-ому постійно зривають. Хто ж прибиратиме місто 16:30 На фестивалі повітряних куль бомбили кремль і фотографували Тернопіль у незвичних ракурсах 16:00 Чому Тернопіль сидів без світла 15:38 Тернопільська група "Долг": "Де є солдати, там ми..." 15:37 Арбітражний суд в Гаазі виніс рішення на користь ПриватБанку та проти Російської Федерації щодо експропріації активів банку в Криму (прес-служба банку) 15:02 Пенсіонер в помешканні покійного сина виявив небезпечну знахідку 14:27 У Тернополі цього року оновлять світлофори 13:42 Злодій у парку виманив телефон у школяра 13:00 На птахофермі виникла масштабна пожежа photo_camera 12:20 На “Алясці” прорвало трубу: на дорозі утворилось “озеро”
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up