Готуємо пиріг з ревеню за рецептом Євгена Клопотенка

Не тільки смачно, а й корисно. Ревень має низький вміст холестерину та натрію, а також є відмінним джерелом харчових волокон, вітамінів С і К, кальцію, калію.
Інгрідієнти:
- 400 г стебел ревеню
- 250 г пшеничного борошна
- 150 г вівсяних пластівців
- 1 ч. л. меленої кориці
- 200 г вершкового масла
- 2 апельсини (сік та цедра)
- 150 г цукру
Спосіб приготування:
1. Приготуйте всі інгредієнти для крамбла з ревеню. Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть 400 г стебел ревеню, помийте їх, очистьте і поріжте на шматочки завширшки 2-3 см.
2. Вершкове масло (200 г) поріжте невеликими кубиками. Змішайте в мисці кубики масла, 250 г борошна, 150 г вівсяних пластівців, 1 ч. л. меленої кориці та цедру з двох апельсинів. Суміш ретельно перемішайте руками, доки вона не стане схожа на хлібну крихту.
3. Помийте два апельсини, зріжте за допомогою терки цедру та вичавить сік з апельсинів за допомогою соковитискача в окремий посуд.
4.У форму для запікання викладіть порізаний ревінь, 100 г цукру, залийте апельсиновим соком та трохи перемішайте. Зверху викладіть вівсяну крихту, посипте її залишками цукру. Відправте в духовку на 40-50 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки та дайте трохи охолонути. Ідеальним доповненням до крамбла стане кулька ванільного пломбіру або вершкового морозива.
Рецепт з сайту Євгена Клопотенка
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
ИринаТе, що на фото, більше схоже на підгорілу кашу, аніж на пиріг. Клопотенко - майстер ще той...))))