Готуємо шашличок "Веселі лицарі"

Готуємо шашличок "Веселі лицарі"

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Соковитий шашличок із двох видів м’яса – свинини і курятини з овочами та заморськими фруктами — новинка ресторану-музею „Галицький замок”, що на виїзді з Тернополя на Збараж.

Previous Next

— У нашому меню є ще одна схожа страва, — розповідає шеф-кухар Анна Салук. — Це „Галицька корона”. Її готують з трьох різних видів м’яса: свинини, курятини і телятини. 
У меню, за словами співрозмовниці, є чимало смачних страв. Наприклад, нікого з гостей закладу не залишить байдужим „Король Артур” — запечена свинина з беконом, грибами фрі та картопелькою по-селянськи. Або ж свиняча шия „Фантазія” — запечена шия з помідорами і голландським сиром. Утім, це далеко не весь перелік популярних смаколиків.
Шеф-кухар викладає на стіл усі необхідні продукти і починає „чаклувати” над ними. Спочатку нарізає шматками м’ясо і маринує його. Курятину — у солодкій паприці та суміші італійських трав, а свинину — у чорному перці і тих же середземноморських прянощах. Обидва види м’яса поливає соєвим соусом і залишає на кілька хвилин. Поки м’ясо маринується, пані Анна нарізає помідор, бекон, м’якуш білого хліба, готує картопляні палички.
— Картопляні палички готуємо з вареної картоплі, — пояснює вона. — Додаємо до неї посічений кріп, солимо, формуємо палички і запікаємо їх у фритюрі.
Нарешті м’ясо замаринувалося, тож моя співрозмовниця розпочинає формувати шашлики. На одну шпажку нанизує шматки свинини, половинки гриба і м’якуш хліба, загорненого у бекон. На іншу — скибки ананаса, апельсина і помідора, шматки курятини. З цікавістю спостерігаю за дійством. Обидва шашлики, особливо з курятини, виглядають дуже смачно і викликають неабиякий апетит. Дарма, що вони ще сирі.
Готові шашлики кухар викладає у невеличку турбо-піч, виставляє потрібну температуру і закриває. 
— Поки шашлик запікається, будемо готувати соус до нього, — каже жінка. — Його приготуємо з подрібнених помідорів та огірків, свіжого кропу, сметани і майонезу. 
Нарешті шашличок готовий. Пані Анна обережно виймає його з печі і викладає на підготовлену тарілку. На ній уже лежать картопляні палички, салатне листя, зелень  кропу і петрушки, скибки соковитого помідора, варена капуста броколі. Скраю — соус. 
За мить уже смакую „Веселими лицарями”. Скажу коротко: поєднання м’яса, овочів та неймовірно смачного соусу — надзвичайно вдале. Замовляйте — не пожалкуєте!  

Скільки чого треба:
По 90 г свинячого і курячого філе, 50 г печериць, 50 г апельсина, 50 г помідора, 30 г ананаса, 50 г бекону, 30 г м’якуша білого хліба, зелень, 50 г капусти броколі, 100 г картоплі, італійські прянощі, сіль, по щіпці чорного меленого перцю і солодкої паприки, 1 ч. л. соєвого соусу.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up