"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя
Соковитий шашличок із двох видів м’яса – свинини і курятини з овочами та заморськими фруктами — новинка ресторану-музею „Галицький замок”, що на виїзді з Тернополя на Збараж.
— У нашому меню є ще одна схожа страва, — розповідає шеф-кухар Анна Салук. — Це „Галицька корона”. Її готують з трьох різних видів м’яса: свинини, курятини і телятини.
У меню, за словами співрозмовниці, є чимало смачних страв. Наприклад, нікого з гостей закладу не залишить байдужим „Король Артур” — запечена свинина з беконом, грибами фрі та картопелькою по-селянськи. Або ж свиняча шия „Фантазія” — запечена шия з помідорами і голландським сиром. Утім, це далеко не весь перелік популярних смаколиків.
Шеф-кухар викладає на стіл усі необхідні продукти і починає „чаклувати” над ними. Спочатку нарізає шматками м’ясо і маринує його. Курятину — у солодкій паприці та суміші італійських трав, а свинину — у чорному перці і тих же середземноморських прянощах. Обидва види м’яса поливає соєвим соусом і залишає на кілька хвилин. Поки м’ясо маринується, пані Анна нарізає помідор, бекон, м’якуш білого хліба, готує картопляні палички.
— Картопляні палички готуємо з вареної картоплі, — пояснює вона. — Додаємо до неї посічений кріп, солимо, формуємо палички і запікаємо їх у фритюрі.
Нарешті м’ясо замаринувалося, тож моя співрозмовниця розпочинає формувати шашлики. На одну шпажку нанизує шматки свинини, половинки гриба і м’якуш хліба, загорненого у бекон. На іншу — скибки ананаса, апельсина і помідора, шматки курятини. З цікавістю спостерігаю за дійством. Обидва шашлики, особливо з курятини, виглядають дуже смачно і викликають неабиякий апетит. Дарма, що вони ще сирі.
Готові шашлики кухар викладає у невеличку турбо-піч, виставляє потрібну температуру і закриває.
— Поки шашлик запікається, будемо готувати соус до нього, — каже жінка. — Його приготуємо з подрібнених помідорів та огірків, свіжого кропу, сметани і майонезу.
Нарешті шашличок готовий. Пані Анна обережно виймає його з печі і викладає на підготовлену тарілку. На ній уже лежать картопляні палички, салатне листя, зелень кропу і петрушки, скибки соковитого помідора, варена капуста броколі. Скраю — соус.
За мить уже смакую „Веселими лицарями”. Скажу коротко: поєднання м’яса, овочів та неймовірно смачного соусу — надзвичайно вдале. Замовляйте — не пожалкуєте!
Скільки чого треба:
По 90 г свинячого і курячого філе, 50 г печериць, 50 г апельсина, 50 г помідора, 30 г ананаса, 50 г бекону, 30 г м’якуша білого хліба, зелень, 50 г капусти броколі, 100 г картоплі, італійські прянощі, сіль, по щіпці чорного меленого перцю і солодкої паприки, 1 ч. л. соєвого соусу.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.