Готуємо смачний і ніжний десерт з горіхів
Кекс виходить насиченим, з хрусткими горіхами та теплим ароматом спецій.
Вологий та ніжний кекс здатен завоювати чимало шанувальників. Маючи базовий рецепт, можна додавати до нього різні горіхи, родзинки, фрукти та ягоди, щоб щоразу отримувати новий десерт, зазначає УНІАН.
Як пише Еxpress, цей десерт виходить насиченим, з хрусткими горіхами та теплим ароматом спецій. Для приготування знадобляться:
- яйця — 4 шт.;
- цукор — 225 г;
- молоко —200 мл;
- рослинна олія —200 мл;
- борошно — 300 г;
- розпушувач — 20 г;
- ванільний цукор — 5 г;
- подрібнені волоські горіхи — 1 ст.;
- терта морква — 2 ст.;
- кориця — 1 ч.л.
Розігрійте духовку до 180°C і змастіть форму маслом або олією. Збийте яйця з цукром до блідої та пишної маси. Влийте молоко та олію, продовжуйте збивати до однорідності.
Поступово додайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Коли суміш стане однорідною, додайте горіхи, моркву та корицю. Обережно перемішайте лопаткою, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
Вилийте тісто у форму та випікайте 25-30 хвилин при 180°С. Дайте охолонути у формі протягом кількох хвилин, а потім діставайте. Коли десерт повністю охолоне, посипте верх цукровою пудрою або покрийте глазур’ю з вершкового сиру.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як приготувати вареники на пару на грибній подушці.
Читайте також:
Готуємо парові вареники на грибній подушці
Тушкуємо смачну капусту на зиму за рецептом отця-блогера Олексія Філюка
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.