"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя
Мало хто відмовиться поласувати смачною рибкою, навіть якщо віддає перевагу м’ясу. Особливим смаком вирізняється масляна риба. Вона, будучи відмінною стравою для тих, хто худне, сумісна з будь-яким дієтичним харчуванням. Стейк масляної риби з овочами-гриль можна замовити у ресторані „А”, що належить до готельно-розважального комплексу „Алігатор”.
— За якістю масляна риба нагадує палтуса, що відрізняється хорошим смаком і жирністю, — розповідає кухар Наталія Дмитришин. — Окрім того, її біле і щільне м’ясо має приємний смак і ніжну консистенцію.
Масляна риба корисна сердечникам, а також тим, у кого нестача білка в організмі. Корисно їсти цю рибу при крихкості судин. Ненасичені жири, які мають властивості омолодження клітин організму, допоможуть довше зберегти здоровий вигляд шкіри, нігтів і волосся. Тож користь масляної риби очевидна.
Насамперед кухар готує продукти до теплової обробки: овочі нарізає і маринує у суміші прянощів, рибу розморожує, теж натирає прянощами, сіллю та олією. Поки масляна маринується, Наталія обсмажує овочі на грилі.
— Окрім стейка масляної з овочами, популярними у наших відвідувачів є шашлик з риби, стейк з лосося із соусом тартар і карп під вершковим соусом, — каже співрозмовниця. — Також мають попит тріска в овочевому соте і карпачо з лосося.
Що стосується пісного меню, то у закладі можуть запропонувати кілька таких страв на бізнес-ланчі.
— Наприклад, вінегрет, овочевий крем-суп, пісний борщ, картопляні зрази з грибами, млинці з бананом, — перелічує кухар.
Наступний етап — запікання масляної у параконвектоматі. На це йде майже 20 хвилин.
Коли дівчина виймає деко зі стейком із диво-пічки, ніжний рибний аромат заповнює кухню. Наталія викладає стейк та овочі на тарілку, прикрашає страву скибками лимона, зеленню кропу і помідором чері. І задоволено усміхається. Я поділяю її радість — рибка і справді вдалася.
125 г стейка масляної риби, 25 г моркви, 25 г цибулі, 25 г помідора-чері, 15 г лимона, 10 г олії, суміш прянощів для овочів і риби, кріп, сіль.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер