Готуємо стейк з овочами-гриль

Готуємо стейк з овочами-гриль
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Соковитий стейк зі свинини, смажений на грилі з овочами, — дуже популярний у гостей ресторану „Гуцульщина”, що на вул. Об’їзній.
  • У його непевершеному смаку переконалася і я, коли завітала до цього закладу.

— Стейк може бути різного ступеню просмажування, залежно від побажань відвідувача, — каже кухар Мирослав Лесишин. — Найчастіше замовляють стейки „медіум”. При такому просмажуванні стейк має світло-рожевий сік, його готують при температурі 180°C протягом 6-7 хвилин. Температура м'яса ? 60-65°С. 
У меню закладу є два види стейків — зі свинини і телятини. Телячий дорожчий .

Previous Next

— Існує думка, що класичні стейки — це суто американська національна страва і чи не єдиний цінний внесок США у світову кухню, — розповідає кухар. — Не випадково саме тут виник культ стейка, що став частиною національної культури. І сьогодні саме ця країна є одним із провідних експортерів яловичини. У США її виробництво перебуває під наглядом держави. Там високі критерії відбору м'яса для стейків, відгодівлі, забою і ветеринарному контролю худоби.

Готування стейка, за словами співрозмовника. — це ціла наука. Від багатьох нюансів залежить, чи буде страва смачною. Тож пан Мирослав дав кілька порад, як приготувати „правильний” стейк. 
— Стейк повинен бути не тоншим ніж 2,5 см, — каже він. — Якщо ви готуєте стейки з вирізки, нарізайте її шматками товщиною не менше 5 см.

Перед тим, як смажити стейк, витримайте м'ясо при кімнатній температурі протягом 1-2 годин.

Для смаження стейків використовуйте чавунну ребристу сковороду-гриль, розігрійте її до появи легкого диму. Жир не додавайте. Поверхня стейка повинна бути ідеально сухою. Для того, щоб підсушити м'ясо, використовуйте паперові рушники.

Перед тим, як класти стейки на сковороду, посипте їх сіллю і перцем з двох боків. Не кладіть більше двох стейків на одну сковороду, інакше температура різко впаде і м'ясо почне тушкуватися у власному соку замість того, щоб смажитися.

Обсмажувати стейки, за словами кухаря, треба по 1,5-2,5 хв. з кожного боку. Перевертайте стейки кулінарними щипцями, а не виделкою, щоб не витікав сік. Якщо м'ясо не відстає від сковороди, отже, скоринка ще не утворилася. Після обсмаження можна покласти м’ясо у ємність для запікання, накрити фольгою і довести до готовності у нагрітій до 190С духовці протягом 8-10 хв. 

Окрім стейків, у ресторані є велике гриль-меню, а також страви української кухні, зокрема гуцульської. 
— Дуже популярними є банош із бринзою та шкварками, юшка з білих грибів, салат „Гуцульський”, дерун гуцульський з білими грибами, свіжина по-домашньому, кров’янка зі шкварками, м’ясо, смажене з цибулею, — перелічує пан Мирослав. — А також наші ковбаси, шинка, хлібець та буженина, які ми готуємо самі.  

Скільки чого треба:
Свиняча вирізка вагою 250 г, 20 г кабачка, 20 г болгарського перцю, 40 г свіжих шампіньйонів, кільце ріпчастої цибулі, спеції, соєвий соус, соус „чилі” і сушений базилік для маринування.

Коментарі (2)
  • York

    Харчування стейка з свині, температура ядра 60-65 градусів, загрожує життю. Для свинини температура ядра повинна бути щонайменше 70 градусів для вбивання бактерій. Якщо стейк входить до печі протягом 10 хвилин при 190 градусах після смаження в гриль-каструлі, він повністю сухий і більше не їстівний. Температура занадто висока. Також стейк на фотографії неправильно вирізаний. Вони розрізали його по волокну. Він повинен бути розрізаний проти волокна, інакше він буде важким.
  • пашка

    а що в піст не можна про щось пісне написати? не про м'ясо...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

15:47 Шістьом українським військовополоненим морякам продовжили арешт 15:27 У Козівському районі зіштовхнулися автобус та легківка. Загинула жінка 15:02 Чотирьох студентів на Тернопільщині вигнали із ЗНО для вступу в магістратуру через телефони 14:56 ПриватБанк відкрив програму фінансування учасників тендерів на Zakupivli24 (прес служба банку) Від читача 13:40 Повторне порушення незаконного збуту водних біоресурсів, - рибоохоронний патруль Тернопільщини 14:32 Чому на Театралці зібралися байкери та задля чого вони проїдуть понад 3 тис км play_circle_filled photo_camera 14:02 Де агітатори беруть номери мобільних телефонів виборців і чи законно це 13:47 На Тернопільщині підвищений рівень пожежної небезпеки! 13:25 Тернополянин втратив телефон через пастку шахрая 13:02 У тернопільських садочках пропонують встановити відеокамери: що думають батьки та освітяни 12:47 До 1 вересня 2019 року мають перерахувати тарифи на тепло та гарячу воду 12:24 Обмежувач з "Гаївського" відремонтують. Вищим його не зроблять 12:03 На Тернопільщині конфлікти між представниками різних політичних сил закінчилися травмами 11:39 Маєте персоніфіковану карту тернополянина? Зможете в перші два дні "Файного міста" пройти безкоштовно 11:27 Аварія на Кремененччині: постраждав 20-річний мотоцикліст 11:01 24-річна Оксана Нежива потребує пересадки нирок. Рідні просять про допомогу 10:47 У Шумському районі виявили вже 376 вибухонебезпечних предметів 10:34 Пастух Тарас: «Не можу підвести хлопців, з якими пліч-о-пліч боронив країну» (прес-служби) 10:23 Пожежа у Борщівському районі: врятували два житлових будинки 10:04 Вночі біля "Глобуса" поліцейські врізались в паркан. Той посипався і пошкодив кілька авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up