Готуємо стейк з овочами-гриль

Готуємо стейк з овочами-гриль
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Соковитий стейк зі свинини, смажений на грилі з овочами, — дуже популярний у гостей ресторану „Гуцульщина”, що на вул. Об’їзній.
  • У його непевершеному смаку переконалася і я, коли завітала до цього закладу.

— Стейк може бути різного ступеню просмажування, залежно від побажань відвідувача, — каже кухар Мирослав Лесишин. — Найчастіше замовляють стейки „медіум”. При такому просмажуванні стейк має світло-рожевий сік, його готують при температурі 180°C протягом 6-7 хвилин. Температура м'яса ? 60-65°С. 
У меню закладу є два види стейків — зі свинини і телятини. Телячий дорожчий .

Previous Next

— Існує думка, що класичні стейки — це суто американська національна страва і чи не єдиний цінний внесок США у світову кухню, — розповідає кухар. — Не випадково саме тут виник культ стейка, що став частиною національної культури. І сьогодні саме ця країна є одним із провідних експортерів яловичини. У США її виробництво перебуває під наглядом держави. Там високі критерії відбору м'яса для стейків, відгодівлі, забою і ветеринарному контролю худоби.

Готування стейка, за словами співрозмовника. — це ціла наука. Від багатьох нюансів залежить, чи буде страва смачною. Тож пан Мирослав дав кілька порад, як приготувати „правильний” стейк. 
— Стейк повинен бути не тоншим ніж 2,5 см, — каже він. — Якщо ви готуєте стейки з вирізки, нарізайте її шматками товщиною не менше 5 см.

Перед тим, як смажити стейк, витримайте м'ясо при кімнатній температурі протягом 1-2 годин.

Для смаження стейків використовуйте чавунну ребристу сковороду-гриль, розігрійте її до появи легкого диму. Жир не додавайте. Поверхня стейка повинна бути ідеально сухою. Для того, щоб підсушити м'ясо, використовуйте паперові рушники.

Перед тим, як класти стейки на сковороду, посипте їх сіллю і перцем з двох боків. Не кладіть більше двох стейків на одну сковороду, інакше температура різко впаде і м'ясо почне тушкуватися у власному соку замість того, щоб смажитися.

Обсмажувати стейки, за словами кухаря, треба по 1,5-2,5 хв. з кожного боку. Перевертайте стейки кулінарними щипцями, а не виделкою, щоб не витікав сік. Якщо м'ясо не відстає від сковороди, отже, скоринка ще не утворилася. Після обсмаження можна покласти м’ясо у ємність для запікання, накрити фольгою і довести до готовності у нагрітій до 190С духовці протягом 8-10 хв. 

Окрім стейків, у ресторані є велике гриль-меню, а також страви української кухні, зокрема гуцульської. 
— Дуже популярними є банош із бринзою та шкварками, юшка з білих грибів, салат „Гуцульський”, дерун гуцульський з білими грибами, свіжина по-домашньому, кров’янка зі шкварками, м’ясо, смажене з цибулею, — перелічує пан Мирослав. — А також наші ковбаси, шинка, хлібець та буженина, які ми готуємо самі.  

Скільки чого треба:
Свиняча вирізка вагою 250 г, 20 г кабачка, 20 г болгарського перцю, 40 г свіжих шампіньйонів, кільце ріпчастої цибулі, спеції, соєвий соус, соус „чилі” і сушений базилік для маринування.

Коментарі (2)
  • York

    Харчування стейка з свині, температура ядра 60-65 градусів, загрожує життю. Для свинини температура ядра повинна бути щонайменше 70 градусів для вбивання бактерій. Якщо стейк входить до печі протягом 10 хвилин при 190 градусах після смаження в гриль-каструлі, він повністю сухий і більше не їстівний. Температура занадто висока. Також стейк на фотографії неправильно вирізаний. Вони розрізали його по волокну. Він повинен бути розрізаний проти волокна, інакше він буде важким.
  • пашка

    а що в піст не можна про щось пісне написати? не про м'ясо...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

14:21 У Тернополі звільненим від оплати за харчування учням треба виготовити або перепрограмувати учнівський електронний квиток 14:00 У Білій уже три дні чути постріли та вибухи photo_camera 13:41 Тернополян кличуть на фест "Хмільний кухоль": частуватимуть пивовари зі всієї України play_circle_filled photo_camera 13:10 Фото дня: Збараж затопило та випав град Від читача 08:18 У природний заповідник "Медобори" завітали незвичні гості 12:50 Вбивці таксистки Жені отримали 13 і 15 років тюрми 12:23 Поліцейські вилучили чотири одиниці вогнепальної зброї 12:01 "Даруємо 20 тисяч": як не втратити гроші через фейкові призи від банку play_circle_filled 11:01 У Тернополі утеплять три будинки. Мешканці заплатять лише третину суми 10:27 У Тернополі дані про місце реєстрації жителів незабаром внесуть в Реєстр громади 10:19 Фламінго розкриває секрет нового неаполітанського тіста для піци (новини компаній) 10:01 Оглядовий майданчик чи пам'ятник воїнам АТО: що буде із “Літаком” на Східному 09:41 На вул. 15 Квітня горів КАМАЗ 09:20 Де у Тернополі побудують бювет, вартістю понад мільйон гривень photo_camera 09:08 Приватбанк провів для тернопільських підприємців семінар якісного контенту, нетворкінгу, досвіду, інсайтів та мотивації (прес-служба банку) 09:01 Курс валют на 24 травня: долар дорожчає, євро дешевшає 08:00 Сьогодні, 24 травня: День слов'янської писемності і культури 07:01 Погода на 24 травня: дощ, можливі грози 21:05 Тернополяни стали призерами Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби 20:20 Що повезли тернопільські письменники і художники на "Книжковий Арсенал"
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up