Готуємо стейк з овочами-гриль

Готуємо стейк з овочами-гриль
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Соковитий стейк зі свинини, смажений на грилі з овочами, — дуже популярний у гостей ресторану „Гуцульщина”, що на вул. Об’їзній.
  • У його непевершеному смаку переконалася і я, коли завітала до цього закладу.

— Стейк може бути різного ступеню просмажування, залежно від побажань відвідувача, — каже кухар Мирослав Лесишин. — Найчастіше замовляють стейки „медіум”. При такому просмажуванні стейк має світло-рожевий сік, його готують при температурі 180°C протягом 6-7 хвилин. Температура м'яса ? 60-65°С. 
У меню закладу є два види стейків — зі свинини і телятини. Телячий дорожчий .

Previous Next

— Існує думка, що класичні стейки — це суто американська національна страва і чи не єдиний цінний внесок США у світову кухню, — розповідає кухар. — Не випадково саме тут виник культ стейка, що став частиною національної культури. І сьогодні саме ця країна є одним із провідних експортерів яловичини. У США її виробництво перебуває під наглядом держави. Там високі критерії відбору м'яса для стейків, відгодівлі, забою і ветеринарному контролю худоби.

Готування стейка, за словами співрозмовника. — це ціла наука. Від багатьох нюансів залежить, чи буде страва смачною. Тож пан Мирослав дав кілька порад, як приготувати „правильний” стейк. 
— Стейк повинен бути не тоншим ніж 2,5 см, — каже він. — Якщо ви готуєте стейки з вирізки, нарізайте її шматками товщиною не менше 5 см.

Відео дня

Перед тим, як смажити стейк, витримайте м'ясо при кімнатній температурі протягом 1-2 годин.

Для смаження стейків використовуйте чавунну ребристу сковороду-гриль, розігрійте її до появи легкого диму. Жир не додавайте. Поверхня стейка повинна бути ідеально сухою. Для того, щоб підсушити м'ясо, використовуйте паперові рушники.

Перед тим, як класти стейки на сковороду, посипте їх сіллю і перцем з двох боків. Не кладіть більше двох стейків на одну сковороду, інакше температура різко впаде і м'ясо почне тушкуватися у власному соку замість того, щоб смажитися.

Обсмажувати стейки, за словами кухаря, треба по 1,5-2,5 хв. з кожного боку. Перевертайте стейки кулінарними щипцями, а не виделкою, щоб не витікав сік. Якщо м'ясо не відстає від сковороди, отже, скоринка ще не утворилася. Після обсмаження можна покласти м’ясо у ємність для запікання, накрити фольгою і довести до готовності у нагрітій до 190С духовці протягом 8-10 хв. 

Окрім стейків, у ресторані є велике гриль-меню, а також страви української кухні, зокрема гуцульської. 
— Дуже популярними є банош із бринзою та шкварками, юшка з білих грибів, салат „Гуцульський”, дерун гуцульський з білими грибами, свіжина по-домашньому, кров’янка зі шкварками, м’ясо, смажене з цибулею, — перелічує пан Мирослав. — А також наші ковбаси, шинка, хлібець та буженина, які ми готуємо самі.  

Скільки чого треба:
Свиняча вирізка вагою 250 г, 20 г кабачка, 20 г болгарського перцю, 40 г свіжих шампіньйонів, кільце ріпчастої цибулі, спеції, соєвий соус, соус „чилі” і сушений базилік для маринування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • York

    Харчування стейка з свині, температура ядра 60-65 градусів, загрожує життю. Для свинини температура ядра повинна бути щонайменше 70 градусів для вбивання бактерій. Якщо стейк входить до печі протягом 10 хвилин при 190 градусах після смаження в гриль-каструлі, він повністю сухий і більше не їстівний. Температура занадто висока. Також стейк на фотографії неправильно вирізаний. Вони розрізали його по волокну. Він повинен бути розрізаний проти волокна, інакше він буде важким.
  • пашка

    а що в піст не можна про щось пісне написати? не про м'ясо...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up