- 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
- Ви дотримуєтеся здорового способу життя? Чи, може, прагнете скинути кілька зайвих кілограмів? Або хочете поповнити запас корисних речовин в організмі? Тоді вам у кафе здоров’я «Фізкультура», що на просп. Бандери.
- Там вам приготують вітамінний салат «Уолдорф» — з овочів, фруктів, горіхів, зерняток та овочевих паростків.
— Після перетворення з «Каруни» на «Фізкультуру» ми зробили акцент на здоровому харчуванні. Наша цільова аудиторія — люди, які готові платити за здорову натуральну їжу, — каже кухар Дмитро Мотас. — Співпрацюємо з дієтологами, щоб кожен наш гість міг досягнути того результиату, якого він хоче.
За словами співрозмовника, «фішка» кафе — це суперфуди, тобто правильні страви з правильним процесом приготування. У Тернополі це новинка, яка уже стала популярною в Україні.
— Суперфудом у нашому меню можна назвати «Поленту з дерезою», — пояснює Дмитро. — Або ж білу гречку, тобто не підсмажену перед приготуванням. А ще — дикий і нешліфований рис.
Невдовзі у меню кафе з’явиться чимало нових страв. Їхні рецепти розроблятиме відомий в Україні кухар.
— Ми зробимо акцент на подачі страв, — додає співрозмовник. — Декором будуть пророщені зерна, їстівні квіти. Буде багато свіжих овочів, фруктів, нежирне м’ясо, салати з горіхами, зернятками, мікрогрінами — молодими паростками. Один із тавких салатів — «Уолдорф». Він є популярним у тернополянок, які дбають про фігуру і здоров’я. Основа усіх наших страв — екопродукти. Велика увага — вегетаріанській кухні.
Зараз у меню кафе є три салати, які готують, виходячи з основ здорового харчування. Так, у закладі можна скуштувати «Овочевий салат з яйцем «пашот», «Овочевий салат з запеченою куркою» та «Уолдорф» — овочевий салат із зернятками, горіхами та салатною зеленню — молодими паростками.
Коли мені принесли останній із вищеназваних салатів, я не могла стримати свого захоплення. Спочатку від «картинки», яку побачила, а потім — від смаку. Легкого, свіжого, нового.
Скільки чого треба:
80 г яблука, 45 г стебла селери, 20 мл йогурту власного приготування, 40 г свіжого огірка, 10 г молодих паростків (мікрогрінів), зернятка чіа для декору.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.