Кавунове меню: від супу до мохіто
Як же приємно смакувати шматочком солодкого соковитого кавуна! Але чи готували ви коли-небудь страви з найбільшої в світі ягоди?
Іспанська пристрасть: гаспачо з кавуна
Традиційну іспанську страву — гаспачо — вміє готувати кожна господиня цієї країни. Проте рецепт у кожної свій. Сьогодні ця страва має чимало прихильників по всьому світу, а колись — вважалася стравою бідняків, повідомляє https://pustunchik.ua/.
Гаспачо подають до столу холодним; іспанці іноді навіть додають у суп шматочки коленого льоду. Ще одна особливість гаспачо в тому, що варити його не потрібно, а саме приготування займає не більше 20 хвилин. Ну що, ви готові приготувати іспанський делікатес?
Для 2 порцій супу потрібні:
- м'якоть кавуна — 350 г,
- помідори — 1 шт.,
- огірки — 1 шт.,
- перець болгарський — 1 шт.,
- петрушка — до смаку,
- оливкова олія — до смаку,
- сіль, чорний перець — до смаку.
Нумо готувати!
1. М'якоть кавуна наріжте на невеликі шматочки, видаливши всі зернинки.
2. Зніміть шкірку з огірка й помідора. Для цього помідор потрібно занурити в кріп на кілька секунд, поки шкірка не трісне, а потім відразу покласти в холодну воду.
3. Овочі переріжте навпіл. Частину з них потрібно нарізати на маленькі кубики. Іншу — разом з кавуном і подрібненою петрушкою кладемо в блендер і подрібнюємо. Пюре потрібно посолити й поперчити.
4. Візьміть дві склянки й викладіть на дно подрібнені овочі. Залийте їх пюре та додайте трішки оливкової олії.
5. Прикрасьте гаспачо петрушкою і сміливо кличте рідних на частування!
Салат з кавуном та сиром фета
Хто б міг подумати, що солодкий кавун може з легкістю поєднуватися із солоним сиром? Перевірте самі!
Нам потрібні:
- кавун — 1/3 шт.,
- сир фета — 300 г,
- лимон — 1 шт.,
- м'ята — 1 пучок,
- оливкова олія — за смаком,
- сіль, перець — за смаком.
Нумо готувати!
1. Очищений від шкірки кавун і сир наріжте на невеличкі кубики й висипте у глибоку тарілку.
2. Додайте подрібнену м'яту.
3. Заправте салат олією та лимонним соком.
4. Посолити і поперчити страву до смаку.
Ось як усе легко!
Кавунове желе: легкий літній десерт
Солоденьким кавунчиком так приємно насолоджуватися в спеку. Але чому б не приготувати з нього легкий десерт, скажімо, желе? Ніжне, легке, прохолодне — вам обов'язково сподобається.
Нам потрібні:
- кавун — 3 кг зі шкіркою;
- желатин — 20 г;
- цукор — 1/2 склянки;
- лимонний сік — 1/4 склянки;
- рослинна олія.
Нумо готувати!
1. Розріжте кавун на шматочки, зніміть шкірку й видаліть з м'якоті насінинки.
2. Покладіть кавун у блендер і збийте до стану кашки.
3. Процідити отриману суміш через сито. Має вийти близько трьох склянок соку.
4. Розчинити желатин, додавши до нього одну склянку кавунового соку, й залишити настоюватися протягом трьох хвилин.
5. Сік, що залишився, перелийте у каструльку й поставте на невеликий вогонь.
6. Додайте цукор і підігрівайте суміш, доки він повністю не розчиниться.
7. Тепер саме час додати желатин і лимонний сік.
8. Форми для желе змастити невеликою кількістю олії й розлийте у них сік.
9. Залишаємо десерт у холодильнику на ніч.
10. Коли желе буде готове, викладайте його на тарілку й прикрасьте листочком свіжої м'яти.
А тепер піднімаємо близьким настрій порцією яскравого десерту!
Кавуновий сорбет: літнє задоволення
Сорбет можна приготувати з будь-якого фруктового пюре з додаванням цукрового сиропу. Це ідеальний десерт у спекотний літній день. Запевняємо: рецепт дуже простий!
Нам потрібні:
- м'якоть кавуна — 6 склянок,
- цукор — 1/4 склянки,
- лайм — 1 шт.,
- сіль — 1/4 ч. л.,
- згущене молоко — 1/2 склянки.
Нумо готувати!
1. М'якоть кавуна помістити в блендер і збити до стану пюре.
2. Візьміть 1 стакан кавунового пюре й вилийте у каструльку, додайте цукор і цедру лайма.
3. Варити суміш на невеликому вогні доти, доки цукор повністю не розчиниться.
4. Посолити суміш і зняти її з вогню.
5. Вилийте у каструльку пюре, що залишилося, й згущене молоко та ретельно перемішайте.
6. Отриману суміш перелийте у пластиковий контейнер і поставте у морозилку. Зачекайте 4 години.
7. Дістаньте десерт з морозилки, розкладіть у креманки або ж невеликі склянки й сміливо подавайте до столу! Заморожений сорбет приємно тягнеться й миттю тане у роті... М-м-м...
Молочно-кавуновий шейк: райська насолода
Пінистий, молочний, ніжно-рожевий — ну як не приготувати такий по-справжньому літній молочно-кавуновий шейк! А потрібно для цього всього три інгредієнти, які обов'язково знайдуться в холодильнику, й дві хвилини вільного часу.
Для приготування шейку потрібні:
- м'якоть кавуна — 3 склянки,
- молоко — 1 склянка,
- цукор — 2 ст. л.
Важливо! Для приготування напою кавун треба попередньо порізати на шматки й заморозити .
Нумо готувати!
1. Три склянки замороженої м'якоті кавуна покласти у блендер, додати молоко й цукор і збити.
2. Перевірте шейк на смак і за потреби додайте ще цукру.
Ось і все — можна пригощати друзів!
Кавуновий мохіто: охолодись у спеку!
Раніше традиційний безалкогольний мохіто готували лише із соку лайма, содової, м'яти і подрібненого льоду. Сьогодні ж існує більше десятка рецептів цього напою: до нього додають і полуницю, й апельсин, і малину, і персик... Але вкінці літа неможливо не приготувати мохіто з кавуна!
Нам потрібні:
- м'якоть кавуна — 100 г,
- напій «Спрайт» — 100 мл,
- м’ята — 10 листочків (і ще кілька — для оздоблення),
- лимонний сік — 1 ст. ложка,
- подрібнений лід.
Нумо готувати!
1. Шматочки кавуна помістити в блендер і збити до пюреподібного стану.
2. М'яту розімнути в руках або ж просто міцно стиснути й покласти в келих.
3. Додайте сік лимона.
4. 3/4 келиха заповнити шматочками льоду.
5. Додайте кавунове пюре і «Спрайт».
6. Перемішайте усі інгредієнти.
Освіжний напій готовий! У спеку — саме те, що треба!
Сподіваюся, ви вже обрали рецепт і знаєте, чим смачненьким із кавунового меню порадуєте сьогодні рідних!
Читайте також Як вибрати солодкий та стиглий кавун на ринку
Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.