Кавунове меню: від супу до мохіто

Кавунове меню: від супу до мохіто

Як же приємно смакувати шматочком солодкого соковитого кавуна! Але чи готували ви коли-небудь страви з найбільшої в світі ягоди?

Іспанська пристрасть: гаспачо з кавуна

Традиційну іспанську страву — гаспачо — вміє готувати кожна господиня цієї країни. Проте рецепт у кожної свій. Сьогодні ця страва має чимало прихильників по всьому світу, а колись — вважалася стравою бідняків, повідомляє https://pustunchik.ua/.

Гаспачо подають до столу холодним; іспанці іноді навіть додають у суп шматочки коленого льоду. Ще одна особливість гаспачо в тому, що варити його не потрібно, а саме приготування займає не більше 20 хвилин. Ну що, ви готові приготувати іспанський делікатес?

Відео дня

Для 2 порцій супу потрібні:

  • м'якоть кавуна — 350 г,
  • помідори — 1 шт.,
  • огірки — 1 шт.,
  • перець болгарський — 1 шт.,
  • петрушка — до смаку,
  • оливкова олія — до смаку,
  • сіль, чорний перець — до смаку.

Нумо готувати!

1. М'якоть кавуна наріжте на невеликі шматочки, видаливши всі зернинки.

2. Зніміть шкірку з огірка й помідора. Для цього помідор потрібно занурити в кріп на кілька секунд, поки шкірка не трісне, а потім відразу покласти в холодну воду.

3. Овочі переріжте навпіл. Частину з них потрібно нарізати на маленькі кубики. Іншу — разом з кавуном і подрібненою петрушкою кладемо в блендер і подрібнюємо. Пюре потрібно посолити й поперчити.

4. Візьміть дві склянки й викладіть на дно подрібнені овочі. Залийте їх пюре та додайте трішки оливкової олії.

5. Прикрасьте гаспачо петрушкою і сміливо кличте рідних на частування!

Салат з кавуном та сиром фета

Хто б міг подумати, що солодкий кавун може з легкістю поєднуватися із солоним сиром? Перевірте самі!

Нам потрібні:

  • кавун — 1/3 шт.,
  • сир фета — 300 г,
  • лимон — 1 шт.,
  • м'ята — 1 пучок,
  • оливкова олія — за смаком,
  • сіль, перець — за смаком.

Нумо готувати!

1. Очищений від шкірки кавун і сир наріжте на невеличкі кубики й висипте у глибоку тарілку.

2. Додайте подрібнену м'яту.

3. Заправте салат олією та лимонним соком.

4. Посолити і поперчити страву до смаку.

Ось як усе легко!

Кавунове желе: легкий літній десерт

Солоденьким кавунчиком так приємно насолоджуватися в спеку. Але чому б не приготувати з нього легкий десерт, скажімо, желе? Ніжне, легке, прохолодне — вам обов'язково сподобається.

Нам потрібні:

  • кавун — 3 кг зі шкіркою;
  • желатин — 20 г;
  • цукор — 1/2 склянки;
  • лимонний сік — 1/4 склянки;
  • рослинна олія.

Нумо готувати!

1. Розріжте кавун на шматочки, зніміть шкірку й видаліть з м'якоті насінинки.

2. Покладіть кавун у блендер і збийте до стану кашки.

3. Процідити отриману суміш через сито. Має вийти близько трьох склянок соку.

4. Розчинити желатин, додавши до нього одну склянку кавунового соку, й залишити настоюватися протягом трьох хвилин.

5. Сік, що залишився, перелийте у каструльку й поставте на невеликий вогонь.

6. Додайте цукор і підігрівайте суміш, доки він повністю не розчиниться.

7. Тепер саме час додати желатин і лимонний сік.

8. Форми для желе змастити невеликою кількістю олії й розлийте у них сік.

9. Залишаємо десерт у холодильнику на ніч.

10. Коли желе буде готове, викладайте його на тарілку й прикрасьте листочком свіжої м'яти.

А тепер піднімаємо близьким настрій порцією яскравого десерту!

Кавуновий сорбет: літнє задоволення

Сорбет можна приготувати з будь-якого фруктового пюре з додаванням цукрового сиропу. Це ідеальний десерт у спекотний літній день. Запевняємо: рецепт дуже простий!

Нам потрібні:

  • м'якоть кавуна — 6 склянок,
  • цукор — 1/4 склянки,
  • лайм — 1 шт.,
  • сіль — 1/4 ч. л.,
  • згущене молоко — 1/2 склянки.

Нумо готувати!

1. М'якоть кавуна помістити в блендер і збити до стану пюре.

2. Візьміть 1 стакан кавунового пюре й вилийте у каструльку, додайте цукор і цедру лайма.

3. Варити суміш на невеликому вогні доти, доки цукор повністю не розчиниться.

4. Посолити суміш і зняти її з вогню.

5. Вилийте у каструльку пюре, що залишилося, й згущене молоко та ретельно перемішайте.

6. Отриману суміш перелийте у пластиковий контейнер і поставте у морозилку. Зачекайте 4 години.

7. Дістаньте десерт з морозилки, розкладіть у креманки або ж невеликі склянки й сміливо подавайте до столу! Заморожений сорбет приємно тягнеться й миттю тане у роті... М-м-м...

Молочно-кавуновий шейк: райська насолода

Пінистий, молочний, ніжно-рожевий — ну як не приготувати такий по-справжньому літній молочно-кавуновий шейк! А потрібно для цього всього три інгредієнти, які обов'язково знайдуться в холодильнику, й дві хвилини вільного часу.

Для приготування шейку потрібні:

  • м'якоть кавуна — 3 склянки,
  • молоко — 1 склянка,
  • цукор — 2 ст. л.

Важливо! Для приготування напою кавун треба попередньо порізати на шматки й заморозити .

Нумо готувати!

1. Три склянки замороженої м'якоті кавуна покласти у блендер, додати молоко й цукор і збити.

2. Перевірте шейк на смак і за потреби додайте ще цукру.

Ось і все — можна пригощати друзів!

Кавуновий мохіто: охолодись у спеку!

Раніше традиційний безалкогольний мохіто готували лише із соку лайма, содової, м'яти і подрібненого льоду. Сьогодні ж існує більше десятка рецептів цього напою: до нього додають і полуницю, й апельсин, і малину, і персик... Але вкінці літа неможливо не приготувати мохіто з кавуна!

Нам потрібні:

  • м'якоть кавуна — 100 г,
  • напій «Спрайт» — 100 мл,
  • м’ята — 10 листочків (і ще кілька — для оздоблення),
  • лимонний сік — 1 ст. ложка,
  • подрібнений лід.

Нумо готувати!

1. Шматочки кавуна помістити в блендер і збити до пюреподібного стану.

2. М'яту розімнути в руках або ж просто міцно стиснути й покласти в келих.

3. Додайте сік лимона.

4. 3/4 келиха заповнити шматочками льоду.

5. Додайте кавунове пюре і «Спрайт».

6. Перемішайте усі інгредієнти.

Освіжний напій готовий! У спеку — саме те, що треба!

Сподіваюся, ви вже обрали рецепт і знаєте, чим смачненьким із кавунового меню порадуєте сьогодні рідних!

Читайте також Як вибрати солодкий та стиглий кавун на ринку

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up