Літо - сезон ягід, а значить і час смачної випічки. З ягід можна приготувати багато різноманітних смаколиків.
Готуємо сирні пиріжки з аличею
Інгрідієнти:
100 гр плодів аличі;
- 2 ст. л картопляного крохмалу;
- 70 гр вершкового масла;
- 235 гр борошна;
- 1 ч. л розпушувача;
- 90 гр цукру;
- дрібка солі;
- 125 гр сиру;
- 2 курячих яйця.
Спосіб приготування:
Для початку треба з'єднати масло кімнатної температури і 70 г цукру, добре розтерти суміш і додати одне яйце та сир. Далі всипати просіяне з розпушувачем борошно і дрібку солі. Замісити м'яке тісто, щоб не липло до рук, після чого загорнути його у харчову плівку і відправити в холодильник "відпочити" на півгодини.
Потім тісто слід розкатати до 4-5 мм завтовшки і склянкою вирізати кружальця. На середину кожної заготовки покласти щіпку крохмалю, один плід аличі без кісточки і дрібку цукру. Зверху викласти інший шматочок тіста і сформувати края з допомогою виделки.
Пиріжки викласти у на поверхню для випікання, устелену кулінарним папером. Змастити їх збовтаним жовтком, посипати цукром і відправити у духову шафу на близько 20-25 хвилин. Випікати при температурі 180° до готовності.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 28 від 9 липня 2025
Читати номер