Печемо маківник з горіхами

Печемо маківник з горіхами

"20 хвилин" пропонує свій майстер-клас, а також рецепти різноманітних смачних страв і напоїв

Немає нічого смачнішого, ніж домашня випічка — ще тепла і пахуча, щойно з духовки. Тож пропонуємо рецепт, перевірений на практиці. Спробуйте — не пожалкуєте!


Маківниками називають коржики з маком і медом, листковий пиріг із маком, струдель, а також маковий перекладанець. У нашому випадку йдеться про останній.


Перекладанці з маком готують по-різному. Деякі господині викладають шар тертого маку на тісто, інші мак із тістом вимішують. Пропонуємо другий варіант. Він нічим не гірший від першого, якщо маку не пожаліти. А коли дати багато горіхів, то пальчики оближете!

Відео дня


Отож спочатку готуємо всі необхідні продукти: тремо мак, чистимо горіхи, відмірюємо точно за рецептом решту складників. Мак можна терти як у макітрі, так і в кавомолці. Почищені горіхи треба покраяти ножем не дуже дрібно, аби вони хрумтіли.


Далі збиваємо яйця на пухку піну. Це можна робити за допомогою міксера, вручну — вінчиком або у кухонному комбайні. Я обрала третій — найлегший варіант. У ході збивання повільно всипаємо цукор. За кілька хвилин тоненькою цівочкою вливаємо до яєчної маси топлене масло. Якщо воно ще гаряче, ставимо посудину у холодну воду — і воно миттю охолоне. Разом із маслом збиваємо суміш ще кілька хвилин.


Тепер готуємо тісто. Спочатку змішуємо борошно з горіхами, маком і розпушувачем. До нього виливаємо яєчно-масляну суміш. Усе ретельно вимішуємо, а в кінці вливаємо молоко. Готову масу виливаємо у форму для випікання, змащену жиром або застелену харчовою фольгою. Печемо маківник 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Готовність випічки визначаємо сірником.

 
Бажано, щоб маківник трохи охолов, перш ніж ви будете розрізати його навпіл. Далі перекладаємо пляцок кремом, поливаємо приготовленою чи купованою глазур’ю, посипаємо кокосовою стружкою. Якщо все зроблено правильно, а головне — з гарним настроєм, то маківник вдасться на всі сто. Смачного!
 

Скільки чого треба:
Тісто: 1 скл. борошна, ? скл. цукру, 100 г масла, 150 г волоських горіхів, 100-150 г маку, 2 ч. л. ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача, 2 яйця, 125 мл молока. Крем: 200 г масла, цукор-пудра і лимонний сік до смаку. Шоколадна глазур: 50 г масла, 2-3 ст. л. какао, 2 ст. л. води.

Послідовність приготування:
1. Почистити горіхи, змолоти мак, підігріти масло, підготувати інші продукти


2. Збити яйця на пухку піну, поступово додаючи цукор і ванільний цукор


3. Борошно змішати з розпушувачем, маком і горіхами, ретельно вимішати


4. Топлене масло влити до яєчної маси, змішати масу з борошном, влити молоко


5. Маківник пекти 25-30 хвилин при 200С, вийняти, розрізати, перемастити кремом


6. Полити маківник шоколадною глазур’ю, посипати кокосовою стружкою

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    ту таляпанину ми вже бачили місяць назад,нащо повторювати,,
  • Anonymous

    Судячи з вигляду ,точно мазня,,,,я би і не рипалась,,,,
  • Anonymous

    на цей торт подивишся і уже не хочеться їсти.це не майстер клас це дитяча мазня.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up