Готуємо фірмовий салат “Підкова”

Готуємо  фірмовий салат “Підкова”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Ситний салат із курячого м’яса, маринованих грибочків та соковитих овочів — фірмовий смаколик бару “Підкова”, розташованого на вул. Танцорова.

У меню закладу — чимало смачних салатів та закусок, розповідає кухар Олена Галяс.
— Дуже популярним є салат “Каприз”, — каже вона. — Він складається з вареного телячого язика, шинки, курячого філе та нашого фірмового соусу.

Відео дня

У барі здебільшого готують страви української домашньої кухні. Тут можна посмакувати кручениками з домашнім сиром та чорносливом, верчениками з телятини, фірмовими пельменями, капустою, тушкованою зі свинячими ребрами, кров’янкою зі шкварками, навіть фаршированим поросям.

— Фарш до пельменів ми готуємо самі, зі свинячої шинки, яку щодня купуємо на ринку, — розповідає дівчина, вправно нарізаючи продукти для фірмового салату.
Спочатку Олена ріже болгарський перець, цибулю та помідор невеликими кубиками.

Із вареним філе “розправляється” так само. Потім відціджує рідину з маринованих грибів і також подрібнює їх.
— Можна купити уже нарізані гриби, — каже кухар, — це пришвидшить приготування салату.

За мить вона дуже ретельно вимішує яйце із молоком, додає спеції і щіпку картопляного крохмалю. Приготовлену масу виливає на нагріту сковороду і смажить омлет. Готовий омлет Олена відставляє убік, щоб вистиг, а тоді нарізає його шматочками. Усі компоненти дівчина викладає на велику тарілку підковою догори, скраю видушує з пакетика майонез. Прикрасивши зеленню, подає до столу.

Якусь мить милуюся яскравою “картинкою” — ох і хочеться усе це з’їсти!

 

Скільки чого треба:

40 г курячого філе, 25 г маринованих грибів, 10 г болгарського перцю, 25 г помідора, 10 г цибулі, 20 г омлета, 20 г майонезу, зелень, спеції.

Послідовність приготування:
1. Підготувати всі продукти для салату: овочі, гриби, м’ясо, майонез, молоко, яйце, спеції
2. Нарізати болгарський перець, ріпчасту цибулю та помідор невеликими кубиками
3. Подрібнити мариновані гриби, зварити куряче м’ясо, нарізати його кубиками
4. Збити яйце, молоко і крохмаль, посмажити омлет, накраяти його невеликими шматочками
5. Викласти всі підготовлені компоненти підковою, скраю налити майонез
6. Готовий салат подавати до столу невимішаним, прикрасивши зеленню 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Василиса

    Все було добре поки майонез не "видушили з пакетика"  (
  • Anonymous

    На майонезі у тернопільських барах світ клином зійшовся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up