“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста
Ситний салат із курячого м’яса, маринованих грибочків та соковитих овочів — фірмовий смаколик бару “Підкова”, розташованого на вул. Танцорова.
У меню закладу — чимало смачних салатів та закусок, розповідає кухар Олена Галяс.
— Дуже популярним є салат “Каприз”, — каже вона. — Він складається з вареного телячого язика, шинки, курячого філе та нашого фірмового соусу.
У барі здебільшого готують страви української домашньої кухні. Тут можна посмакувати кручениками з домашнім сиром та чорносливом, верчениками з телятини, фірмовими пельменями, капустою, тушкованою зі свинячими ребрами, кров’янкою зі шкварками, навіть фаршированим поросям.
— Фарш до пельменів ми готуємо самі, зі свинячої шинки, яку щодня купуємо на ринку, — розповідає дівчина, вправно нарізаючи продукти для фірмового салату.
Спочатку Олена ріже болгарський перець, цибулю та помідор невеликими кубиками.
Із вареним філе “розправляється” так само. Потім відціджує рідину з маринованих грибів і також подрібнює їх.
— Можна купити уже нарізані гриби, — каже кухар, — це пришвидшить приготування салату.
За мить вона дуже ретельно вимішує яйце із молоком, додає спеції і щіпку картопляного крохмалю. Приготовлену масу виливає на нагріту сковороду і смажить омлет. Готовий омлет Олена відставляє убік, щоб вистиг, а тоді нарізає його шматочками. Усі компоненти дівчина викладає на велику тарілку підковою догори, скраю видушує з пакетика майонез. Прикрасивши зеленню, подає до столу.
Якусь мить милуюся яскравою “картинкою” — ох і хочеться усе це з’їсти!
40 г курячого філе, 25 г маринованих грибів, 10 г болгарського перцю, 25 г помідора, 10 г цибулі, 20 г омлета, 20 г майонезу, зелень, спеції.
Послідовність приготування:
1. Підготувати всі продукти для салату: овочі, гриби, м’ясо, майонез, молоко, яйце, спеції
2. Нарізати болгарський перець, ріпчасту цибулю та помідор невеликими кубиками
3. Подрібнити мариновані гриби, зварити куряче м’ясо, нарізати його кубиками
4. Збити яйце, молоко і крохмаль, посмажити омлет, накраяти його невеликими шматочками
5. Викласти всі підготовлені компоненти підковою, скраю налити майонез
6. Готовий салат подавати до столу невимішаним, прикрасивши зеленню
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Василиса
Anonymous