Відеорецепт "Коропа по-професорськи" опублікував завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії професор Олег Покотило.
До кулінарного флешмобу в соцмережі Facebook приєднався екс-нардеп, бізнесмен Роман Навроцький. Для своїх читачів він опублікував рецепт "Качки по-пекінськи" .
Дружина пана Романа Ольга Навроцька також тішить читачів особливими рецептами. У дописі простий та цікавий рецепт ананасів у тісті.
У профілі відомого священника-блогера з Тернопільщини Олексія Філюка можна знайти чимало цікавих ідей для приготування.
Рецепт солоних мафінів нижче.
Інгредієнти:
- сир твердий - 100 г,
- шинка - 80 г,
- кріп - 2-3 гілочки або 0,5 чайної ложки сухого кропу,
- часник - 1 зубчик
- для тіста
- борошно - 2 склянки,
- молоко - 200 мл,
- яйця - 2 шт,
- сіль - 0,5 чайної ложки,
- цукор - 0,5 чайної ложки,
- розпушувач - 2 чайні ложки,
- вершкове масло - 20-30 г,
- панірувальні сухарі для посипання форми
Приготування:
Шинку порізати маленькими кубиками.
Сир (80 г) нарізати маленькими кубиками, а що залишилися 20 г натерти на тертці.
Кріп вимити, добре обсушити і дрібно порубати.
Часник очистити і дрібно порубати.
Вершкове масло розтопити і перелити у велику миску.
Додати молоко, яйця і перемішати.
В окремій мисці з'єднати: просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.
У миску з сухою борошняної сумішшю влити рідку молочно-яєчну суміш і перемішати. Не потрібно перемішувати ретельно, до однорідності - тісто має бути трохи грудкуватим.
Додати в тісто: сир, шинку, часник і кріп і ще раз злегка перемішати тісто для рівномірного розподілу інгредієнтів. Заповнити тістом змащені вершковим маслом і посипані сухарями форми на 3/4 висоти. Випікати маффіни в нагрітій до ~175-180°С духовці протягом ~30-35 хвилин. За ~5-10 хвилин до готовності маффіни посипати сиром і повернути в духовку.
Готовність перевіряти за допомогою дерев'яної палички.
Із читачами сайту "20 хвилин" фірмовим рецептом поділився і депутат Тернопільської міської ради, журналіст Андрій Шкула.
На 500 грам свинно-яловичого фаршу візьміть пів батона, 200 грам молока, одну цибулину, одне яйце, суміш перців, сушений базилік, сіль.
Батон вимочіть в молоці, злегка відтисніть зайву рідину, додайте фарш, потріть на дрібній тертці цибулину, вибийте яйце, додайте за смаком сіль та спеції, закотіть рукави і руками (ложкою то не діло) вимішуйте хвилини три. Все. Можна смажити.
Ніби й просто котлети, але через вимочений в молоці батон, смак дуже ніжний. І головне: перед кухнею руки з милом добре мийте, і все буде добре, що зі здоров‘ям, що зі стравами.
І на десерт - рецепт сирно-апельсинового кексу від авторки цього матеріалу, журналістки Ольги Турчак. Смачного!
Залишайте свої особливі рецепти в коментарях.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 28 від 9 липня 2025
Читати номер