Секретні інгрідієнти: готуємо кольорове тісто для макаронів
Погодьтесь, ласувати кольоровими макаронами набагато веселіше, особливо дітям. А от як їх приготувати, секрет розкриває Євген Клопотенко.
Інгрідієнти:
- 170 г Борошно пшеничне
- 240 мл Червоне вино
- 3 ст. л. Ягідний сік (выпарений)
- 2 ст. л. Олія соняшникова
- 2 ст. л. Лимонний сік
- 1 шт. Яєчний жовток
- 1 ст. л. Паприка мелена
- за смаком Сіль
Спосіб приготування:
Червоне вино (240 мл) і сік ягід випаруйте.
Замісіть круте тісто з рідиною потрібного кольору. Для фіолетового тіста використовуйте ягідний сік, для червоного тіста - вино, для теракотового - паприку (1 ст. л).
Залиште тісто на 10-15 хвилин у холодильнику.
Після того як тісто охолоне, дістаньте з холодильника, розкачайте і наріжте локшину.
Варіть макарони впродовж 2-х хвилин з рослинною олією (2 ст. л.), лимонним соком (2 ст. л.) і сіллю за смаком.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.