Сезон кавунів: незвичні рецепти напоїв із цієї ягоди
Кавун - популярна літня ягода. Трішки фантазії і з нього можна приготувати різноманітні освіжаючі та смачні напої.
Освіжаючий лимонад із кавуна
Інгрідієнти:
- м’якоть кавуна без кісточок – 900 г
- холодна вода – 4 склянки
- свіжий лимонний сік – 3/4 склянки
- цукор – 2/3 склянки (можна менше)
- лід, свіжа м’ята – для сервірування
Спосіб приготування:
М’якоть кавуна подрібнюємо блендером до консистенції пюре і переливаємо через сито в глибоку миску. У великому глечику змішуємо воду, лимонний сік і цукор – розмішуємо поки цукор не розчиниться. Додаємо до напою пюре кавуна. Розливаємо готовий лимонад з кавуна у склянки, додаємо лід і м’яту.
Молочно-кавуновий шейк
Молочно-кавуновий шейк виходить не нудотним і не важким. За консистенцією він скоріше нагадує сік з додаванням чогось схожого на вершки.
Кавун необхідно попередньо заморозити. Для цього нарізаємо його на шматки, кладемо їх на лист пергаментного паперу в один шар і поміщаємо в морозилку. Так шматки кавуна не склеяться разом, і можна буде взяти їх стільки, скільки знадобиться. Після їх заморожування можна перекласти їх в герметичні пакети і зберігати так до з місяців.
Інгрідієнти:
- 3 чашки шматків замороженого кавуна;
- 1 стакан молока;
- 2 столові ложки цукру.
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти в блендері і доведіть до консистенції молочного коктейлю. За смаком можна додати цукор. Власне, готово!
Фреш з кавуна та огірків — Рецепти Руслана Сенічкіна
Кавуново-апельсиновий смузі
Цей коктейль виходить смачним і дуже освіжаючим.
Інгрідієнти:
- 2,5 чашки нарізаного кавуна без кісточок;
- 1 чашка льоду;
- 1/2 склянки апельсинового соку;
- 1/4 чайної ложки чорного перцю.
Спосіб приготування:
Нарізаємо кавун на шматки, по можливості видаляємо насіння. Завантажуємо в блендер скибочки кавуна, апельсиновий сік, перець і лід. Все змішуємо. Можна додати трохи меду, щоб зробити напій більш солодким. Ось так швидко і просто, і вже готовий смузі. Насолоджуйтесь!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.