ТОП-10 продуктів, які поліпшують роботу мозку

ТОП-10 продуктів, які поліпшують роботу мозку
  • Для ефективної роботи наш мозок потребує не лише правильного відпочинку, а й повноцінного харчування.
  • У статті ви дізнаєтесь про топ-10 продуктів, які потрібно вживати для бездоганної розумової активності.

Їжа для мозку: які продукти поліпшують його роботу

Жирна морська риба містить велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. Саме з цих кислот в нашому організмі виробляється речовина мієлін, що є своєрідним ізоляційним матеріалом для нервових волокон. Крім того, мієлін необхідний для швидкої роботи мозку і передачі інформації від однієї клітини до іншої.

Волоські горіхи — це ще одне хороше джерело поліненасиченої жирної кислоти омега-3. При регулярному вживанні волоських горіхів підвищується рівень серотоніну (гормону щастя), що допомагає протистояти депресії і охоче братися за розумову роботу. 3–5 волоських горіхів у день буде цілком достатньо для здоров’я мозку.

Відео дня

 Чорниця — джерело антиоксидантів, які дуже потрібні для правильної роботи мозку. Антиоксиданти, що містяться в чорниці, дозволяють позбутися від шкідливих речовин, що ушкоджують клітини мозку. Регулярне вживання чорниці покращує пізнавальні функції і пам’ять.

 Какао
У какао бобах у великій кількості міститься потужний антиоксидант флаванол. Ця речовина покращує кровообіг мозку, а також захищає його від окислювальних процесів, що призводять до різних нейродегенеративних захворювань (наприклад, хвороби Альцгеймера). Крім того, шоколад підвищує рівень дофаміну в крові — гормону, що відповідає за наше гарний настрій.

 Женьшень
Для активізації мозкової діяльності досить буде всього пари крапель настоянки женьшеню на склянку води. Це — рекомендація для дорослих, дітям краще уникати вживання спиртових настоянок, навіть, у концентрації декілька крапель на склянку води.

 Яйця
Джерело якісного білка, жирів і вітамінів. Це справжній подарунок для нашого мозку. Крім того, в яйцях міститься багато холіну – речовини, яка допомагає нам зосередитися і поліпшити працездатність нервових клітин. Регулярне вживання яєць дозволить вам тримати мозок у тонусі.

 Броколі — це одне з головних джерел вітаміну K, який підтримує нормальну діяльність мозку. Крім того, у броколі міститься бор, дефіцит якого призводить до зниження мозкової активності.
В цілому, крім броколі, для нормальної мозкової діяльності корисні будуть всі види капусти: брюссельська, цвітна, білокачанна, пекінська або савойська.

 Яблука — містять майже всі мінеральні речовини і вітаміни. Регулярне їх уживання оздоровлює судини мозку, перешкоджає їх закупорці. Таким чином, мозок завжди буде працювати бездоганно, а також знизиться небезпека крововиливів.

 Сочевиця — джерело заліза і амінокислот, необхідних для швидкого перебігу біохімічних процесів в мозкових клітинах. Так забезпечується ясність розуму і підвищується швидкість мислення.

Хліб з борошна грубого помелу
Замініть білий хліб на хліб з борошна грубого помелу, і ви швидко відчуєте різницю в бік поліпшення. Якщо ми їмо білий хліб або вироби з борошна вищого ґатунку та здоби, у кров викидається багато інсуліну, після чого мозок починає «відключатися». Тому для мозкової активності найкраще вживати «повільні» вуглеводи, які містяться в цільнозернових продуктах і борошні грубого помелу. Так ви допоможете мозку зарядитися енергією на весь день.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ігор Гарасим

    Книжки розумні потрібно читати, а не тельбухи напихати постійно.

    Ирина reply Ігор Гарасим

    Роботу мозку поліпшує робота мозку, а не шлунку)

keyboard_arrow_up