ТОП-5 смачних страв, які можна приготувати в мікрохвильовій печі за декілька хвилин

ТОП-5 смачних страв, які можна приготувати в мікрохвильовій печі за декілька хвилин

Багато хто звик, що мікрохвильова піч потрібна лише для того, щоб розігрівати уже готову їжу, але ми розповімо декілька простих та цікавих рецептів страв, які можна приготувати в мікрохвильовці за декілька хвилин.

Рецепт шоколадного кексу в кружці

Рецепт смачної страви за 5 хвилин в мікрохвильовці підійде тим, хто любить свіжу випічку, але не готовий приділити їй багато часу. 

Інгредієнти:

(2 шоколадних кекси в керамічній кружці.)

Відео дня
  • Пара курячих яєць.
  • Молоко незбиране 60 грамів або 3 столові ложки.
  • Олія рослина 51 грамів або 3 столові ложки.
  • Борошно пшеничне 125 грамів або 5 столових ложок.
  • Цукровий пісок 125 грамів або 5 столових ложок.
  • Какао-порошок 50 грамів або 2 столові ложки.
  • Половина чайної ложки розпушувача.
  • Шоколад з вмістом какао від 50%.
  • Щіпка солі та ванільний екстракт.

    Шоколадний кекс в кружці

Спосіб приготування:

  1. Натерти 25 грам темного шоколаду (це 1 столова ложка) на дрібній терці й залишаємо.
  2. Змішуємо інгредієнти в мисці. Тертий шоколад не додаємо!
  3. Заливаємо суміш в кружку з кераміки (від 250 до 300 мл) і посипаємо тертим шоколадом. Вибираємо режим максимальної потужності та залишаємо в мікрохвильовці на 3,5 хвилини.
  4. Під час приготування кекс вилізе за край кружки, але при охолодженні осяде.

Сирний пудинг у мікрохвильовці 

Інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру

  • 2 ст. ложки манної крупи

  • 2 ст. ложки цукру

  • 2 яйця

  • дрібка ваніліну

  • вершкове масло для змащування форми.

Спосіб приготування:

1. Сир пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. Додати цукор, яйця і вимішати до однорідного стану. Можна ще раз збити в блендері до пухкого стану.

2. У сирно-яєчну суміш додати манку, ванільний цукор і сіль. Залишити на 10 хвилин, щоб манка розбухла.

3. Силіконові формочки для кексів (або одну велику силіконову чи скляну скляну форму) змастити маслом і викласти в неї сирну масу. Поставити в мікрохвильовку. Випікати за потужності 750 Вт 6 хвилин (якщо маленькі формочки – 3 хвилини).

4. Дати пудингу постояти 5 хвилин, не виймаючи з мікрохвильової печі, а потім увімкнути ще на 2 хвилини.

5. Готовий десерт викласти на тарілку. Подавати до столу, прикрасивши шматочками фруктів та поливши медом, варенням, згущеним молоком або розтопленим шоколадом.

 

Омлет у кружці в мікрохвильовій печі

 

 

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 столові ложки молока

  • 2 ст. ложки тертого твердого сиру

  • 2 ст. ложки порізаної ковбаси або шинки

  • сіль і перець на смак

Спосіб приготування:

1. Яйця збити виделкою прямо в кружці, в якій готуватиметься омлет.

2. Влити молоко, добре розколотити.

3. Додати потертий сир, порізану ковбаску, посолити, поперчити, вимішати.

4. Якщо любите, можна додати трішки посіченої зелені.

5. Поставити кружку в мікрохвильовку на 1 хвилину.

6. Дістати, перемішати виделкою, поставити ще на 1,5-2 хвилини, щоб омлет став щільнішим.

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти:

  • гарбузове пюре- 1/2 скл.
  • яйце – 1 шт.
  • мед (або кленовий сироп, або цукор) – 2 ст. л.
  • кориця
  • мускатний горіх
  • волоські, лісові або будь-які горіхи для прикраси

Для тіста (за бажанням, можна робити без нього)

  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • кокосова стружка – 1 ст. л.
  • мигдальне борошно – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Змішайте інгредієнти для тіста, викладіть в кружку.

2. В окремій мисці перемішайте гарбуз, яйце, корицю, мускатний горіх, мед (цукор, сироп) до однорідної маси.

3. Викладіть її в чашку поверх тіста, так щоб залишилося місце до краю. Пальцями злегка притисніть і розрівняйте поверхню.

4. Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини. Перевірте зубочисткою, якщо пиріг всередині вологий, поверніть його назад на 20-30 секунд.

Курячі шашлички

Інгредієнти:

  •  М'ясо (курячі грудки) — 4 шт.
  •  Соєвий соус — 60 г.
  • Оливкова олія — 15 г.
  • Цукор — 5 г.
  • Лимонний сік — 30 г.
  • Зубчик часнику — 2 шт.
  •  Порошок карі — 3 г.

Спосіб приготування: 

  1. Спочатку потрібно курячі грудки помити та нарізати кубиками середнього розміру або смужками близько 3 см. Змішати усі інгредієнти для маринаду, додавши часник, пропущений через прес. Нарізане куряче філе покласти в маринад, притиснувши зверху тарілкою та поставити не менше ніж на 2 години в холодильник.

  2. Дерев'яні палички-шампури заздалегідь покласти у воду на 15 хвилин. Насадити промариновані кубики на шампури, а якщо м'ясо нарізане смужками, то намагатися одягнути всю смужку у вигляді хвилі.

  3. Покласти шашлички із курки на тарілку для мікрохвильової печі та готувати на максимальній потужності протягом приблизно 15 хвилин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дорош Тарас

    Забули про печені яйця. Яйця, запечені в мікрохвильовці - ну просто пальчики оближеш. Ні варені, ні жарені ніколи не зрівняються з печеними. Попробуйте, не пожалієте.

keyboard_arrow_up