Як приготувати класичний рол "Філадельфія" вдома: майстер-клас від шеф-сушиста

Як приготувати класичний рол "Філадельфія" вдома: майстер-клас від шеф-сушиста
  • Роман Бартіш працює сушистом понад вісім років. Чоловік розпочинав із звичайного кухаря в одному з місцевих закладів, а рік тому відкрив власний суші бар. Проте кухню не покидає.

  • Рецептом рола "Філадельфія" шеф поділився з читачами "20 хвилин"

Що знадобиться?

Рис довгозернистий, оцет рисовий, крем-сир, водорості Норі, свіжий огірок, лосось (бажано копчений), вассабі, імбир, соєвий соус, палочки для суші, бамбуковий килимок, харчова плівка, гострий ніж.

Як обрати продукти?

Рис краще обирати круглозернийстий. Готувати його найкраще у мультиварці або пароварці. Якщо ви не маєте їх – згодиться  і звичайна каструля. Проте там приготувати рис буде довше, і він може розваритись. Звісно, у вас не вийде рис точно як у ресторані. Але наближено приготувати можете.

Відео дня

У рисі для суші дуже важлива клейка консистенція (ні в якому разі не переварена рисова каша). Це важливо в першу чергу для того, щоб роли не розпадалися і добре тримали форму. Досягти ідеальної клейкості можна лише в тому випадку, якщо в обраному рисі є велика кількість крохмалю.

Ще одна важлива складова – рисовий оцет. Інколи його замінюють яблучним оцетом. Ефект, щоправда виходить не такий. Рисовий оцет для суші можна знайти в супермаркеті.  До нього потрібно додати цукор та сіль.

Для приготування заправки на кілограм рису треба десь 10-12 ложок рисового оцту, 7-8 ложок цукру, а також 1,5-2 ложки солі. Змішуєте все це в невеликій каструлі та легенько розігріваєте на невеликому вогні. Не треба доводити заправку до кипіння, лише нагріти, щоб сіль та цукор розчинилися.

Яка послідовність та техніка загортання?

Для початку варто подбати, щоб у вас під руками була посудина з чистою водою для того, щоб змочити руки, щоб рис не прилипав. Також варто приготувати бамбуковий килимок та обгорнути його харчовою плівкою.

Спочатку варимо рис.

На килимок спершу ставимо половину листка норі. Далі на нього тонким шаром встеляємо рис. 

Перевертаємо норі з рисом, рисом вниз.  На водорості норі виставляємо крем-сир та огірок. Щільно загортаємо з допомогою килимка. Викладаємо лосось та знову притискаємо килимком. Розрізаємо рол посередині. Потім ще раз.

За бажанням рол можна посипати тертим пармезаном.

Ще кілька лайф-хаків від шефа

Із огірка використовуйте лише тверду частину. Усю середину бажано викинути.

Сир «Філадельфія» можна замінити дешевшим крем-сиром.

Після кожного розрізання готового рола мийте та протирайте ніж. Так шматочки матимуть кращий вигляд.

Для того, щоб подача була красивою, шматочки порізаного рола, на яких є окрайці, поверніть ними до інших.

Ви можете використовувати готовий набір для суші, який продається  у супермарктах. Там є усе, що потрібно, окрім начинок.

Якщо у вас вийшло приготувати рол за рецептом Романа Бартіша - залишайте фото в коментарях. Інтерв'ю із шеф-кухарем читайте у наступному випуску газети "RIA плюс". 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тарас

    ця псевдояпонська кухня для справжніх дурачків
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up