Як приготувати цибулевий суп на бульйоні: рецепт від Євгена Клопотенка

Як приготувати цибулевий суп на бульйоні: рецепт від Євгена Клопотенка

Цибулевий суп належить до класичних страв французької кухні. Це відома і популярна страва основним складником якої виступає цибуля. 

Інгрідієнти:

  • 6-8 шт. Цибуля
  • 50 г Вершкове масло
  • 2 ст. л. Бальзамічний оцет
  • 1 л Курячий бульйон (або овочевий)
  • 3 шматочки Хліб (білий, для сухариків)
  • 50 г Сир Брі
  • за смаком Сіль та перець

Для курячого бульйону:

  • 2-3 шт. Куряча гомілка
  • 1 шт. Цибуля (невелика)
  • ½ шт. Морква
  • 100 г Корінь селери (або 1 стебло)
  • 1 шт. Лавровий лист
  • 2 горошини Духмяний перець
  • до смаку Сіль

Спосіб приготування:

Відео дня

1. Приготуйте курячий бульйон. Складіть у сотейник 2-3 курячих гомілки, 1 невелику цибулину, половину моркви, 100 г кореня селери або 1 стебло, 1 лавровий лист і 2 горошини запашного перцю. Овочі попередньо наріжте довільними великими шматочками. Залийте 1 л води, посоліть і варіть 20 хвилин. За бажанням можна виключити м'ясо і зварити овочевий бульйон. Тим часом підготуйте основу супу - цибулю. Для цього необхідно нарізати 6-8 цибулин півкільцями.

2. Викладіть цибулю у форму для запікання. Туди ж додайте кубики вершкового масла (50 г) і скропіть 2 ст. л. бальзамічного оцту. Долийте невелику кількість бульйону (приблизно 1 склянка).

3. Поставте форму в духовку з температурою 180 градусів на 40 хвилин, щоб цибуля злегка підрум'янилася. Потім дістаньте форму із запеченою цибулею з духовки.

4. Перекладіть запечену цибулю у сотейник. Залийте бульйоном, що залишився, і проваріть на середньому вогні 10-15 хвилин до готовності цибулі.

5. Підготуйте сухарики. Для цього наріжте 3 скибочки білого хліба кубиками зі стороною 1-1,5 см і підсушіть їх на пательні або в духовці. Можна злегка скропити соняшниковою олією або вершковим маслом і посипати ароматними травами. Від цього смак супу стане ще більш вишуканим.

 

6. Перед подачею розлийте суп по порційних тарілках або горщечках, покладіть у суп по шматочку сиру брі (всього вам знадобиться 50 г).

7. Додайте сухарики. Тепер поставте горщики у духовку з температурою 180 градусів на 3 хвилини, щоб сир розплавився. реццепт з сайту Євгена Клопотенка

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up