Як приготувати цибулевий суп на бульйоні: рецепт від Євгена Клопотенка
Цибулевий суп належить до класичних страв французької кухні. Це відома і популярна страва основним складником якої виступає цибуля.
Інгрідієнти:
- 6-8 шт. Цибуля
- 50 г Вершкове масло
- 2 ст. л. Бальзамічний оцет
- 1 л Курячий бульйон (або овочевий)
- 3 шматочки Хліб (білий, для сухариків)
- 50 г Сир Брі
- за смаком Сіль та перець
Для курячого бульйону:
- 2-3 шт. Куряча гомілка
- 1 шт. Цибуля (невелика)
- ½ шт. Морква
- 100 г Корінь селери (або 1 стебло)
- 1 шт. Лавровий лист
- 2 горошини Духмяний перець
- до смаку Сіль
Спосіб приготування:
1. Приготуйте курячий бульйон. Складіть у сотейник 2-3 курячих гомілки, 1 невелику цибулину, половину моркви, 100 г кореня селери або 1 стебло, 1 лавровий лист і 2 горошини запашного перцю. Овочі попередньо наріжте довільними великими шматочками. Залийте 1 л води, посоліть і варіть 20 хвилин. За бажанням можна виключити м'ясо і зварити овочевий бульйон. Тим часом підготуйте основу супу - цибулю. Для цього необхідно нарізати 6-8 цибулин півкільцями.
2. Викладіть цибулю у форму для запікання. Туди ж додайте кубики вершкового масла (50 г) і скропіть 2 ст. л. бальзамічного оцту. Долийте невелику кількість бульйону (приблизно 1 склянка).
3. Поставте форму в духовку з температурою 180 градусів на 40 хвилин, щоб цибуля злегка підрум'янилася. Потім дістаньте форму із запеченою цибулею з духовки.
4. Перекладіть запечену цибулю у сотейник. Залийте бульйоном, що залишився, і проваріть на середньому вогні 10-15 хвилин до готовності цибулі.
5. Підготуйте сухарики. Для цього наріжте 3 скибочки білого хліба кубиками зі стороною 1-1,5 см і підсушіть їх на пательні або в духовці. Можна злегка скропити соняшниковою олією або вершковим маслом і посипати ароматними травами. Від цього смак супу стане ще більш вишуканим.
6. Перед подачею розлийте суп по порційних тарілках або горщечках, покладіть у суп по шматочку сиру брі (всього вам знадобиться 50 г).
7. Додайте сухарики. Тепер поставте горщики у духовку з температурою 180 градусів на 3 хвилини, щоб сир розплавився. реццепт з сайту Євгена Клопотенка
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.