Як зробити смачний кетчуп зі слив на зиму. Рецепт Клопотенка

Соуси створені для того, аби доповнювати, розкривати та покращувати смак страв. Одним з найпопулярніших соусів можна вважати кетчуп. Його подають не лише із картоплею фрі чи сандвічами, кетчуп можна додавати у величезну кількість страв – до паст, супів чи м’ясних страв. А ще на основі кетчупу навіть роблять інші соуси.
— Ми звикли купувати кетчупи у магазині, але я вважаю, що приготувати цей соус самостійно зовсім не важко, а смак буде більш яскравим та справжнім, — вважає популярний шеф-кухар Євген Клопотенко.
Кухар наголошує, що існує багато варіацій у приготуванні кетчупу. До томатів можна додавати яблука, солодкий перець чи сливи.
— Цього разу я зупинюся на останньому варіанті та розкажу, як приготувати кетчуп зі слив, — написав пан Клопотенко на своєму сайті. — Рецепт доволі простий – сливи, томати та солодкий перець потрібно лише пропустити через м’ясорубку та проварити. Я додавав лише цукор та сіль, але ви можете експериментувати та додати ще якісь сушені трави, що вам смакують. З інгредієнтів, які я тут вказав, виходить приблизно 1,2 л кетчупу. Тож якщо ви хочете зробити більше – використайте більшу кількість продуктів. Щодо оцту, то додавайте його у тому разі, якщо робите кетчуп на зиму. Якщо ж збираєтеся з’їсти його найближчим часом, то оцет можна не додавати.
ЯК ПРИГОТУВАТИ КЕТЧУП ЗІ СЛИВ
ІНГРЕДІЄНТИ
1 кг слив
2 томати
1 солодкий перець
1 перець чилі
1 зубчик часнику
2 ст. л. оцту
1 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
КРАЩЕ ЗА МАГАЗИННИЙ. ЯК ЗРОБИТИ СМАЧНИЙ КЕТЧУП ЗІ СЛИВ НА ЗИМУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування кетчупу зі слив на зиму. Обов’язково стерилізуйте банки.
КРОК 2
Помийте 1 кг слив та очистіть від кісточок, наріжте довільними шматочками. Томати (2 шт.), один солодкий перець та один чилі теж довільно наріжте.
КРОК 3
Пропустіть усі нарізані інгредієнти через м’ясорубку. Зубчик часнику – через часникодавку.
КРОК 4
Перелийте отриману суміш у сотейник, додайте 1 ст. л. цукру та 1 ч. л. солі. Варіть на невеличкому вогні приблизно 40 хвилин чи 1 годину. Час залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати – більш рідку чи густішу. Додайте 2 ст. л. оцту та трохи перемішайте.
КРОК 5
Готовий кетчуп зі слив перелийте у стерилізовані банки та закрийте кришками. Після того, як він охолоне за кімнатної температури, поставте зберігатися у більш прохолодне місце.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.