Як зробити смачний кетчуп зі слив на зиму. Рецепт Клопотенка

Як зробити смачний кетчуп зі слив на зиму. Рецепт Клопотенка

Соуси створені для того, аби доповнювати, розкривати та покращувати смак страв. Одним з найпопулярніших соусів можна вважати кетчуп. Його подають не лише із картоплею фрі чи сандвічами, кетчуп можна додавати у величезну кількість страв – до паст, супів чи м’ясних страв. А ще на основі кетчупу навіть роблять інші соуси. 

— Ми звикли купувати кетчупи у магазині, але я вважаю, що приготувати цей соус самостійно зовсім не важко, а смак буде більш яскравим та справжнім, — вважає популярний шеф-кухар Євген Клопотенко.

Кухар наголошує, що існує багато варіацій у приготуванні кетчупу. До томатів можна додавати яблука, солодкий перець чи сливи.

— Цього разу я зупинюся на останньому варіанті та розкажу, як приготувати кетчуп зі слив, — написав пан Клопотенко на своєму сайті. — Рецепт доволі простий – сливи, томати та солодкий перець потрібно лише пропустити через м’ясорубку та проварити. Я додавав лише цукор та сіль, але ви можете експериментувати та додати ще якісь сушені трави, що вам смакують. З інгредієнтів, які я тут вказав, виходить приблизно 1,2 л кетчупу. Тож якщо ви хочете зробити більше – використайте більшу кількість продуктів. Щодо оцту, то додавайте його у тому разі, якщо робите кетчуп на зиму. Якщо ж збираєтеся з’їсти його найближчим часом, то оцет можна не додавати.

Відео дня

ЯК ПРИГОТУВАТИ КЕТЧУП ЗІ СЛИВ 

ІНГРЕДІЄНТИ

1 кг слив

2 томати

1 солодкий перець

1 перець чилі

1 зубчик часнику

2 ст. л. оцту

1 ст. л. цукру

1 ч. л. солі

КРАЩЕ ЗА МАГАЗИННИЙ. ЯК ЗРОБИТИ СМАЧНИЙ КЕТЧУП ЗІ СЛИВ НА ЗИМУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування кетчупу зі слив на зиму. Обов’язково стерилізуйте банки.

 КРОК 2

Помийте 1 кг слив та очистіть від кісточок, наріжте довільними шматочками. Томати (2 шт.), один солодкий перець та один чилі теж довільно наріжте.

 КРОК 3

Пропустіть усі нарізані інгредієнти через м’ясорубку. Зубчик часнику – через часникодавку.

 КРОК 4

Перелийте отриману суміш у сотейник, додайте 1 ст. л. цукру та 1 ч. л. солі. Варіть на невеличкому вогні приблизно 40 хвилин чи 1 годину. Час залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати – більш рідку чи густішу. Додайте 2 ст. л. оцту та трохи перемішайте.

 КРОК 5

Готовий кетчуп зі слив перелийте у стерилізовані банки та закрийте кришками. Після того, як він охолоне за кімнатної температури, поставте зберігатися у більш прохолодне місце.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up