Сьогодні День макаронів. Скористайтесь оригінальними рецептами!

Сьогодні День макаронів. Скористайтесь оригінальними рецептами!

Всесвітній день макаронів відзначають 25 жовтня. Ця проста і водночас дуже смачна страва має десятки рецептів. Способами приготування макаронів з "20 хвилин" поділилася тернополянка, яка певний час жила в Італії - країні піци, макаронів і вина. 

Тернополянка Марта Козевич перебувала в Італії майже два місяці. Вона каже, що макарони там їла чи не щодня і вони їй дуже смакували. 

Більшість наших українських жінок впевнені, що варіанти приготування макаронів „з маслом і сосискою”, „з підливкою” чи „по-флотськи”  на цьому завершуються. Та й Марта теж так думала до того часу, поки не переконалась в протилежному.

- Я їла макарони кожної вечері – там це традиція, - каже Марта. - Я була вражена кількістю варіантів, як їх можна готувати. За весь цей час повторились двічі лише декілька видів страв. Цікаво ще те, що до кожного рецепту вибираються інший вид макаронів, а їх є вдосталь: farfalla (метелики), ракушки, спагеті, тальятелле, парпаделле, каватаппі та інші.

Відео дня

Харчуючись макаронами, тернополянка схудла майже на 4 кг.

- Тепер я впевнена, що стереотип „від макаронів товстіють” – брехня, - продовжує Марта. - Головне їсти макарони твердих сортів і в правильних порціях. В Італії на людину розраховують максимум 100 гр макаронів без соусу. А в 100 гр відварених макаронів твердих сортів міститься 300 ккал. Згодіться, це не дуже багато.

Обов’язковим додатком до макаронної вечері – є червоне сухе вино.

- Можливо, це теж якось впливає на обмін речовин, - продовжує дівчина. – А ще воно додає особливого смаку і зовсім не шкодить організму. Але, звісно, потрібно пити в міру. Я пила по бокалу кожного вечора.

Марта каже, що готувати макарони по-італійськи без проблем можна і вдома.

- Італійські макарони продаються у всіх супермаркетах Тернополя, - стверджує тернополянка. – Купую їх за такою ж ціною, як українські макарони.

Рецепти макаронів від тернополянки

1. Bolognese (українською читається „Болоньєзе”). Готується просто, але довго. Тому, якщо подавати плануєте на вечерю - готувати соус потрібно з обіду. Основою більшості соусів до макаронів є оливкова олія, на якій просмажується зубчик часнику, який потім забирається (не роздавлений, лише порізаний). Отож, яловичий чи будь-який інший фарш (приблизно 500 грамів) тушити на розігрітій сковорідці з оливковою олією. Влити на м’ясо стакан білого сухого вина, почекати, поки випарується. Виделкою м’ясо приминати, поки воно не розпадеться та не посвітліє. В той самий час в каструлі знову ж на оливковій олії потушити дрібно нарізану 1 моркву, стебло селери та 1 цибулю. Пізніше вилити туди 1-1,5 літри томатного соусу, а в соус додати м’ясо. Варити на маленькому вогні приблизно півтори години. За декілька хвилин до готовності соусу зварити макарони, вилити соус в макарони, додати пармезан. Готово!

2. Макарони з м’ясом – Genovese (Дженовезе). Проте цей рецепт зовсім відрізняється від попереднього. Дівчина розповіла, що при приготуванні цієї заправки до макаронів, була дуже здивована пропорцією складників. На 1 кг яловичини потрібно три(!) кг цибулі. Не хвилюйтесь, за час, який буде варитись соус, цибуля розваритсья до рідкої основи і її не буде чути. М’ясо нарізати кусками. Так само великими кільцями нарізати усю цибулю. Натерти одну моркву і все це тушити на невеликій кількості оливкової олії, з часом додаючи воду. Додати можна і стакан білого сухого вина. Почекати поки вино теж википить. І знову додавати воду. Так м’ясо повинно варитись 4-5(!) годин. Ну і потім традиційно змішати з макаронами.

3. Pasta al pesto (Паста песто). Готується з зеленню. Дуже смачний і простий рецепт для вегетаріанців. Потрібно багато листя базиліку, горіхів (в ідеалі – мигдаль, але грецькі горіхи теж підійдуть)оливкова олія, часник, пармезан – все змішати в бленд ері до однорідної маси – все, соус готовий.

4. Рasta a la funghi – дуже смачний варіант приготування. Потрібно 500 грамів шампіньйонів, оливкова олія, зелень, спеції, вершки (може бути сметана). На сковорідці розігріти оливкову олію з часником. Порізати гриби та цибулю, разом викинути на сковорідку, протушкувати. Сіль,перець за смаком, спеції (може бути суміш італійських трав) і вилити вершки. Зварити макарони, змішати з соусом, додати пармезан. Готово!

З чим ще можна приготувати макарони

1. З броколі;

2. З цукіні (або український кабачок);

3. З баклажанами і сиром;

4. З перцем болгарським та чорними оливками;

5. З горіхами, руколою та маслом;

6. З помідорами та базиліком;

7. З морепродуктами;

8. З бобовими ( може бути квасоля чи чечевиця);

9.  Паста „Примавера” (шинка, горошок, кукурудза);

10. З цвітною капустою (можна додати пекучий перець); 

11. Паста „карбонара”;

12. З червоною рибою ( потрібно 50 грамів. Обсмажується на оліії, додається трохи масла і трохи води від макаронів,які варяться, в кінці сметана);

13. З гарбузом (порізати гарбуз, протужити на олій часник, додавати води, в цінці макарони, сир, петрушка);

14. З сальсіччами ( „сальсіччі” – ковбаска типу нашої домашньої);

15.  Паста Guatro formaggio (сир горгонзола, моцарелла, пармезан, емменталь);

16. З помідорами черрі та сиром фета;

17. З оливками;

18. З тунцем;

19. З куркою в вершковому соусі ( молоко, плавлений сир, курка, часник, зелень);

20. З овочами (стручкова квасоля, солодкий перець, броколі, кукурудза);

21. З грушею, медом та сиром.

Не бійтесь експерементувати. Як виявилось, до макаронів можна додати усе, що є в холодильнику, і, будьте впевнені, це буде смачно. Приємного апетиту!

А як готуєте макарони ви? Діліться рецептами у коментарях до статті. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тарас

    від макаронів дуже росте попа
  • David Starr

    Файно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up