З чим та як готують макарони італійці

З чим та як готують макарони італійці

Bolognese, Genovese, Pasta al pesto, Рasta a la funghi та ще двадцять один варіант приготування макаронів.

Тернополянка Марта Козевич перебувала в Італії майже два місяці. А як усім відомо, Італія – країна піци, макаронів і вина. І, якщо у Тернополі є багато закладів, де можна замовити „справжню італійську піцу” і ми знаємо, які варіанти приготування можуть бути, то з макаронами ситуація значно складніша. На жаль, більшість наших українських жінок впевнені, що варіанти приготування макаронів „з маслом і сосискою”, „з підливкою” чи „по-флотськи”  на цьому завершуються. Та й Марта теж так думала до того часу, поки не переконалась в протилежному.

- Перебуваючи там більше 50-ти днів, - починає розповідати дівчина. - Їла макарони кожної вечері – там це традиція. Я була вражена кількістю варіантів, як їх можна готувати. За весь цей час повторились двічі лише декілька видів страв. Цікаво ще те, що до кожного рецепту вибираються інший вид макаронів, а їх є вдосталь: farfalla (метелики), ракушки, спагеті, тальятелле, парпаделле, каватаппі та інші.

Харчуючись макаронами, тернополянка схудла майже на 4 кг.

- Тепер я впевнена, що стереотип „від макаронів товстіють” – брехня, - продовжує Марта. - Головне їсти макарони твердих сортів і в правильних порціях. В Італії на людину розраховують максимум 100 гр макаронів без соусу. А в 100 гр відварених макаронів твердих сортів міститься 300 ккал. Згодіться, це не дуже багато.

Обов’язковим додатком до макаронної вечері – є червоне сухе вино.

- Можливо, це теж якось впливає на обмін речовин, - продовжує дівчина. – А ще воно додає особливого смаку і зовсім не шкодить організму. Але, звісно, потрібно пити в міру. Я пила по бокалу кожного вечора.

Марта каже, що готувати макарони по-італійськи без проблем можна і вдома.

- Італійські макарони продаються у всіх супермаркетах, - стверджує тернополянка. – Є у магазині Novus, в торговому центрі Plazma та в магазині «Європейських продуктів», який знаходиться біля з/д вокзалу. Купую там за такою ж ціною, як українські макарони.

Марта поділилась з нами 25-ма найбільш смачними  рецептами.

Перший рецепт, про який розповіла дівчина – Bolognese (українською читається „Болоньєзе”). Готується просто, але довго. Тому, якщо подавати плануєте на вечерю - готувати соус потрібно з обіду. Основою більшості соусів до макаронів є оливкова олія, на якій просмажується зубчик часнику, який потім забирається (не роздавлений, лише порізаний). Отож, гов’яжий чи будь-який інший фарш (приблизно 500грам) тушити на розігрітій сковорідці з оливковою олією. Влити на м’ясо стакан білого сухого вина, почекати, поки випарується. Виделкою м’ясо приминати, поки воно не розпадеться та не посвітліє. В той самий час в каструлі знову ж на оливковій олії потушити дрібно нарізану 1 моркву, стебло селери та 1 цибулю. Пізніше вилити туди 1-1,5 літри томатного соусу, а в соус додати м’ясо. Варити на маленькому вогні приблизно півтори години. За декілька хвилин до готовності соусу зварити макарони, вилити соус в макарони, додати пармезан. Готово!

Другий варіант приготування макаронів теж з м’ясом – Genovese (Дженовезе). Проте цей рецепт зовсім відрізняється від попереднього. Дівчина розповіла, що при приготуванні цієї заправки до макаронів, була дуже здивована пропорцією складників. На 1 кг гов’яжого м’яса потрібно три(!) кг цибулі. Не хвилюйтесь, за час, який буде варитись соус, цибуля розваритсья до рідкої основи і її не буде чути. М’ясо нарізати кусками. Так само великими кільцями нарізати усю цибулю. Натерти одну моркву і все це тушити на невеликій кількості оливкової олії, з часом додаючи воду. Додати можна і стакан білого сухого вина. Почекати поки вино теж википить. І знову додавати воду. Так м’ясо повинно варитись 4-5(!) годин. Ну і потім традиційно змішати з макаронами.

Третій варіант макаронів має назву Pasta al pesto (Паста песто). Готується з зеленню. Дуже смачний і простий рецепт для вегетаріанців. Потрібно багато листя базиліку, горіхів (в ідеалі – мигдаль, але грецькі горіхи теж підійдуть)оливкова олія, часник, пармезан – все змішати в бленд ері до однорідної маси – ВСЕ, соус готовий.

Рasta a la funghi – четвертий і дуже смачний варіант приготування. Потрібно 500 грам шампіньйонів, оливкова олія, зелень, спеції, вершки (може бути сметана). На сковорідці розігріти оливкову олію з часником. Порізати гриби та цибулю, разом викинути на сковорідку, протушити. Сіль,перець за смаком, спеції (може бути суміш італійських трав) і вилити вершки. Зварити макарони, змішати з соусом, додати пармезан. Готово!

Ось ще 21 варіант з чим можна приготувати макарони:

1. З броколі;

2. З цукіні (або український кабачок);

3. З баклажанами і сиром;

4. З перцем болгарським та чорними оливками;

5. З горіхами, руколою та маслом;

6. З помідорами та базиліком ;

7. З морепродуктами;

8. З бобовими ( може бути квасоля чи чечевиця);

9.  Паста „Примавера” (шинка, горошок, кукурудза);

10. З цвітною капустою (можна додати пекучий перець); 

11. Паста „карбонара”;

12. З червоною рибою ( потрібно 50 грам. Обсмажується на оліії, додається трохи масла і трохи води від макаронів,які варяться, в кінці сметана);

13. З гарбузом (порізати гарбуз, протужити на олій часник, додавати води, в цінці макарони, сир, петрушка);

14. З сальсіччами ( „сальсіччі” – ковбаска типу нашої домашньої);

15.  Паста Guatro formaggio (сир горгонзола, моцарелла, пармезан, емменталь);

16. З помідорами черрі та сиром фета;

17. З оливками;

18. З тунцем;

19. З куркою в вершковому соусі ( молоко, плавлений сир, курка, часник, зелень);

20. З овочами (стручкова квасоля, солодкий перець, броколі, кукурудза);

21. З грушею, медом та сиром.

Не бійтесь експерементувати. Як виявилось, до макаронів можна додати усе, що є в холодильнику, і, будьте впевнені, це буде смачно. Приємного апетиту!

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Тернополяни тріумфували на чемпіонаті Рівненщини з греко-римської боротьби 20:35 На 15 Квітня аварія за участю поліцейського авто (оновлено) play_circle_filled photo_camera 20:00 У вихідні на Тернопільщині збили трьох велосипедистів, двох - насмерть 19:24 Противники торф'яних котелень перекривали дорогу на БАМі на дві години (оновлено) Від читача 23:58 В Зарваницю повернулася риза втраченої чудотворної ікони Розп'яття Ісуса Христа 19:00 Сергій Надал у Китаї підписав угоду про вступ Тернополя до Альянсу міст «Шовкового шляху» 18:30 Де завтра у Тернополі не буде світла 18:00 Визначаємо страховий стаж для отримання допомоги 17:30 Баскетбольний клуб "Тернопіль" двічі переміг "Київ-Баскет" 17:00 Топ-5 порад здорового харчування від дієтолога 16:30 Спецпідрозділ "КОРД" затримав злочинців при в'їзді у Тернопіль 16:00 Щоб працювати в школі - звертайтесь до директора 15:35 У Тернополі проведуть сільськогосподарські ярмарки 15:00 За вихідні на Тернопільщині насмерть збили двох пішоходів 14:30 До Тернополя з`їдуться представники туристичної сфери із всієї України 14:00 Поки тернополян гріє сонце, опалювальний сезон не розпочнуть 13:30 ДТП у Світлий понеділок: чому справа досі не в суді? 13:01 Допоможіть розшукати чоловіка, який зник 5 серпня 2017 року 12:35 У тернополянина на кордоні вилучили зброю 12:10 Дороги перекриватимуть, поки не прийде Надал. Тернополян знову кличуть на акцію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up