З чим та як готують макарони італійці

Bolognese, Genovese, Pasta al pesto, Рasta a la funghi та ще двадцять один варіант приготування макаронів.

З чим та як готують макарони італійці

Тернополянка Марта Козевич перебувала в Італії майже два місяці. А як усім відомо, Італія – країна піци, макаронів і вина. І, якщо у Тернополі є багато закладів, де можна замовити „справжню італійську піцу” і ми знаємо, які варіанти приготування можуть бути, то з макаронами ситуація значно складніша. На жаль, більшість наших українських жінок впевнені, що варіанти приготування макаронів „з маслом і сосискою”, „з підливкою” чи „по-флотськи”  на цьому завершуються. Та й Марта теж так думала до того часу, поки не переконалась в протилежному.

- Перебуваючи там більше 50-ти днів, - починає розповідати дівчина. - Їла макарони кожної вечері – там це традиція. Я була вражена кількістю варіантів, як їх можна готувати. За весь цей час повторились двічі лише декілька видів страв. Цікаво ще те, що до кожного рецепту вибираються інший вид макаронів, а їх є вдосталь: farfalla (метелики), ракушки, спагеті, тальятелле, парпаделле, каватаппі та інші.

Харчуючись макаронами, тернополянка схудла майже на 4 кг.

- Тепер я впевнена, що стереотип „від макаронів товстіють” – брехня, - продовжує Марта. - Головне їсти макарони твердих сортів і в правильних порціях. В Італії на людину розраховують максимум 100 гр макаронів без соусу. А в 100 гр відварених макаронів твердих сортів міститься 300 ккал. Згодіться, це не дуже багато.

Обов’язковим додатком до макаронної вечері – є червоне сухе вино.

- Можливо, це теж якось впливає на обмін речовин, - продовжує дівчина. – А ще воно додає особливого смаку і зовсім не шкодить організму. Але, звісно, потрібно пити в міру. Я пила по бокалу кожного вечора.

Марта каже, що готувати макарони по-італійськи без проблем можна і вдома.

- Італійські макарони продаються у всіх супермаркетах, - стверджує тернополянка. – Є у магазині Novus, в торговому центрі Plazma та в магазині «Європейських продуктів», який знаходиться біля з/д вокзалу. Купую там за такою ж ціною, як українські макарони.

Марта поділилась з нами 25-ма найбільш смачними  рецептами.

Перший рецепт, про який розповіла дівчина – Bolognese (українською читається „Болоньєзе”). Готується просто, але довго. Тому, якщо подавати плануєте на вечерю - готувати соус потрібно з обіду. Основою більшості соусів до макаронів є оливкова олія, на якій просмажується зубчик часнику, який потім забирається (не роздавлений, лише порізаний). Отож, гов’яжий чи будь-який інший фарш (приблизно 500грам) тушити на розігрітій сковорідці з оливковою олією. Влити на м’ясо стакан білого сухого вина, почекати, поки випарується. Виделкою м’ясо приминати, поки воно не розпадеться та не посвітліє. В той самий час в каструлі знову ж на оливковій олії потушити дрібно нарізану 1 моркву, стебло селери та 1 цибулю. Пізніше вилити туди 1-1,5 літри томатного соусу, а в соус додати м’ясо. Варити на маленькому вогні приблизно півтори години. За декілька хвилин до готовності соусу зварити макарони, вилити соус в макарони, додати пармезан. Готово!

Другий варіант приготування макаронів теж з м’ясом – Genovese (Дженовезе). Проте цей рецепт зовсім відрізняється від попереднього. Дівчина розповіла, що при приготуванні цієї заправки до макаронів, була дуже здивована пропорцією складників. На 1 кг гов’яжого м’яса потрібно три(!) кг цибулі. Не хвилюйтесь, за час, який буде варитись соус, цибуля розваритсья до рідкої основи і її не буде чути. М’ясо нарізати кусками. Так само великими кільцями нарізати усю цибулю. Натерти одну моркву і все це тушити на невеликій кількості оливкової олії, з часом додаючи воду. Додати можна і стакан білого сухого вина. Почекати поки вино теж википить. І знову додавати воду. Так м’ясо повинно варитись 4-5(!) годин. Ну і потім традиційно змішати з макаронами.

Третій варіант макаронів має назву Pasta al pesto (Паста песто). Готується з зеленню. Дуже смачний і простий рецепт для вегетаріанців. Потрібно багато листя базиліку, горіхів (в ідеалі – мигдаль, але грецькі горіхи теж підійдуть)оливкова олія, часник, пармезан – все змішати в бленд ері до однорідної маси – ВСЕ, соус готовий.

Рasta a la funghi – четвертий і дуже смачний варіант приготування. Потрібно 500 грам шампіньйонів, оливкова олія, зелень, спеції, вершки (може бути сметана). На сковорідці розігріти оливкову олію з часником. Порізати гриби та цибулю, разом викинути на сковорідку, протушити. Сіль,перець за смаком, спеції (може бути суміш італійських трав) і вилити вершки. Зварити макарони, змішати з соусом, додати пармезан. Готово!

Ось ще 21 варіант з чим можна приготувати макарони:

1. З броколі;

2. З цукіні (або український кабачок);

3. З баклажанами і сиром;

4. З перцем болгарським та чорними оливками;

5. З горіхами, руколою та маслом;

6. З помідорами та базиліком ;

7. З морепродуктами;

8. З бобовими ( може бути квасоля чи чечевиця);

9.  Паста „Примавера” (шинка, горошок, кукурудза);

10. З цвітною капустою (можна додати пекучий перець); 

11. Паста „карбонара”;

12. З червоною рибою ( потрібно 50 грам. Обсмажується на оліії, додається трохи масла і трохи води від макаронів,які варяться, в кінці сметана);

13. З гарбузом (порізати гарбуз, протужити на олій часник, додавати води, в цінці макарони, сир, петрушка);

14. З сальсіччами ( „сальсіччі” – ковбаска типу нашої домашньої);

15.  Паста Guatro formaggio (сир горгонзола, моцарелла, пармезан, емменталь);

16. З помідорами черрі та сиром фета;

17. З оливками;

18. З тунцем;

19. З куркою в вершковому соусі ( молоко, плавлений сир, курка, часник, зелень);

20. З овочами (стручкова квасоля, солодкий перець, броколі, кукурудза);

21. З грушею, медом та сиром.

Не бійтесь експерементувати. Як виявилось, до макаронів можна додати усе, що є в холодильнику, і, будьте впевнені, це буде смачно. Приємного апетиту!

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

20:00 Тернопільські регбісти у Києві розпочали другий етап Суперліги 19:56 На 15 Квітня тернополяни влаштували акцію протесту проти торф'яної котельні на Київській play_circle_filled 19:00 На Тернопільщині зіткнулися «ГАЗ» та «Мерседес»: потерпілих виймали рятувальники 18:30 “Катком” по корупції: починатимуть з дітей play_circle_filled Від читача 17:42 Нові правила виїзду дітей за кордон 18:00 Тисяча сімей позбулась субсидій через борги у… 340 грн 17:30 Яка з тернопільських служб таксі піднімає тарифи 17:16 DiabetFest 2018 Odessa. РЕЄСТРАЦІЮ ВІДКРИТО!!! (новини компаній) 17:01 Визначили фіналістів Кубка Тернопільської області з футболу 16:35 Чим здивують тернополян і гостей міста на День незалежності та День міста 16:00 Бережанець творить музику з українськими та іноземними виконавцями 15:00 Чи можуть ваше житло відібрати за комунальні борги? 14:30 Реєстрація шлюбу – на майдані Волі, а за довідками – на Грушевського 13:55 У Тернополі чоловік прострелив руку патрульній 13:26 У 14-річного Петрика із Монастирищини - лейкемія. Мати просить про допомогу 12:55 У Великих Бірках потяг на смерть збив жінку 12:35 У Теребовлі книги популяризують за допомогою кіно просто неба 12:07 Ревізор Остапчук проінспектував дитячий садок у Заліщиках 11:44 Судять водіїв на "Мерседесах", що спричинили ДТП, де травмувався пішохід 11:15 У "Топільче" зроблять баскетбольний майданчик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up