У Тернополі зустрілися Динамо і Зоря. Хто здобув перемогу: подробиці матчу

У Тернополі зустрілися Динамо і Зоря. Хто здобув перемогу: подробиці матчу
  • О 19 годині на міському стадіоні імені Романа Шухевича розпочався фінальний матч Кубка України між київським "Динамо" та луганською "Зорею".
  • На матчі присутні 3 000 глядачів.

«Динамо» проводить зустріч у білому комплекті форми, а «Зоря» грає в чорному. Що відбувається на стадіоні? 

На годиннику вже 19.45. 45 хвилина матчу і рахунок 0:0. Власне, з таким результатом завершився перший тайм. У першому таймі отримав травму правої руки гравець "Динамо" Віталій Миколенко. Його замінили.

Відео дня

20.03 Розпочався другий тайм. Вболівальники затамували подих, хто ж заб'є перший гол. 

На 55 хвилині Микола Шапаренко міг відкрити рахунок. Але м'яч попав у перекладину. 

На 66 хвилині воротар "Зорі" зловив м'яч, який ішов у ворота команди від динамівця Родрігеса.

На 76 хвилині Кочергін ("Зоря") отримав жовту картку. Прямою ногою зіграв.

85 хвилина матчу. Нема жодного голу. За хвилину Родрігес знову порушує. Але арбітр жовту не дає. 

На 90 хвилині суддя комспенсував 4 хвилини до матчу. 

На 92 хвилин капітан динамівців Сидорчук отримав жовту картку за розмови.

На 93 хвилин жовту карту дали і гравцю "Зорі" Алахьяр, а через хвилину і Жуніор.

На 94 хвилині матч перейшов у овертайм. За правилами, має бути два овертайми по 15 хвилин. Якщо переможця не визначать, то будуть бити пенальті. 

На 97 хвилині є перший гол. Циганков забиває у ворота після передачі з флангу.

На 100-ій хвилині Попов також отримав травму, суперник попав йому в ногу. 

На 104-ій хвилині буде пенальті. "Динамо" має шанс подвоїти рахунок. Але воротар "Зорі" відбив  м'яч.  

З рахунком 1:0 перемогла команда "Динамо". 

Склади команд

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Попов, Забарний, Миколенко, Сидорчук (к), Шапаренко, Циганков, Родрігес, Буяльський, Бєсєдін. Запасні: Бущан, де Пена, Лєднєв, Гармаш, Караваєв, Сідклей, Тимчик, Ванат, Сирота. Тренер: Мірча Луческу.

«Зоря»: Васіль, Фаворов, Іванісеня, Вернидуб (к), Жуніор Рейс, Назарина, Хомченовський, Кочергін, Юрченко, Кабаєв, Громов. Запасні: Шевченко, Руфаті, Абу Хана, Циганікс, Цвек, Луньов, Гладкий, Сайядманеш, Шахаб. Тренер: Віктор Скрипник.

Головний тренер киян Мірча Луческу в першому ж для себе сезоні на пості коуча "Динамо" вже виграв Суперкубок та Чемпіонат України.

Віктор Скрипник – менш титулований, але не менш досвідчений головний тренер "Зорі" має нагоду взяти перший трофей в сезоні для команди з Луганська.

Офіційні особи фінального матчу Кубка України «Динамо» - «Зоря»:

Головний арбітр — Іванов Ю.В. (Донецька обл.)

Асистенти арбітра  — Матяш В.В. (Донецьк), Шлончак С.М. (Черкаси).

Четвертий арбітр — Шандор О.А. (Львів)

Резервний асистент арбітра — Скрипка А.М. (Кропивницький).

Спостерігач арбітражу — Хіблін І.М. (Хмельницький).А

АрбітрВАА — Монзуль К.В. (Харків), асистент ВАА — Стрілецька М.С. (Суми), спостерігач ВАА — Лисенчук С.Г. (Київ).

Делегат УАФ — Прокопович Г.В. (Чернігів).

Офіцер безпеки УАФ — Пихтін М.П. (Миколаїв).

Що відбувається на стадіоні? Дивіться у нашому фоторепортажі. І на відео. 

Динамо — Зоря: що передувало матчу

Для «Динамо» фінал-2021 стане 18-м за 30 сезонів розіграшу Кубка України. У 12-ти вирішальних матчах кияни брали гору.

А «Зоря» зіграє лише в другому для себе фінальному матчі Кубку України. У вирішальному поєдинку турніру-2015/2016 луганці поступилися «Шахтарю» (0:2), повідомляє Українська Асоціація Футболу.

Фінальний матч Кубку України 2021 року став п’ятим поєдинком в історії взаємовідносин «Динамо» та «Зорі» в рамках цього турніру. Всі попередні протистояння закінчилися на користь киян із загальним рахунком 11:3.

На шляху до фінального матчу київське «Динамо» здобуло дві перемоги: в 1/4-й команда Мірчі Луческу в серії післяматчевих пенальті пройшла ковалівський «Колос» (0:0, 4:3), а в півфіналі — розбила першоліговий «Агробізнес» — 3:0.

Аби потрапити до вирішального поєдинку, «Зорі» довелося пройти трьох суперників: в 1/8 фіналу луганці перемогли «Десну» (1:0), у чвертьфіналі здолали першоліговий «Верес» (2:1), а в 1/2-й у серії пенальті обіграли «Олександрію» (1:1, 4:3).

Кубок України: цікаві факти

Фінал Кубку України-2020/2021 став ювілейним, 30-м в історії змагання. «Шахтар» має на своєму рахунку 13 перемог, «Динамо» — 12, «Чорноморець» — дві й по одному тріумфу в активі «Таврії» та «Ворскли».

Тернопіль став восьмим містом України, в якому відбувся вирішальний поєдинок за Кубок України.

 

ДОВІДКА

Онлайн трансляція матчу від UA:Перший ТУТ

 

Читайте також:

Фінал Кубка України Динамо—Зоря у Тернополі. Репортаж зі стадіону

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА П

    Через тиждень чекаємо черговий спалах ковіду і червону зону . Ніхера не хочуть думати за лікарів, яким зараз важко . Ви тут на футбол зібралися подивитися і розслабитися  ,а лікарі пашуть в захисних костюмах по 12 годин . Дограєтесь до того ,що медицина ляже і будете лікуватися дома цілими сімями і кому як повезе .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up