До турніру з дитячого самбо можуть долучитися відпочивальники з "Циганки"

До турніру з дитячого самбо можуть долучитися відпочивальники з "Циганки"

Перший турнір з пляжного дитячого самбо проходить сьогодні, 9 червня, на волейбольному майданчику, що на пляжі Циганка. Участь беруть 100 учасників з Києва і Тернополя. О 10 годині учасники почали збиратись на спортивному майданчику.

- Такий турнір в Тернополі проводиться вперше. Пляжним самбо можуть займатись і суміжні види спорту. Сьогодні будуть змагатися юні спортсмени, борці, зокрема ті, які займаються вільним стилем боротьби, дзюдо, ну і, звісно, самбо. Правила дозволяють займатися абсолютно усім. Суть полягає в тому, що боротьба проходить в партері з піском і оцінюються тільки кидки з місця. Хто перший зробить кидок, той і виграв. Сутички проходять досить активно, азартно і з мінімальними пошкодженнями. Люди, які прийшли на пляж відпочивати, можуть долучитися до турніру і спробувати свої сили в боротьбі,- каже виконавчий директор тернопільського обласного середку національної федерації самбо України Віталій Гнатишин.

 

Відео дня

Уже ближче до 11:30 людей побільшало, тернополяни почали зустрічати суперників з Києва.

- Ми хочемо популяризувати пляжне самбо, - розповів тренер київської команди «Тріумф» Сергій Мішкой. - Це дуже молодий вид спорту, який зараз набуває великої популярності.

Від традиційного самбо відрізняється тим, що в пляжному все проходить дуже динамічно, швидко і цікаво.

 - Прийшов займатися в цей вид спорту 2 роки тому. Я брав участь в чемпіонаті України з самбо, де боровся у ваговій категорії 35 кг, але, на жаль, призером не став. Це був мій перший серйозний чемпіонат. Сьогодні я прийшов сюди за новим досвідом, випробувати свої сили ну і однозначно за перемогою, - каже 12-річний Денис Фік. 

- В секцію з самбо мене відправили батьки, щоб я в майбутньому міг постояти за себе і захистити. В цьому виді спорту я вже 4 роки. Я побував на змаганях практично в кожному з куточків України, посідав неодноразово 1 місця. Сьогодні перші змагання з пляжного самбо,тому я думаю,що будуть нові враження і ми переможемо, - розповідає 10-річний Артем Маківка.

Серед учасників є також і дівчатка.

- Я займаюсь дзюдо вже 2 роки. До цього я вже брала участь в змаганнях, маю нагороди. Сьогодні я прийшла поборотись і дуже хочу перемогти,-   пояснює 6-річна Аліна Мазнова.

По закінченню турніру, переможці будуть нагороджені медалями і грамотами.

Радіють перемозі - тернополяни.

 

Юлія ОГОРОДНІК

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up